Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - kapitan O'Connor

PBF - kapitan O'Connor

Wyświetlanie 15 wpisów - od 2,266 do 2,280 (z 2,395 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Hemrod
    Uczestnik

Również zająłem miejsce w windzie przygotowując się na czekające nas starcie. Uśmiechnąłem się lekko do Daviesa -Pozostaje czekać na sygnał, a potem niech gra muzyka i rock and roll -

I. Thorne
    Uczestnik

Po kilku minutach doszła informacja. Głos odliczał czas nim macie odblokowac winde i pomknąć na mostek.- 3, 2, 1. Ruszajcie. - zdawało cie się, że to głos Sobieski, ale nie byłes pewien.

Hemrod
    Uczestnik

Skinąłem Daviesowi głową ten bez słowa uruchomił windę. Wszyscy wyglądali na trochę zdenerwowanych. Spokojnie trzymałem swoją broń gotowy do walki ...

I. Thorne
    Uczestnik

Winda posłusznie posunała ku górze i po chwili byliście na mostku. Sykneły drzwi...

Hemrod
    Uczestnik

Dałem znać pozostałym ręką jednocześnie samemu wybiegając na mostek. W tym momencie liczyła się szybkość, należało jak najszybciej pozbywać się kolejnych celów. Uważać na przyjacielski ostrzał i ewentualną odpowiedź przeciwnika ... jeżeli wszystko pójdzie zgodnie z planem, za chwilę ten okręt będzie nasz ...

I. Thorne
    Uczestnik

Na mostek z czterech turbowind wbiegło ponad 20 atakujących. Zrobili to tak szybko, że większość obsady mostka nie zdążyło zareagować. Tylko dwaj podniesli broń i padli skoszeni.Na wasz widok N'Velk podniósł się z fotela kapitańskiego.- Zdaje mi się, że moje dowództwo się skończyło. - rzekł spokojnie.

Hemrod
    Uczestnik

Skinąłem głową -Popełniłeś duży błąd - powiedziałem spokojnie jednocześnie wchodząc głębiej na mostek. Skinąłem na paru ludzi -Rozbroić ich - mówiąc to wskazałem na obsadę mostka. Spojrzałem również na Daviesa idącego za mną -Powiadom, że tu już skończone i wyznacz tych, którzy odeskortują ich do aresztu - sam podszedłem do N'Vleka rozbrajając go -Z tobą to myślę, że Sobieski będzie chciała osobiście porozmawiać -

I. Thorne
    Uczestnik

- Jak mnie złapię! - nacisnął opaskę na ręce i zniknął w promieniu teleportera nim zdążyłeś coś zrobić.Tymczasem reszta obsady mostka była juz rozbrojona i z rękami nad głowami.

Hemrod
    Uczestnik

"Cholera" przebiegło mi przez myśl. Cholerny Oriończyk miał wzmacniacz transportu. Szybko podniosłem komunikator -Zielony przetransportował się z mostka ... nie wiemy jeszcze gdzie - po tych słowach popatrzyłem po znajdujących się tutaj ludziach -Sprawdźcie sensory, czy jest jeszcze na okręcie. Zmieńcie modulacje tarcz i spróbujcie się dowiedzieć, gdzie on teraz jest -

I. Thorne
    Uczestnik

Szybko zostały zajete stanowiska na mostku, a złapanych zaczęto wyprowadzać do aresztu, w którym już tez się Oriończycy i ich poplecznicy poddali (sugestia wywalenia ich w próżnię poskutkowała).- Jest na okręcie. Osłony zmodulowane.- Szukam śladów. Jest gdzies na niższych pokładach. Komputer skasował odczyty czujników, ale spróbuje go namierzyć.- Informuję inne statki, że N'Velk jest ścigany.- Chcą z nami pogadać z Terrora Dokładnie z toba O'Connor.Na mostek weszła Sobieski z obstawą.- Ten kto dorwie tego N'Velka dostanie 1 000 sztabek latinum i dowolną panienkę z najbliższego targu niewolnic. - zrekła zimno.

Hemrod
    Uczestnik

Popatrzyłem na faceta obsługującego czujniki -Powiadom każdego, o nagrodzie za N'Vleka - z tłumu szybko wyłowiełem Daviesa -Zbierz coś, co można by nazwać drużyną ochrony i idź na polowanie. Ma być żywy -Szybko spojrzałem na stanowisko techniczne. Zajmowała je jakaś kobieta, ale nie to było teraz ważne -Załóżcie osłony na poszczególne sekcje na pokładzie, na którym znajduje się ten szczur. Jeżeli chce się bawić, będzie miał zabawę. Ułatwi nam to poszukiwania. Osłony zdejmować jedynie na prośbę ... z braku lepszego słowa ... ochrony - uśmiechnąłem się lekko obserwując jak Davies zbiera ekipę, aby złapać byłego kapitana. -Łączcie z Terrorem - powiedziałem w końcu gdy ważniejsze sprawy zostały załatwione

I. Thorne
    Uczestnik

Na ekranie pojawiła się dawni niewidziane przez ciebie Anna Ryan.- Kapitanie, czy wszystko w porządku? Mogę podesłać drużyne zaufanych ludzi do pomocy...

Hemrod
    Uczestnik

Uśmiechnąłem się szeroko. Dobrze było zobaczyć w końcu znaną i przyjacielską twarz. -Nie wiesz nawet jak się cieszę, że ciebie widzę. Chyba tobie muszę podziękować, za to N'Vlek nie rozniósł nas przy pierwszym spotkaniu ... - odczekałem chwilę rozważając kilka kwestii - Ten zielony jest gdzieś na okręcie, ale nie powiem, parę zaufany osób, mogłoby pomóc w polowaniu na niego. Potrzebujemy go żywego. Trzeba tylko ustalić szczegóły, żeby nam ptaszek nie prysnął w czasie transferu ludzi -

I. Thorne
    Uczestnik

- Zaraz skompletuję ekipę zabijaków. A co do teleportacji... Możemy to zrobić w warp i tylko nasze statki zdejmą osłony. Może zieleniak się nabierze i prześle sie do nas? Będziemy gotowi...

Hemrod
    Uczestnik

Kiwnąłem głową na znak zgody. -Tak zróbmy - powiedziałem krótko plan wydawał się dobry i do wykonania -Jeżeli znajdzie się u was pamiętajcie, że chcemy go żywego -

Wyświetlanie 15 wpisów - od 2,266 do 2,280 (z 2,395 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram