Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - kapitan O'Connor

PBF - kapitan O'Connor

Wyświetlanie 15 wpisów - od 2,191 do 2,205 (z 2,395 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • I. Thorne
    Uczestnik

- No to idziemy. Do końca korytarza i...Dalszą konwersacje przerwało pojawienie się dwóch Oriończyków. Ci tylko wybałuszyli oczy i po chwili leżeli zastrzeleni. Davis miał niesamowity refleks.- I? - zapytał chowając dezruptory.- I na dół jakieś 10 pokładów. Idziemy. Davis, pierwszy, Duncan, chronisz tyły.

Hemrod
    Uczestnik

Uśmiechnąłem się szeroko - W takim razie nie ma na co czekać. Ruszamy - poczekałem, aż oboje ruszą i ubezpieczając tyły rozpocząłem "spacerek"

I. Thorne
    Uczestnik

Droga na dół była powolna i żmudna. trzeba było się zatrzymać by szukający kogoś Oriończycy mineli was dwa pokłady niżej.Spotkaliście też samotnego mechanika. Davis bez skrupółów go zabił i zwaporyzował.- Nie wiadomo po jakiej stał stronie. - wyjasnił.Wreszcie byliście przy hangarze. Kanałem wejdziecie z tyłu, w pobliżu śluzy. Trikorder wskazywał, że w pomieszczeniu były trzy osoby, dwóch ludzi i Xindi gad.

Hemrod
    Uczestnik

-Nasi? - zapytałem szeptem, chcąc mieć jakieś pojęcie o tym jak dalej postępować ...

I. Thorne
    Uczestnik

- Ci dwaj są tuz przy składzie. Pewnie go pilnują. Ale Xindi jest przy drgiej ścianie. Chyba coś naprawia. Sugeruję go ogłuszyć. Potem się zobaczy. - tłumaczyła Istala. - I Davis. Ogłuszyć nie znaczy odstrzelić głowę.- Dobrze, juz dobrze. Zajmę się strażnikami.- O'Connor, zajmij się Xindim. Ja będę ubezpieczać w razie problemów.

Hemrod
    Uczestnik

Kiwnąłem głową na potwierdzenie, że rozumiem i ustawiłem swój dezruptor na ogłuszanie, do drugiej ręki wziąłem swój archaiczny pistolet ... on miał być ubezpieczeniem, w razie gdyby któryś z tamtej dwójki próbował coś głupiego. Plan był prosty, ostrożnie odliczyć do 3 ... wpaść do pomieszczenia, ogłuszyć szybko gada i zająć się ludźmi gdyby coś tamci próbowali

I. Thorne
    Uczestnik

Istala cicho odblokowała drzwiczki i odsuneła się.Na znak Davis je wyważył i wpadliście do hangaru. Jednak czas potrzebny na wygrzebanie się z niego dał przeciwnikom sporo czasu. Ludzie próbowali się bronić, jeden zaczął strzelać, ale dostał w ramię i padł z krzykiem. Drugi schował się za kontenerami.Xindi to samo zrobił. Nie strzelał do was, ale też nie wychylał się, by zostać trafionym.

Hemrod
    Uczestnik

-Kapitan O'Connor Siły specjalne! - krzyknąłem celując w obie strony, gdzie ukrywali się przeciwnicy. -Rzucić broń i ręce do góry, to nic wam się nie stanie!-

I. Thorne
    Uczestnik

- Zaraz będzies byłym kapitanem! - wrzasnął człowiek i otworzył ogień. Robiło się niebezpieczne, gdyz w każdej chwili mógł wezwać wsparcie, a żadnego zagłuszacza nie mieliście w pobliżu.Xindi wciąż nie dawał znaku życia, zapewne gdzies się schował by przeczekać walkę.

Hemrod
    Uczestnik

Nie było na co czekać przestawiłem dezruptor na zabijanie i zacząłem szukać drogi, aby obejść człowieka z boku i go zastrzelić

I. Thorne
    Uczestnik

Davis osłaniał cię, zmuszając wroga do ostrzeliwywania się raczej chaotycznego niż skutecznego. Byłeś już w pobliżu, gdy usłyszałeś:- Mayers do mostka. Mayers do mostka! Dlaczego to nie działa?

Hemrod
    Uczestnik

Nie było na co czekać, należało go zaatakować. Odetchnąłem głęboko i ruszyłem do przodu z bronią gotową do strzału ...

I. Thorne
    Uczestnik

Przeciwnik zaskoczył cię, nagle wyskakując i sprintem ruszając ku drzwiom. Dobiegł do nich, ale te wcale się nie otworzyły, więc rąbnął w nie, odbijając się jak kulka. Padł na ziemię oszłomiony.

Hemrod
    Uczestnik

Natychmiast postanowiłem do niego podskoczyć i go jak najszybciej rozbroić i uniemożliwić komunikację. Byłby dobrym źródłem wiadomości, gdy tylko się zacznie zadawać pytania.

I. Thorne
    Uczestnik

Lekkie ogłuszenie nie pomogło przeciwnikowi. Bez problemów szybko dałeś mu w łeb i zabrałeś broń.Tymczasem zza skrzyń odezwał się Xindi.- Mogę wreszcie przestać się kryć? Załatwiony?

Wyświetlanie 15 wpisów - od 2,191 do 2,205 (z 2,395 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram