Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - kapitan Kres

PBF - kapitan Kres

Wyświetlanie 15 wpisów - od 31 do 45 (z 152 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Hemrod
    Uczestnik

W kajucie kapitańskiej było ciemno i zimno. Komputer nie reagował na twoje polecenia włączenia światła, a z poświaty którą rzucało to w korytarzu mogłeś tylko wywnioskować, że kwatera jest spora.

Pitmistrz
    Uczestnik

Stwierdziłem że nie mam tam czego szukać i udałem się do innej kwatery aby się przespać.

Hemrod
    Uczestnik

Znalazłeś najbliższą kwaterę, w której było wystarczająco ciepło i działało światło. Położyłeś się spać. Obudziłeś się po 8 godzinach, co pozwalał stwierdzić leżący na podłodze chronometr. Pozostawiony zapewne przez jakiegoś mechanika, który o nim zapomniał. Musiał zastanowić się co dalej robić.

Pitmistrz
    Uczestnik

Postanowiłem ponownie udać się do biura kapitańskiego i sprawdzić listę kandysatów na stanowisko PO.

Hemrod
    Uczestnik

Idąc przez korytarze, zdziwił cię brak obsługi stoczni. Okręt był właściwie pusty, dopiero przy mostku minąłeś dwóch mechaników niosących jakąś płytę. W biurze uruchomiłeś komputer i sprawdziłeś dane o załodze. Nadal widniał wszędzie napis: Stanowisko wolne (wyjątkiem był główny mechanik).

Pitmistrz
    Uczestnik

Szybko wysłałem do IHF prośbę o przydzielenie części inżynieryjnej załogi aby naprawy szybciej postępowały po czym wybrałem PO był nim Andorianin Adakr Waran służył ze mną na pop5zednim okręcie dobry znajomy jako PO się przyda.

Hemrod
    Uczestnik

Połączyłeś się z urzędnikiem IHF, który zmierzył cię wzrokiem. Był on niskim Ferengim, o dużych uszach. Musiał mieć powodzenie u kobiet. Uśmiechnął się nieprzyjemnie gdy usłyszał twoją prośbę -Ależ kapitanie, to nie jest takie łatwe. Musiałby pan wypełnić formularz 87-B zielony o przydzielenie dodatkowej załogi, oczywiście wcześniej trzeba wypełnić formularz 144-A o wysłanie załogi przed uruchomieniem okrętu, oraz dokument 13-C niebieski, o pracach już wykonanych na okręcie oraz planowanych. Do tego dochodzi kosztorys ... - mówił spokojnym tonem, chociaż wydawało się, że te wszystkie procedury, można skrócić.

Pitmistrz
    Uczestnik

- Tak tak wiem ale jestem pewny że możemy zrezygnować z kilku formularzy - rozmawiając z nim ważyłem w ręku sztabkę latinum - panie nie dosłyszałem imienia? - a kiedy przedstawił się wysłałem ją prosto na jego biurko tak że pojawiła się w polu widzenia ekranu.

Hemrod
    Uczestnik

-Inkren - odpowiedział urzędnik, a kiedy pojawiła się przed nim sztabka złapał ją -No widzi pan kapitanie, właściwie to trochę przeciw regulaminowi, ale mógłbym zrezygnować z kilku formularzy ... myślę, że mógłbym zmobilizować się i coś zrobić. Co panu potrzeba?-

Pitmistrz
    Uczestnik

- NIewiele chcę tylko umieścić tego osobnika jako PO - powiedziałem wysyłając dane.

Hemrod
    Uczestnik

-Nie ma najmniejszego problemu. Mogę go wysłać od razu - powiedział Ferengi, spokojnym tonem. Wyglądało na to, że spodziewał się jakiejś większej prośby. Teraz wyglądał tak jak byś zamówił butelkę piwa ...

Pitmistrz
    Uczestnik

Bardzo dobrze robi się z panem interesy - powiedziałem po czym rozłączyłem się i sprawdziłem priorytety napraw.

Hemrod
    Uczestnik

Do naprawy na okręcie priorytetem było poszycie. Zauważyłeś, że twój okręt powinien mieć większy priorytet. Tylko cały czas jakiś nowy okręt miał wpisywane naprawa krytyczna i wpychał się do kolejki. Zacząłeś się zastanawiać o co chodzi.

Pitmistrz
    Uczestnik

Postanowiłem coś z tym zrobić i przy okazji wydać ostatnie latinum na koncie zacząłem od dowiedzenia się kto odpowiada za ustanawianie kolejki napraw.

Hemrod
    Uczestnik

Odpowiedzialnym był Adrian Johansen, człowiek. Gdy zobaczyłeś zdjęcie rozpoznałeś w nim faceta, z którym rozmawiałeś przed okrętem - główny mechanik!

Wyświetlanie 15 wpisów - od 31 do 45 (z 152 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram