Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - Glinn Jasad

PBF - Glinn Jasad

Wyświetlanie 15 wpisów - od 61 do 75 (z 797 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • I. Thorne
    Uczestnik

Korwety nadal kontynuowały ostrzał, a że były dość zwrotne to bez sensu byłoby strzelać z torped. Tak pomyślał taktyczny i kazał podlecieć to fregaty.Ta tymczasem odpaliła torpedę, która rozerwała pancerz w okolicy śródokręcia i zabiła kolejna partię wojowników. D7 był coraz bardziej uszkodzony, a jego broń praktycznie w ogóle przestała działać.CUS Reklar osłony 75% przednie wyrzutnie przeładowaneD7 osłony 0% średnie uszkodzenia pancerza uszkodzona część broniKorweta 1 osłony 82%Korweta 2 osłony 50%Fregata osłony 79% wyrzutnia przeładuje się za 2 tury

Raider71
    Uczestnik

-Ostrzelaj torpedami fregatę. Dezruptorami strzelaj w korwety. - powiedziałem taktycznemu.

I. Thorne
    Uczestnik

Sternik fregaty nie był głupi i schował się za D7, jednocześnie wciąż strzelając do niego. Korwety zaś wciąż uprzykrzały Reklarowi życie.CUS Reklar osłony 66% przednie wyrzutnie przeładowaneD7 osłony 0% średnie uszkodzenia pancerza uszkodzona brońKorweta 1 osłony 76%Korweta 2 osłony 43%Fregata osłony 78% wyrzutnia przeładuje się za 1 turę

Raider71
    Uczestnik

-Spróbuj trafić tę fregatę. Nie ucieknie nam. Roztoczcie osłony na D7. - wydałem rozkazy,

I. Thorne
    Uczestnik

- Jesteśmy za mali by roztoczyć osłony na krążownik, zresztą wtedy bylibyśmy całkowicie niesterowni.- Kapitanie, odbieram szyfrowany przekaz. Nie wiem kto ją nadaję.Korwety odskoczyły i zaczęły strzelać w D7. Fregata, nadal ukryta przed ogiem torped opuściła osłony.- Wykrywam aktywację teleporterów na fregacie!Nagle mostek krążownika zniknął w eksplozji. Rebelianckie statki ostatni raz ostrzelały kligoński statek i wskoczyły w warp.

Raider71
    Uczestnik

-Nie ma sensu ich ścigąć. Z trzema okrętami nie wygramy. Powiadomcie naczelne dowództwo o sytuacji. - powiedziałem. - Będę u siebie w kajucie.

I. Thorne
    Uczestnik

Nim jeszcze wyszedłeś z mostka to operacyjny rzekł:- Kapitanie, odbieram wezwanie o pomoc z D7 na falach radiowych. Mam tylko audio.- " IKC D'Vigur do kardazjańskiego Norina. Mamy wielu rannych i duże uszkodzenia systemów wewnętrznych. Prosimy o pomoc."

Raider71
    Uczestnik

Wróciłem na fotel:-Tu Glinn Jasad z okrętu Unii Kardazjańskiej Reklar. Wyślemy wam oddziały medyczne i inżynieryjne. Czy możemy coś jeszcze dla was zrobić?

I. Thorne
    Uczestnik

- Mamy poważne uszkodzenia systemów wewnętrznych. Napęd nie działa. Moglibyście po przesłaniu ekip naprawczych i lekarzy podholować nas do najbliższej bazy? Do tego nasze ambulatorium jest zawalone rannymi. Prosiłbym o transport części rannych do waszego.

Raider71
    Uczestnik

-Podholowanie nie stanowi żadnego problemu. Możecie również zacząć przesyłać swoich rannych do naszego ambulatorium. - odpowiedziałem

I. Thorne
    Uczestnik

- Zaraz podeślę koordynaty na rannych. Teleportery u nas nie działają...- Kapitanie, mam namiary.- ...ponieważ mostek został zniszczony, a część systemów zapasowych usmażyła się.Gdy przenoszenie rannych zostało zakończone, Reklar wziął D'Vigura na hol i wskoczył w powolny warp. Sternik co chwilę zwiększał prędkość o ułamek, sprawdzając integralność kadłuba D7.

Raider71
    Uczestnik

Wiedziałem, że moja obecność na mostku jest zbędna, więc powiedziałem do pierwszego:-Panie Koval ,przejmujecie mostek. Będę w mojej kajucie.Gdy dotarłem ułożyłem się na niezbyt wygodnym kardazjańskim łóżku i postanowiłem odpocząć chwilę po walce.

I. Thorne
    Uczestnik

Dwa okrętu zmieniły kurs ku klingońskiemu posterunkowi w najbliższym systemie.W trakcie podróży nie wydarzyło się nic interesującego, choć medycy i mechanicy zapewne mieli inne zdanie.Po 8 godzinach Reklar wleciał do systemu i nadał komunikat do klingońskiego posterunku. Jednak nikt nie odpowiedział.- Kapitanie - połączył się z tobą Pierwszy. - Jesteśmy prawie u celu podróży, ale nie Klingoni nie odpowiadają. A 7 godzin temu zobowiązali się przyjąć D7.

Raider71
    Uczestnik

-Skanuj w poszukiwaniu oznak życia i obecności innych okrętów. - nie mogłem stwierdzić, że sytuacja mi się podobała.

I. Thorne
    Uczestnik

- Brak innych okrętów. Oznaki życia na posterunku są słabe. W dalszym ciągu brak odpowiedzi na wywołania. Wykrywam też ślad warp wychodzący z systemu. Sygnatura klingońska Pewnie posterunkowy B'Rel, który wyruszył na patrol.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 61 do 75 (z 797 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram