Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - kapitan O'Connor

PBF - kapitan O'Connor

Wyświetlanie 15 wpisów - od 1,756 do 1,770 (z 2,395 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Hemrod
    Uczestnik

-To świetnie, biorę - odparłem i poczekałem, aż pozostawi butelkę, kieliszki i odejdzie. Nalałem wina dziewczynie i sobie, po czym uniosłem kieliszek lekko w górę.-Może napijemy się za zwycięstwo?-

I. Thorne
    Uczestnik

- Ale kogo? - zapytała zaczepnie i przechyliła kieliszek.

Hemrod
    Uczestnik

Również spełniłem toast, po czym dolałem wina do kieliszków -Ależ to chyba całkiem logiczne, za czyje zwycięstwo ...- przerwałem nie chcąc brnąć w to dalej -W każdym razie to dobry toast. A jak się podoba tobie życie na stacji?-

I. Thorne
    Uczestnik

- Jest o wiele lepsze niż wcześniejsze. Pochodzę z małej terrańskiej wsi. Gdybym nie uciekła z tej zacofanej, muzułmańskiej społeczności, gdzie kobiety nie mają dużo do powiedzenia, pewnia byłabym kolejną żoną lokalnego szlachcica, który lubił kolekcjonować młode kobiety, a po zaskopojeniu swych żądz wyrzucał je z swego dworku. Po ucieczce tułałam sie tu i tam, pracując w różnych zawodach. Wreszcie odkryłam, że kardazjańskie garnizony potrzebują takich kobiet jak ja. Gdyby nas nie było zwykli żołnierze gwałciliby lokalne kobiety, a to zawsze wywołuje niepokoje społeczne. Garnizony potrzebuja nas i dobrze płacą za pracę. Na tej stacji znalazłam się rok temu. Tutaj zarobki są super, dostaje nie tylko płacę od Centralnego Dowództwa, ale też duże napiwki od żołnierzy, którzy nie mają komu wysyłać zarobionych leków.

Hemrod
    Uczestnik

Łyknąłem wina obserwując ją uważnie -Nie obawiasz się, że Rebelianci mogliby się chcieć mścić? -

I. Thorne
    Uczestnik

- Jak chcą moga tu przybyć. Juz to widzę... - uśmiechnęła się. - Prostytucja to praca jak inne, tylko mniej męcząca i lepiej płatna. Gdyby chcieli się mścić niech najpierw wezmą się za tych co pracują dla Obsydianowej Kasty i są większymi zdrajcami niż ja. Oni sprzedali swą duszę, ja sprzedaję ciało.

Hemrod
    Uczestnik

Dolałem jej i sobie wina -Przychodzą do ciebie pewnie różni oficerowie, trudno się oprzeć tak pięknej kobiecie, może słyszałaś jakieś ciekawe "plotki"?-

I. Thorne
    Uczestnik

- Zasadą pracy w takim miejscu jest nie rozpowiadanie tajnych rzeczy, chyba że pyta o to szef Kasty na stacji. Jemu sie nie odmawia.

Hemrod
    Uczestnik

Wzruszyłem ramionami -Ohh, kto by pytał o jakieś tajne informacje, w końcu wiemy, że nikt by ich nie wyjawił prawda. Jednakże są ciekawe plotki, a ptaszki śpiewają. Może szepniesz mi coś ciekawego do ucha. Nie potrzebuję nazwisk, a potrafię się ... odwdzięczać - mówiłem spokojnie uśmiechając się lekko. Cała ta zabawa w wywiad była lekko nużąca. Na szczęście wydawało mi się, że zbliża się rozwiązanie.

I. Thorne
    Uczestnik

- A o kim chciałby sie pan dowiedzieć? - zapytała mrużąc oczy. - Im wyższy stopień, tym drożej...

Hemrod
    Uczestnik

-Pieniądz rządzi światem ... - powiedziałem jakby do siebie -To może porozmawiamy o Generale?- nalałem jej jeszcze wina i uśmiechnąłem się lekko. Znaj swojego wroga ...

I. Thorne
    Uczestnik

- O generale? Jeśli chcesz w spokoju żyć na tej stacji to dostarczaj mu raporty z prawdziwymi danymi. Wtedy obsypie cie latinum. Jesli zaś będziesz zbytnio ambitny, to wydarzy się wypadek. Paru Klingonów już w taki sposób zasiliło Gre'Tor.

Hemrod
    Uczestnik

-Zdziwiłabyś się jaki ostrożny potrafię być - powiedziałem dolewając jej do kieliszka resztkę wina. Ferengi miał rację było bardzo dobre. Co jak co, ale na alkoholu to ja się znałem. Szkoda, że nie mogłem napić się tutaj niczego mocniejszego. Spojrzałem na dziewczynę i uśmiechnąłem się -Dobre rady zawsze są w cenie - rzuciłem szybko -Może znasz jeszcze jakieś ciekawe osobistości, o których warto coś wiedzieć -

I. Thorne
    Uczestnik

- Słyszałeś o dalu Peteku? To prawdziwy wariat. Po godzince z nim musieli mi operaowac twarz, bo lubi bić kobiety bezbronne kobiety. Choć 500 leków jakie dostałam troche mi osłodziło ból.

Hemrod
    Uczestnik

-Prawdziwa świnia, nie ma co. Widać niektórzy nie potrafią docenić prawdziwego piękna kiedy je zobaczą - odparłem i uśmiechnąłem się -Cóż zdaje mi się, że dowiedziałem się kilku ciekawych rzeczy. Jak mogę się za to odpłacić? -

Wyświetlanie 15 wpisów - od 1,756 do 1,770 (z 2,395 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram