Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - kapitan O'Connor

PBF - kapitan O'Connor

Wyświetlanie 15 wpisów - od 1,906 do 1,920 (z 2,395 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Hemrod
    Uczestnik

-Niech trzymają na nas namiar, spróbujemy dostać się do pokoju transportera, jeśli to nic nie da, to przynajmniej dostać się do miejsca, gdzie nie ma inhibitorów - plan wydawał się być prosty, a teraz pierwsza przeszkoda ... musiałem jak najszybciej wyeliminować każdego, kto stanowiłby zagrożenie dla ucieczki. Ogłuszyć, skręcić kark i spadamy stąd.

I. Thorne
    Uczestnik

Gdy wyszedłeś z pokoju strażnik przy windzie nie zwrócił na ciebie zadnej uwagi. Dla niego byłeś Opiekunem i dowódcą.Dwaj opikunowie wciągneli więźnia do jakiegoś pokoju. Nim zamknęły się drzwi usłyszałeś jego jęk.

Hemrod
    Uczestnik

Podszedłem do niego spokojnie i wypaliłem mu w twarz z broni nastawionej na ogłuszanie. Następnie sprawnym ruchem przetrąciłem mu kark i przeciągnąłem do celi. W środku podałem dwa dizruptory z ciał strażników Hannie -Mam nadzieję, że potrafisz się tym dobrze posługiwać. A teraz drogie panie, pozwolicie że kapitan O'Connor zabierze was na wycieczkę po tej pięknej stacji. Pierwszy przystanek turbowinda - Plan był prosty udać się jak najdalej od poziomów więziennych.

I. Thorne
    Uczestnik

Drzwi turbowindy grzecznie się przed tobą otworzyły, ale już w środku sama winda za cholerę nie chciała ruszyć, nawet po podaniu czytnika. Po prostu "polecenie nie mogło zostać wykonane".

Hemrod
    Uczestnik

W takim wypadku pozostawał jedynie spacer tunelami serwisowymi ...

I. Thorne
    Uczestnik

Najbliższy był zablokowany, ale parę strzałów wystarczyło by je odblokować. Całe szczęście, że nikogo nie było na korytarzu, choć mogło to się zmienić w każdej chwili.

Hemrod
    Uczestnik

-Eve wchodź jako pierwsza ... ja będę osłaniał tyły - poczekałem, aż obie moje towarzyszki znikną w tunelu, aby ruszyć za nimi. Rozkład cardasiańskich stacji był podobny ... najlepiej było się dostać w okolice promenady albo hangarów, będą mogli nas przenieść ...

I. Thorne
    Uczestnik

Udało się wam niepostrzeżenie ukryć w tunelu. Nikt tego nie zauważył.Teraz musiłeś na czworakach dostać się do wybranej lokacji. Przy lądowisku na pewno była ochrona, a na Promenadzie piło i bawiło się dziesiątki Klingonów.

Hemrod
    Uczestnik

Pozostawało tylko dostać się w pobliże pokoju transportera, jakieś mniej używanej i zapewne słabo chronionej ładowni lub części mieszkalnej. Zależnie co było bliżej i bardziej "puste", chociaż i tak głównym celem było dojście do miejsca, skąd zabierze nas transporter.

I. Thorne
    Uczestnik

Tunele były bardzo niewygodne, ale możliwość złapania przez Opiekunów bardzo zachęcała do pośpiechu.Niktóre korytarze było zablokowane przez drzwi z zamkami szyfrowymi, prowadziły zapewne do cel i pokojów przesłuchań.Wreszcie dotarliście do skrzyżowania, gdzie oprócz możliwości chodzenia w poziomie można też było zmieniać pokłady.

Hemrod
    Uczestnik

Trzeba było zejść w dół, tam powinni znajdować się mniej "zabezpieczone" pokłady i nadzieja, na szybki transport ...

I. Thorne
    Uczestnik

Zeszliście 3 pokłady niżej. Dalej nie było drabinki. Chyba urwała się, bo Klingoni raczej nie potrafili lewitowac kilkanaście pokładów w dół.W boki rozchodziły się 2 kanały. Jeden zakręcał i ciągnął się dalej, drugi kończył się jakieś 20 metrów zwykłymi drzwiami.

Hemrod
    Uczestnik

Postanowiłem ostrożnie sprawdzić co znajduje się za tymi tajemniczymi drzwiami.

I. Thorne
    Uczestnik

Mijanka z kobietami w ciasnym kanale nie należała do łatwych zadań.,Dowlokłeś się do drzwi. Te grzecznie otworzyły się. Wyglądało, że jest to jakaś ładownia. Zauważyłeś kilkadziesiąt pudeł i kontenerów z logo Sojuszu oraz 3 Izby Handlowej Ferengi.

Hemrod
    Uczestnik

Cóż było to równie dobre miejsce, jak każde inne. A może nawet lepsze, nie powinni nas tutaj szukać. To duży magazyn i z pewnością nie musi być tak chroniony. Nie powinien mieć inhibitorów transportu. Odwróciłem się do Eve-To ładownia, może dadzą radę nas stąd wyciągnąć. Połącz się z nimi -

Wyświetlanie 15 wpisów - od 1,906 do 1,920 (z 2,395 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram