Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - kapitan O'Connor

PBF - kapitan O'Connor

Wyświetlanie 15 wpisów - od 211 do 225 (z 2,395 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • I. Thorne
    Uczestnik

- Nie mogłeś tego zrobic wcześniej tylko wśrodku nocy? Jutro ćwiczenia, chcę dobrze wypaść. Wpadnij po nich. Coś jeszcze?

Hemrod
    Uczestnik

-Te ćwiczenia są tak ważne? Możemy się chyba czegoś napić? Widzisz jesteś chyba jedyną osobą, której mogę tu w pełni zaufać ... no co powiesz malutka?- kłamstwo prosto w oczy ... no proszę do czego to doszło

I. Thorne
    Uczestnik

- Tak, ważne. Bo jak się nie spiszesz to ja dostane dowództwo nad grupą. Idź już bo cię drapnę.

Hemrod
    Uczestnik

-Cóż w takim razie do zobaczenie H'Kress- wyszedłem sobie. Więc pewnie to planował Tavik, chce mnie w jakiś sposób wkopać podczas ćwiczeń. Hej Tavik niedoczekanie. Ruszyłem do holodecków przejrzeć programy ... może uda się trochę oszukać.

I. Thorne
    Uczestnik

Holodek był czynny. W środku ktoś się znajdował. Jak odczytałeś włączony był jeden z programów Tavika. Ten był o kardazjańskiej podziemnej bazie.

Hemrod
    Uczestnik

Podszedłem do konsoli chciałem zobaczyć, kto jest w środku i na czym ów program polega.

I. Thorne
    Uczestnik

W środku był doktor i Wing. W skrócie program polegał na infiltracji bazy i zabiciu jagula nia dowodzącego.

Hemrod
    Uczestnik

Odszedłem od panelu, wyglądało na to, że trudno mi będzie cokolwiek teraz zrobić. Jedyne co mi pozostawało to włamanie się do głównego komputera i sprawdzenie programów stamtąd. Ruszyłem do wykonania swojego zadania.

I. Thorne
    Uczestnik

Niestetynie dane ci było się włamać do rdzenia bo stało przy nim dwóch dobrze zbudowanych strażników. Jakakolwiek akcja zapewne skończyłaby się dla ciebie tragicznie.

Hemrod
    Uczestnik

Cholera jasna, wyglądało na to, że dziś nie uda mi się nic zrobić. Podszedłem jeszcze do panelu komunikacyjnego:"Hej Tavik, miło cię obudzić z samego rana ... zapomniałem dodać ci czegoś podczas naszej rozmowy ... ja dowodzę akcją militarną, ty mnie tylko odwozisz ... a zmieni się to tylko po moim trupie" -Komputer odtwórz wiadomość o godzinie 7:00 - będzie najwyższy czas, żeby nasz Vulcanin wstał.Co do wstawania, wystarczyło tego łażenia po pokładzie, postanowiłem złapać jeszcze parę godzin snu, za nim będę musiał wstać.Miałem nadzieję, że moja wiadomość zmusi Tavika do ostrych działań, będę mógł wtedy lepiej przeciwdziałać.

I. Thorne
    Uczestnik

W kajucie spała Estelle, ale nie zwróciłeś na to zbytnio uwagi i położyłeś się obok.O 7.30 obudził cię szum wody. Estelle się myła. Zaś na ciebie czekała odpowiedź."To się da załatwić."

Hemrod
    Uczestnik

Uśmiechnąłem się, zaczynała się naprawdę niebezpieczna gra, stawką w niej było moje życie i wykonanie zadania. Wiedziałem, że temu Vulcanowi nie można ufać, teraz nie mogłem nawet na chwilę rozstać się ze swoją bronią i mieć oczy dookoła głowy. Wstałem będę musiał wysłać parę wiadomości poza okręt, ale to w późniejszym czasie, teraz czekała mnie pewna robota. Przydało by się zebrać sojuszników, muszę się w takim razie dowiedzieć, po czyjej stronie jest Estelle czy pracuje dla Rebelii czy Tavika. Usiadłem na łóżku

I. Thorne
    Uczestnik

Po 10 minutach kobieta wyszła z łazienki. Tym razem miała na sobie obcisły kombinezon we wzór maskujący. Zamówiła z replikatora talerz mleka z płatkami kukurydzianymi i szklankę soku pomarańczowego i zaczęła jeść.- Co tak siedzisz? - zapytaa. - Nie idziesz na ćwiczenia?

Hemrod
    Uczestnik

Kolejny raz muszę podziękować losowi za wszczep. Wykonałem maksymalne powiększenie i spojrzałem Estelle w oczy. Może nie mogłem nie wykryty zrobić wykrywacza kłamstw, ale jeden miałem. Wiadomo, że kiedy ktoś kłamie jego źrenica rozszerza się, mój wszczep potrafił wychwycić najmniejsze ruchu. -Estelle, komu ty właściwie jesteś wierna Tavikowi czy Rebelii?-

I. Thorne
    Uczestnik

- Jestem wierna i Tavikowi, i rebelii. - odpowiedziała i widać było, że nie kłamie. - Czyżbyś chciał coś powiedzieć?

Wyświetlanie 15 wpisów - od 211 do 225 (z 2,395 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram