Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - kapitan O'Connor

PBF - kapitan O'Connor

Wyświetlanie 15 wpisów - od 181 do 195 (z 2,395 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • I. Thorne
    Uczestnik

- Mam podać panu lokalizację 15 baz oraz 3, które już nie istnieją? Moi ludzie są prześwietlani regularnie i mam do nich pełne zaufanie. Ale zdaje się, że wraca pan do gry. Bo innych kandydatów nie ma. Jednak zajmę się szkoleniem pańskich podwładnych. Do czasu dolotu przejdą wszystkie misje treningowe, będą walczyć z Klingonami, Kardazjanami, a nawet rebeliantami co zmienili stronę. Będą bronić i atakowac statki, likwidować dowódców, dowodzić batalionami w bitwach naziemnych i skrzydłami w kosmicznych. Z panem lub nie. I jeśli okażą sie nieprzydatni to nie zejdą na powierzchnię.

Hemrod
    Uczestnik

-Niech ci będzie Tavik, ale ja będe ostrożny ... jeżeli zobaczę, że ktoś z twoich ludzi jest zdrajcą to ja się nim zajmę. - opuściłem fazer i podszedłem do drzwi otwierając je do środka wpadł mały tłumek. Ludzie Tavika patrzyli na mnie z wściekłością w oczach uśmiechnąłem się szeroko-Zapowiada się ciekawa podróż - i gwiżdżąc Hiszpański Harlem zacząłem powoli iść korytarzem

I. Thorne
    Uczestnik

- Spokojnie, dziewczęta. Musiliśmy sobie wyjaśnić z panem McPersonem parę rzeczy. Lira, powiedz sternikowi, że wracamy na stary kurs. Ja tymczasem muszę porozmawiać z panią H'kress. Reszta jest wolna. Do jutra. O 9,00 wszyscy zbiórka w holodeku. Rozpoczniemy szkolenia.

Hemrod
    Uczestnik

Właściwie mało słyszałem z tego co powiedział później Tavik, miałem na głowie inną ważniejszą rzecz. Wróciłem do kwatery Estelle. Wyciągnąłem fazer, którym celowałem do Vulcana i szybko zacząłem go naprawiać, może być wkrótce potrzebny. Ty pieprzony Irlandczyku, gdyby odkryli twój blef? zapytałem w myślach sam siebie. Po chwili moja broń była gotowa, wcisnąłem ją do kabury wiszącej u pasa i sprawdziłem jak łatwo ją wyjąc. Zadowolony schowałem jeszcze nóż. Miałem pewne złe przeczucia, a wolałem być ostrożny, w końcu nie uważni kończyli martwi. Była jeszcze jedna sprawa, może Tavik mógł by mi moje wystąpienie zapomnieć, ale mogą nie zrobić tego jego ludzie, lepiej będzie uważać na plecy. Poza tym jeżeli jest wśród nich jakiś szczur może nie być dobrze. -Komputer obudź mnie za 3 godziny- postanowiłem chwilę się przespać, nie wiadomo jak będzie z tym w nocy gdy na moją głowę spadło kolejne zmartwienie ... troska o życie.

I. Thorne
    Uczestnik

- Jest 3.00. - obudził cię komputer. Zauważyłeś, że Estelle nie ma w kwaterze.

Hemrod
    Uczestnik

Mój wszczep włączył się na nocny widok. Wyglądało na to, że Estelle wogóle tu nie przyszła, co było bardzo ciekawe. Może mój mały bluff sprawi, że da mi spokój na resztę podróży. Wszedłem do łazienki i szybko się przemyłem, po czym ubrałem jeszcze raz sprawdzając swoją broń. Zadowolony wyszedłem z kwatery wyłączając przy okazji wszczep. Moje pierwsze kroki na pokładzie skierowałem od razu do najbliższego terminalu komputerowego. Chciałem sprawdzić wszelką komunikację wychodzącą poza okręt. Oczywiście komputer zażądał hasła, ale pomyślałem, że powinienem sobie z tym poradzić i stworzyć małe obejście.

I. Thorne
    Uczestnik

Dane nie były zbytnio chronione, więc nawet bez umiejętności Samanthy udało ci się włamać.Od czasu wylotu rozmowy wychodzące prowadzili tylko 2 osoby: Tavik i aktualny operacyjny. Ten drugi tylko łączył się z kilkoma posterunkami i patrolami i odpowiadał na ich wezwania. Volkan prowadził rozmowy z kilkunastoma osobami. W liście było nawet połączenie z Kardazją Prime, z jakimś jagulem. Kilka razy łączył się z Rogel.

Hemrod
    Uczestnik

Zastanowiłem się po jaką cholerę łączył się z Cardasią Prime? Przecież nasza wyprawa wcale takiego połączenia nie potrzebowała. Myśląc, że będzie trzeba to sprawdzić rozpocząłem poszukiwanie zapisu rozmowy. Byłem pewien, że gdzieś taki musi istnieć.

I. Thorne
    Uczestnik

Zapisy były trochę bardziej chronione, ale wreszcie się do nich włamałeś.Tavik rozmawiał z jagulem Shamarem na temat starożytnych andoriańskich artefaktów. Była to dość branżowa rozmowa, ale zrozumiałeś że Volkan na załatwianiu takich rzeczy robi prawdziwy interes. Na koniec Shamar zaoferował kupno Liry Framy za 2000 sztabek latinum, ale Tavik się nie zgodził. Odpowiedź "jej usługi inżynieryjne są dla mnie o wiele bardziej warte" rozsierdziły jagula. Widocznie już nie jeden raz chciał ją kupić.

Hemrod
    Uczestnik

Westchnąłem, wyglądało na to, że Tavik jest czysty. Tak samo jak jego załoga, w obecnej chwili nie miałem podstaw przypuszczać, żeby któryś z nich spowodował zniszczenie bazy MacArthur. Musiała być to zwykła wpadka, jedna z tych jakie się zdarzały. Zacząłem powoli zacierać swoje ślady. Chwilę mi to zajęło ale w końcu, udało mi się zatrzeć ślady mojej obecności w systemie. Miałem przynajmniej taką nadzieję, nie chciałem odbywać kolejnej rozmowy z Vulcanem, jeszcze niechcący go zastrzelę. Wstałem od panelu i postanowiłem skoczyć do mesy wypić kawę.

I. Thorne
    Uczestnik

Idąc do mesy prawie wpadłbyś na Tavika i H'kress. Szli wolnym krokiem. Dzięki szybkiemu schowaniu się usłyszałeś część rozmowy.- ... A jeśli nas wykryje? - zapytała Caitanka.- O'Connor jest debilem. Nigdy nas nie odkryje. A jeśli... Wtedy zajmę się tym osobiście.- To doskonale. - usłyszałeś głos zabójczyni. - Wiesz, Tavik. Nie wiedziałam, że jesteś aż tak przebiegły. A co... - rozmowa urwała się bo weszli do turbowindy.

Hemrod
    Uczestnik

Zniknęli -Hej Tavik nie wiedziałem, że jesteś aż tak przebiegły mój tyłek ...- rzuciłem po cichu. Ich rozmowa nie spodobała mi się, ale upewniła mnie w jednym Tavik miał jakiś swój interes, a H'Kress z nim współpracowała. To mnie zdołowało, do tej pory uważałem, że mogę jej całkowicie zaufać. No cóż oznaczało, to że na tym okręcie mogę zaufać tylko sobie. Zawróciłem aby wrócić do kolejnego terminalu komputerowego. Na okręcie powinny być kamery i o ile nie uda mi się pewnie usłyszeć o czym rozmawiał Tavik z H'Kress w pokoju odpraw, powinno mi się udać usłyszeć cała ich rozmowę prowadzoną w korytarzu i w turbowindzie. Zacząłem wpisywać kolejne komendy szukając odpowiedniego zapisu z kamery ... Cóż przekonamy się kto jest debilem Tavik

I. Thorne
    Uczestnik

Znpwu włamałeś sie do systemu, ale tym razem było już ci o wiele trudniej. Zapisy rozmów w pokoju odpraw i z kamer bezpieczeństwa miała doskonałe zabezpieczenia. Próbowałeś parę razy, ale za każdym razem system cię wykopywał. Jak gdyby Tavik chciał, abyś znał tylko część faktów.

Hemrod
    Uczestnik

Ehh gdybym tylko się dowiedział o czym rozmawiali w pokoju odpraw ... albo chociażby na korytarzu. W końcu wygląda mi to na całą zabawę, chciał żebym wiedział o jego rozmowie z Cardasią Prime, ale rozmowa w sali odpraw jest poza moje umiejętności ... jest tu ktoś kto by potrafił to zrobić, ale czy mogę jej zaufać? Kto jeszcze współpracuje z Tavikiem, może to tylko H'Kress, ale jest to założenie optymistyczne ... chociaż może nikogo innego nie udało mu się przekabacić? Na pewno muszę uważać na załogę Vulcana. Myśląc tak postanowiłem sprawdzić dokładnie jego rozmowy z Rogel, może tam znajdzie się coś ciekawego, a następnie przejść się po kwaterach moich ludzi, może coś ciekawego uda mi się usłyszeć, albo przynajmniej upewnić, się, że mogę komuś z nich zaufać.

I. Thorne
    Uczestnik

Z Rogel rozmawiał 5 razy. Trzy rozmowy dotyczyły jego ślubu z Aya, w dwóch rozmawiał z jakimiś Macetczykami, a raz z klingońskim oficerem o uroczystości. Z pozostałych raz omawiał sprawę pobytu swoich podwładnych na Rogel, a ostatni z Kardazjaninem o antycznej wazie z Ziemi, którą zobowiązał się zapłacić za nią 500 sztabek.Najbliższa twojego obecnego położenia była kwatera "małżeńska" Ners i Skiffa.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 181 do 195 (z 2,395 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram