PBF- Excalibur

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 40 total)
  • Author
    Participant

Takie realia PBFa podpatrzyłem u Czechów. Akcja gry dzieje się w końcówce XXIV wieku. Admiralicja floty chce zbudować nowy wielozdaniowy okręt (coś na wzór Sovka) wybór pada na już opracowany projekt okrętu bojowego zamrożony w 2366 gdy zagrożenie ze strony Borg "minęło". Prawda była jednak taka że federacja nie była tak zaawansowana by sprostać temu zadaniu. Po "zaktualizowaniu" projekt przechodzi do badań. W roku 2401 powstaje pierwszy okręt tego typu. (Numer seryjny NX - 900000). W grze chodzi o zintegrowanie się załogi okrętu złożonej z często odmiennych charakterem graczy, wobec misji. Liczba graczy 6-8 + 1 MG (cała obsada mostka) oczywiście może być więcej.

Anonymous
    Guest

Lszekq, zarzuciłeś ten projekt czy obmyslasz szczegóły?

lszekg
    Participant

Dawno, dawno już o tym nie myślałem. Dla ciekawych dlaczego, odpowiadam: zajmowałem się pisaniem jakichś logicznych scenariuszy Star Wars RPG. (Znalazłem staruśki opis gry, spodobało mi się ;]) I teraz to ja mam pytanie: kontynuować projekt, wstawić tutaj projekt star wars czy nie (bo będzie niedobór rekruta ;>)

Anonymous
    Guest

Możliwe, że rekrut by sie znalazł. Ja na przykład chętnie bym pograł. Przypuszczam, że inni chętni tez sie znajdą. W Star Wars zapewne się znajdą, jeśli się tylko da ludziom szansę. Jednego juz masz 🙂

Piotr
    Keymaster

Sonda na zyczenie - mozna glosowac. 😉

Anonymous
    Guest

Jak dla mnie moga być oba ;), ale jeśli miałbym musieć wybierać to Star Wars, bo to coś innego i widzę nowe uniwersa do odkrycia

Akeen
    Participant

Sonda na zyczenie - mozna glosowac. 😉

Można głosować kto może głosować umnie ankieta nie działa ale wrazie czego wpisuje sie na Star Trek Excalibur

I. Thorne
    Participant

Star Wars.Tylko w jakich czasach?Czasy Republiki - jesli graczami mają być Jedi to ja odpadam, za to Sithami to podpisuje się rękami i nogami.Czasy Imperium - chyba wiadmo kim nalezy grać, prawda? I na stos tych co chcą być rebeliantami 😀

lszekg
    Participant

Rozumiem że ci co zagłosowali są chętni ;>Czasy do wyboru1. Wielkie wojny Sithów2. Wojny klonów3. Galaktyczna wojna domowa4. Nowa Republika

gigant
    Participant

Ja sie dopisuje 🙂

lszekg
    Participant

Jak rozumiem wybór padł na Star WarsProszę o zgłoszenia Termin niedziela 0:00 (Odliczanie do godziny W rozpoczęte) Informacje o fabule podam po zgłoszeniach i wyborze scenariusza.

I. Thorne
    Participant

Mogę grac w każdym czasie byle tylko nie ekipą Jedi.Proponuje oddział specjalny admirała Thrawna za czasów Nowej Republiki.Czas zetrzeć usmieszki z tych zadufanych, rebelianckich mord :>

lszekg
    Participant

Niezły wybór. Podstawa to klasa postaci: Jedi (to pojęcie oznacza również Sithów bo ci prawdziwi zginęli 30000 bby jak mnie pamięć nie myli), żołnierz, łowca nagród i nomad (nie mogłem się powstrzymać) a później przynależność:1. Sithowie, Jedi, Upadli Jedi, Stara Republika2. Separatyści, Republika, Jedi, Upadli Jedi3. Imperium, Rebelia4. Republika, Imperium, Jedi, Sithowie.

I. Thorne
    Participant

Tylko Jedi/Sith musi byc początkujący, bo prawdziwy wymiata jak arcymag na 20 levelu.Nim się zadeklaruje czeka ma na opinie innych graczy o stronie konfliktu.

lszekg
    Participant

Spoko. Jedi, Mistrzowie i Arcymistrzowie to jak na razie NPC. Przyda się co prawda jeden żywy w radzie.

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 40 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram