Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - kapitan O'Connor

PBF - kapitan O'Connor

Wyświetlanie 15 wpisów - od 2,176 do 2,190 (z 2,395 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Hemrod
    Uczestnik

-Piękna i zaradna - rzuciłem przymocowując ostatnią rzecz do swoich ubrań czyli kaburę -Prowadź -

I. Thorne
    Uczestnik

"Otwieraj, jestes aresztowana na rozkaz kapitana N'Velka."- A ten to od kiedy tu ponownie rządzi? - zapytała retorycznie Salabadka, odsuwają fotel i otwierając przejście do kanału serwisowego. Gdy już wszedłeś do niego, to podążyła za tobą, ale nim zamkneła właz to wyjeła zawieszone w skrytce dwa przedmioty. Wcisnała guziczki i rzuciła je do pokoju. Dopiero potem zamkneła przejście.- To granaty z czujnikie ruchu. Jak tam wejdą to..Właśnie coś pukneło, gdy wysadzili drzwi. Ale po chwili dobiegł ich coraz głośniejszy pisk i krzyki:- Granaty!!!Potężny huk prawie was ogłuszył, a byliście przecież za porządnymi duraniowymi drzwiczkami. To co wydarzyło się w pokoju musiało być prawdziwym piekłem dla Tarenka i jego ludzi.

Hemrod
    Uczestnik

Ruszyłem korytarzem, teraz to już nie była zabawa. N'Velk przejął ponownie okręt, to była zdrada i głupota, a żadnego z tych nie można było wybaczyć. Irlandzka krew, pamiętająca jakich zdrad dopuszczali się w przeszłości na członkach tego narodu ich nawet najbliżsi przyjaciele, czy zdrady jakie doświadczył klan O'Connor ... gdzieś głęboko takie rzeczy tkwiły. Gdy odezwałem się starałem się przybrać najbardziej profesjonalny wyraz głosu -Musimy działać, ze świadomością, że na okręcie odbył się bunt. Potrzebuję ludzi i spróbujemy go odbić. Powinnaś wiedzieć, kto był niezadowolony z rządów drogiego kapitana. Będziemy mieli kilka miejsc do zdobycia, po tym jak zbierzemy chociażby niewielką ekipę musimy dostać się do którejś ze zbrojowni, kolejne cele to areszt i maszynownia. Na samym końcu będzie trzeba zdobyć mostek ... -

I. Thorne
    Uczestnik

- Trzeba też znaleźć Hannę. To ona dowodzi wciąż tym okrętem i inne statki ją posłuchają, a nie tego zielonoskórego. Może nawet przyślą siły do pomocy? Ale najpierw muszę się ubrać do końca...Założyła buty, spodnie i sportowy stanik, by jej walory nie przeszkadzały w pracy. Patrząc na ciebie rzekła:- Tak, każda prawie Salabadka ma taki biust. Dlatego jesteśmy towarem eksportowym naszego świata. Kiedyś kupowali nas ludzie, teraz Kardazjanie i ich pieski.

Hemrod
    Uczestnik

To był naprawdę piękny widok, ale teraz trzeba było myśleć o czymś innym ... niestety, najpierw praca potem przyjemność -Cóż O'Connorowie też kiedyś uczestniczyli w tym procederze, ale u nas zawsze wszyscy byli dobrze traktowani - uśmiechnąłem się lekko -W każdym razie najpierw zbrojownia, prowadź -

I. Thorne
    Uczestnik

- Cóż, nasza planeta oprócz nas ma tylko piasek i skały... - stwierdziła filozoficznie. - Idziemy... Weź to. - dała ci małe urządzonko. - To zagłuszacz. Nie będą nas widziec na czujnikach. Inaczej od razu by namierzyli jedyną Salabadkę na pokładzie...Poruszanie się kanałami serwisowymi nie było za miłe. Po kilkunastu minutach doszliście do wyjścia z sieci tuneli. Słychac było przytłumione odgłosy strzałów.

Hemrod
    Uczestnik

-Znaczy się nie tylko my będziemy walczyć - powiedziałem do niej przyciszonym tonem -Wychodzimy i zobaczymy co się tam dzieje - po tych słowach otworzyłem wyjście ...

I. Thorne
    Uczestnik

- Tylko nie strzelaj od razu. Możesz trafić tych co nie trzeba.Gdy wyszliście z kanału to odgłosy strzałów stały się bardzo wyraźne. Jeden nawet przeleciał wzdłuż głównego korytarza i mogłeś go zauwazyć. Znajdowaliście się poza polem walki jedną "przecznicę" przed tymi co się raczej bronili niż atakowali.

Hemrod
    Uczestnik

Dałem jej ręką znać, żeby przyjrzała się się walczącym. Będę przynajmniej miał pewność komu mam pomóc, a do kogo strzelać.

I. Thorne
    Uczestnik

Nie miała okazji, gdy nastąpiła eksplozja i zapadła cisza.Istala ostrożnie wyjrzała i schowała się, gdy strzał prawie jej niej pozbawił.- Hej, Davis, zawsze miałeś wolną reakcję!- Istala? - zapytał głos.- Nie, inna cycatka. Chodź do nas, przyprowadziłam kumpla.Po chwili pojawił się lekko siwiejący facet z dwoma fazerami w rękach. Wyglądał na prawdziwego weterana wojennego.

Hemrod
    Uczestnik

Uśmiechnąłem się do niego-kapitan O'Connor siły specjalne - była to przynajmniej po części prawda, a do tego brzmiało bardzo dobrze - Jaka jest sytuacja? Wielu poparło byłego kapitana?-

I. Thorne
    Uczestnik

- O czterech mniej. Głupcy nie znają granatów magnetycznych? - zaśmiał się. - Raczej jest gorzej niż lepiej. Większość jest za N'Velkiem, znają go i cenią, mimo że stracił już dwie Akiry pod sobą. Co gorsza ci co posłuchaliby Hanny albo gryzie glebę, albo siedzi w areszcie. Na szczęście wiem, że niektórzy tylko udają lojalnośc wobec zielonego, a tak naprawdę chcą wybić się w hierarchi, więc mogą nam pomóc.

Hemrod
    Uczestnik

-Nasza sytuacja nie jest wesoła, ale przynajmniej wiemy co musimy zrobić. Obecnie nasze priorytety to zdobycie większej ilości uzbrojenia, co oznaczałoby wizytę w zbrojowni i zdobycie większej ilości zwolenników. Co będzie zapewne oznaczało wizytę w areszcie. Jeżeli macie jakieś pomysły, jak zdobyć jedno lub drugie bez zbytniego zagrożenia, to teraz jest czas aby to powiedzieć ... jeżeli nie to trzeba ruszać -

I. Thorne
    Uczestnik

- Areszt na pewno jest mocno obsadzony. Najlepiej zdobyc dostęp do teleportera i zabrac ich, albo ochronę w inne miejsce. A teraz potrzebuję trochę więcej sprzętu.- Najbliższa zbrojownia jest dwa pokłady niżej. - rzekła Istala. - Ale znam też prywatny magazynek naszego zielonego. Jest w jednym z hangarów i jest mocno, powiedzmy... ofensywny...

Hemrod
    Uczestnik

-Idziemy do prywatnego zbioru. Nic tak nie poprawia humoru jak przypieprzenie idiocie, z jego własnego arsenału - zawyrokowałem

Wyświetlanie 15 wpisów - od 2,176 do 2,190 (z 2,395 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram