Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - kapitan Kres

PBF - kapitan Kres

Wyświetlanie 15 wpisów - od 76 do 90 (z 152 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Pitmistrz
    Uczestnik

Postanowiłem przejść się po okręcie i zobaczyć jak wygląda morale załogi.

Hemrod
    Uczestnik

Morale jak to morale. Dopiero wyruszyli na misję, dlatego nie zdążyło spaść. Rozmawiali, pracowali i żartowali. Widać jednak było, że brakuje im zgrania i najważniejsze pełnego zaufania do siebie. Co więcej, nie znali ciebie, ani nie słyszeli więc większość załogi, nie była pewna, czego może się spodziewać. Na początku każdej misji, zazwyczaj tak było ... jako dowódca powinieneś zadbać o przynajmniej utrzymanie takiego stanu. Podniesienie może nadejść tylko z czasem, podczas żmudnej pracy. Będziesz musiał zasłużyć na ich szacunek ...

Pitmistrz
    Uczestnik

Na początek kazałem taktycznemu przeprowadzić ćwiczenia z odpierania abordażu byłem ciekawy jak radzi sobie ochrona.Dzień upłynął mi bez jakiś większych przygód po za tym ze wyskoczyły mi jakieś kropki na tyłku i miałem wizytę w ambulatorium.Kiedy rano wstałem zjadłem śniadanie i udałem się na mostek siedząc w fotelu kapitańskim wywołałem raport z ćwiczeń ochrony.

Hemrod
    Uczestnik

Raport nie był zbyt optymistyczny. Po krótkiej walce, większość ochrony została "zabita", a przeciwnicy zajęli mostek i maszynownię. Co prawda udało im się zadać duże straty, ale jednak okręt uległ przeciwnikowi. Szef ochrony proponował zestaw ćwiczeń, który miał polepszyć sprawność załogi w tej dziedzinie.

Pitmistrz
    Uczestnik

Zgodziłem się na regularne treningi ochrony ich charakter i częstotliwość zostawiłem w jego rękach.PO sprawdzeniu raportów pozostało czekać na zakończenie wachty.

Hemrod
    Uczestnik

Godzinę przed zakończeniem wachty odezwał się operacyjny -Jeden z transportowców zwalnia ... chyba ma jakieś problemy ... wiadomość z okrętu prowadzącego - powiedział prawie, że jednym tchem -Mamy odłączyć się od grupy, sprawdzić co się stało i pomóc w razie potrzeby -

Pitmistrz
    Uczestnik

- Dobrze zrównać się z transportowcem i wywołać go

Hemrod
    Uczestnik

Na ekranie pojawiła się twarz starszego Cardassianina -Kapitanie, dobrze pana widzieć, chociaż niepotrzebnie się pan fatygował. Mamy drobne problemy z silnikiem, ale niedługo powinniśmy je załatwić. Nic czym musiałby się pan przejmować - powiedział natychmiast

Pitmistrz
    Uczestnik

- Możemy was wziąć na hol zanim naprawicie usterkę przynajmniej nie oddalimy się zbyt daleko od konwoju - zaproponowałem.

Hemrod
    Uczestnik

-Hmm cóż to bardzo dobra propozycja, ale ... właściwie to te silniki mogą pójść w cholerę na holu, właściwie może lepiej byłoby jakbyśmy zostali i naprawili je tutaj. To nam zajmie chwilę - coś ci w tej całej historii nie pasowało, poza tym ten kapitan też wydał ci się podejrzany. Nie mogłeś jednak stwierdzić co jest nie tak ... chociaż wydawał się lekko zdenerwowany. Tylko czym?

Pitmistrz
    Uczestnik

- W takim wypadku chętnie wyślę drużynę naprawczą w celu przyśpieszenia napraw - wysłałem także małą notkę do naukowego aby przeskanował dyskretnie transportowiec i do taktycznego aby był gotowy do podniesienia osłon.

Hemrod
    Uczestnik

Naukowa poinformowała cię, że skan nie wykazał żadnych odstępstw od normy. Taktyczny skinął głową na potwierdzenie, że jest gotowy. Cardassianin uśmiechnął się lekko -Naprawdę kapitanie, moja załoga sobie z tym poradzi. Później by mówili, że sam nie dałem rady -

Pitmistrz
    Uczestnik

- Skoro pan nalega kapitanie proszę mnie poinformować kiedy będziemy mogli ruszać - odpowiedziałem a kiedy połączenie zostało zakończone zwróciłem się do obsady mostka - On coś ukrywał i na pewno nie chciał się stąd ruszać jakieś sugestie?

Hemrod
    Uczestnik

-Kapitanie - powiedziała naukowa -Wykrywam zbliżający się okręt. Niedługo wyjdą z warp. Skanuję ich ... to Norin! -

Pitmistrz
    Uczestnik

- Czy mozemy go zidentyfikowac podniesc oslony i wywolac go.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 76 do 90 (z 152 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram