Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - kapitan O'Connor

PBF - kapitan O'Connor

Wyświetlanie 15 wpisów - od 1,966 do 1,980 (z 2,395 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Hemrod
    Uczestnik

-Co do ... - powiedziałem spokojnie, czy to możliwe żeby moja praca mogła do tego doprowadzić. Na wszelki wypadek postanowiłem to sprawdzić, zostawiając narazie te kabelki w spokoju.

I. Thorne
    Uczestnik

Trikorder nie wykazał żadnych materiałów wybuchowych czy zapalników.Rozwiązania były dwa: albo jest to superukryta pułapka, albo dodatkowe kapitańskie zabezpieczenie alarmowe.

Hemrod
    Uczestnik

Dałem sobie z tym spokój postanowiłem wrócić na mostek i poczekać na godzinę spotkania tam.

I. Thorne
    Uczestnik

Trzy statki leciały w spokoju. Teren nadal był w zasięgu stacji i rebelianci nie ryzykowali ataku w tej okolicy.Dwie godziny nudziłeś się, ale udało ci to się przetrwać.

Hemrod
    Uczestnik

Sprawdziłem w komputerze gdzie jest obecnie Hania i ruszyłem na te spotkanie, które mi wcześniej zaproponowała, zastanawiając się czy będzie to "ciekawe" spotkanie ...

I. Thorne
    Uczestnik

Ta zajęła kwaterę kapitana i tam musiałeś się udać.Gdy przybyłeś do drzwi i zadzwolniłeś kazała ci wejść do środka.Była ubrana w dość zwyczajny strój - prosta bluzke i spodnie, ale i tak widac było, że jest tak samo piekna jaj jej siostra.- Punktualny. To dobrze. - rzekła. - Zjeść coś? Ostrzegam, że wybór potraw jest ograniczony, bo Klingoni żrą z zasady żywe jedzenie.

Hemrod
    Uczestnik

Popatrzyłem na nią -Mogę zjeść coś co nie będzie się ruszało na moim talerzu - odpowiedziałem spokojnie uśmiechając się lekko. Musiałem to przyznać była ładna i z tego co słyszałem "normalniejsza" od swojej siostry, raczej powinienem się czuć bezpiecznie. Co prawda zajęcie kwatery kapitańskiej oznaczało, że była bardzo pewna siebie, wiedziała co chciała ... dość potrzebne cechy dla dowódcy, niestety oznaczało to, że te dwa dni będzie trzeba będzie jakoś przeżyć śpiąc w zwykłych kwaterach. -Więc o czym chciałaś porozmawiać?-

I. Thorne
    Uczestnik

- Co powiesz na omlet? Klingoni lubią jajka, ale na surowo. My takimi barbarzyńcami nie jesteśmy... - zaczęła wpisywać program do replikatora.Po 3 minutach dostałeś talerz. Zapach był zniewalający, ale kolor omleta raczej odbiegał od tego co przyjąłeś. Posiłek był pomarańczowy, chyba dziewczyna źle wyregulowała replikator.- Chciałam ogólnie porozmawiać. Wiesz o tym, że tym wyczynek ostro podpadłeś Sojuszowi? Ośmieszyłeś ich zabezpieczenia, dostając się do najbardziej strzezonego więzienia w galaktyce. Teraz będą chcieli ciebie złapać za wszelką cenę.

Hemrod
    Uczestnik

Kiwnąłem głową, bardziej bawiąc się omletem na talerzu niż próbując go zjeść, popatrzyłem na nią i uśmiechnąłem się lekko -No cóż pewnie będzie teraz ciężko, nie mam nawet mocnego statku, będzie trzeba uważać, bo wolałbym nie wpaść w ich ręce - po tych słowach wziąłem kęs omletu mając nadzieję, że smakuje lepiej niż wygląda,

I. Thorne
    Uczestnik

Omlet o dziwo smakował całkiem dobrze.- Na ta misję na pewno należy ci się nagroda. Chcesz lepszy okręt? Zobaczymy co mamy na stanie, a raczej co będziemy mieć... - uśmiechnęła się.

Hemrod
    Uczestnik

Uśmiechnąłem się biorąc sobie kolejny kęs omletu, to mi się podobało, pomiędzy porcjami powiedziałem zadowolony-Będę bardzo wdzięczny za lepszy okręt, w końcu mając na karku wkurzony Sojusz, lepiej jest mieć coś czym można się dobrze bronić-

I. Thorne
    Uczestnik

- Tylko, że taką Akirą to od razu zdradzasz kim jesteś i wszyscy chcą cie wykończyć. - zaśmiała się Hanna, kończąc swój posiłek.

Hemrod
    Uczestnik

-Cóż mogą próbować, na pewno pozwala to na więcej niż zwykły Raider - uśmiechnąłem się szeroko również kończąc swój posiłek. Gdy nie było już o czym rozmawiać Hania wyprosiła mnie za drzwi. Po wyjściu udałem się na mostek, ta podróż mogła okazać się dłuższa niż myślałem.

I. Thorne
    Uczestnik

Na mostku niz się nie działo. Załoganci raczej nudzili się niz pracowali. Czujniki dalekiego zasięgu wykryły przez czas twej nieobecności tylko 2 transportowce i B'Rela, który je konwojował.

Hemrod
    Uczestnik

Pozostawało tylko czekać i obserwować rozwój sytuacji.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 1,966 do 1,980 (z 2,395 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram