Forum › Fandom › Sesje RPG, PBF i inne › Star Trek: PBF PL › PBF - Chorąży Torenha
Siedziałeś w barze na stacji Deep Space 9. Właśnie na niej miałeś oczekiwać na swój okręt. USS - Explorer A klasy Trident. Podczas wojny z Dominium, okręt całkiem nieźle się spisał, podobnie jak jego załoga. Dlatego po jej zakończeniu postanowiono, że pozostanie on dalej w służbie jako jednostka szkoleniowa. Wiedziałeś, że będzie on pełen młodych kadetów, uważających się już za prawdziwych ekspertów i pragnących się wykazać. Rejs może okazać się trudniejszy, będzie ich trzeba z pewnością wiele nauczyć. Kelner przyniósł ci zamówiony synthol. Rozejrzałeś się po barze, było tu kilkanaście osób w mundurach Gwiezdnej Floty, oraz spora grupka cywilów. Stacja tętniła życiem ...
Rozejrzałem się po barze jeszcze raz... mój wzrok przykuł kardazjanin wynoszony i to dosłownie przez ochronę. Z tego co słyszałem krzyczał coś po ichniemu, myślę że było to związane z pewnym porucznikiem który właśnie zdzielił go pałką. Był też niezbyt rozgarnięty kadet też nie zbyt przytomny.-Ty..... czy ty się na mnie patrzysz? Jak ja ci w papę przypierniczę...-Nie -Czego nie dupku.-Posłuchaj jesteś pijany. Idź do kajuty co?-O.... wielki oficer się znalazł. Jak ci w.....e. -Kadet zamachnął się pięścią, ale tylko się przekręcił i padł na podłogę. Ja dopiłem syntochol i poszedłem do barmana. Jakieś wolne holodeki macie?
-Mamy - powiedział Ferengi -Specjalne ceny dla oficerów Gwiezdnej Floty!- jednak za nim zdążyłeś się o coś zapytać, usłyszałeś dźwięk komunikatora =/= Chorąży Torenha zgłosi się do śluzy nr.3 =/=
=/= Tu Torenha już idę =/=-Przepraszam. Latinum wydebisz ode mnie kiedy indziej. -Po tych słowach poszedłem do śluzy. W drodze do niej mijałem dość duży kordon ekip z noszami i lekarzy. Jeden z nich podszedł do mnie.-Radzę iść bocznym korytarzem. Jesteśmy z załogi USS Pasteur. Za pięć minut zleci się tu spora flotka medyczna. USS Nobel, USS Skłodowska-Curie, USS Handson i USS Hillary. Sam pan wie ile to lekarzy. Acha. Wie pan gdzie dokują Exploer i Uhura? Mamy do nich personel medzyczny.-Myślę że Exploer jest przy śluzie numer trzy. A Uchura to chyba śluza numer pięć.-Wie pan żałuję dowódcy tego Tridenta. Sami kadeci na pokładzie. Nikogo kto by porządnie znał się na fachu.-Dobrze pójdę już. -I skręciłem w boczny korytarz.
Przed odpowiednią śluzą stał dużej postury oficer ochrony. Popatrzył na ciebie spokojnie-Czego pan tu szuka chorąży?-
-Zostałem tu wezwany przez komunikator. To tu dokuje Exploer? -Powiedziałem dając oficerowi identyfikator.
-Taa - odparł ochroniarz wciskając twój identyfikator do czytnika. -Nie mam pana na liście chorąży ... --To dowódca tego okrętu - odezwał się kobiecy głos za tobą. Gdy się odwróciłeś zobaczyłeś trzydziestoparo letnią bajorańską kobietę. Miała mundur ochrony i dystynkcje porucznika. Stojący przy śluzie oddał tobie identyfikator. A porucznik podeszła do ciebie -Chorąży Torenha ... - stwierdziła -Dobrze pana widzieć. Jestem porucznik Amanda Syth. Mam panna zapoznać z okrętem, a także zostałam tu przydzielona jako obserwator-
-Dobrze... a mogę już wejść na pokład? -Pani porucznik pokiwała głową. Wszedłem jak rozpoznałem byłem na pokładzie 5 w sekcji spodka numer 2. -Chmmm... turbowinda powinna być.... za tym zakrętem. Przeszedłem wąskim przejściem i już stałem przy turbowindzie.-Myślałam że nie zna pan tego statku.-Przecierz to dwa Excelsiory zlepione w jeden. Jednostki klasy Trident i Excelsior A są na wyposażeniu Akademi Floty jako okręty treningowe. Powiedzmy ze znam te okręty tak dobrze jak powinienem je znać. Mostek. -Turbowinda lekko pojechała w górę obruciła się w połowie drogi i wjechała na mostek.
Pani porucznik zaśmiała się głośno -Chyba pan spał, kiedy oglądał ten okręt ... Trident, dobre sobie. Żarty się pana trzymają chorąży - wyglądała na bardzo rozbawioną twoją uwagą. -Explorer jest przecież okrętem klasy New Orleans. Jak można było pomylić go z Tridentem?. Proszę za mną pójdziemy na mostek. Pozna pan tam swoją załogę - po tych słowach wyprzedziła cię wychodząc jako pierwsza z turbowindy i poprowadziła w stronę mostka
-New Orleans? Czy ktoś robił sobie ze mnie jaja pisząc ten raport. -Powiedziałem podając jej padd.-Ja nic o tym nie wiem ale możliwe że jaja sobie z pana robili. -Droga lekko się dłużyła a ja myślałem o tym jak pięknie było by zostać na Tinaman. Ale nie.... trzeba było zgłosić się do kwatery w tym momęcie kiedy na gwałt potrzebowali kapitana. A tak.... new orleans.... Długość: 350m, Szerokość: 290m, Wysokość: 83m, Liczba pokładów: 19, Masa: 723 000 t, Załoga: 190.... 4 pasy fazerów typu VIII o mocy 9 500 TW, 3 standardowe wyrzutnie torped fotonowych z zapasem 90 torped, System osłon o mocy 958 500 TJ, Standardowy pojedynczy duranowo-trytanowy kadłub, Standardowe pole integrujące, Prędkość przelotowa: Warp 6, Prędkość maksymalna: Warp 9,2, Prędkość maksymalna chwilowa: Warp 9,4 przez osiem godzin.... moje rozmyślania przerwał głos: -Kapitan na mostku! -rozejrzałem się po mostku. Z tego co zauważyłem fotel pierwszego należał do Volcanina który wstał i powiedział:-Sir. Pozwolę sobie o opisanie załogi,-Oczywiście.-Sir. Ja jestem Tovus pana pierwszy oficer. Jak pan widzi jestem Volcaninem. Pana doradcą jest Andorianin. Kadet II klasy Shvran. Pana naukowym jest Kadet I klasy Grex Bolianin. Operacyjnym jest Kadetka II klasy Ana Wys. Człowiek, Nasz lekarz pokładowy, jak zapewniał kapitan Pasteur prawdziwa perełka, czyli jak dyktuje logika jeden z tych niedokońcapewnychlekarzy (powiedział to tak cicho że tylko ja to usłyszałem) kadet I klasy Joshua Albert. Człowiek. Taktycznym jest kadet III klasy Hokan Qex. Trill, sternikiem jest Kadetka I klasy La Kajem. Bajorianka. I został już tylko główny mechanik. Kadet II klasy, Jon Albert. Człowiek i brat Jushuy Alberta. To chyba wszyscy sir.-Dobrze idę się teraz rozpakować. Poźniej omówimy misję i kiedy mamy wylecieć.
Vulcanin kiwnął głową na potwierdzenie przyjęcia rozkazu, a porucznik spokojnie rozglądała się po okręcie. Kiedy Pierwszy Oficer przedstawiał załogę obserwowała twoją reakcję i starała się zapamiętać wszystkich przedstawianych oficerów. Gdy wychodziłeś z mostka stała przy jednej z konsoli i rozmawiała z załogantem stojącym przy niej coś mu na niej pokazując. Kwatera kapitańska zawierała standardowe wyposażenie, nie była większa od innych kwater na NO a jedynym plusem, było to, że będziesz mieszkał sam.
Musiałem się wypakować. Najpierw wyciągnąłem długi wąski pakunek. Spojrzałem na niego napis na nim brzmiał:Właściciel: Noav TorenhaPrzedmiot: Katana (lub szabla sam nie wiem) -Bo nie czytam. Miecz cepie jeden miecz.Długość Przedmiotu: Około 1,75 metraGrugość przedmiotu: Ostrze 5 mm w najgrubszym punkcie.Wytworzony: Stop metali i platyny. Około 50 warstwCena: 10 pasków złotego latinum.Otworzyłem pakunek jak zobaczyłem moja groźba poskutkowała: miecz leżał ładnie zapakowany z największą ostrożnością. Wypakowałem też resztę rzeczy. Lekko się zastanowiłem chwila.... taktyczny..... ja go z kądś znam podszedłem do konsoli i powiedziałem komputer wyświetl dane o Hokanie Qexsie. Po chwili dane pojawiły się na konsoli:Hokan QexPrawdziwe imię Hokan Akira. Kadet III klasy cofnięty z rangi chorążego przez lekki uraz wojenny. -Wojenny -pomyślałem -Ja napewno go znam. Ile ma lat? -29 lat.-Komputer czy uczestniczył w wojnie z Dominium? -Tak. Na okręcie USS. Tinaman.-Tin a man.... chwilka... zwariowany oficer ochrony? Tak?-Potwierdzam.-No tak. Te excelsiory... Komputer wyświetl dane o bitwie o "Tanagrę"-Bitwa o tanagrę jedna z przygranicznych potyczek. Konwój wiozący uzupełnienia do 3 floty został zaatakowany przez siły dominium. Przedstawia się siły:Federacja:7 transportowców: W tym SS Tanagra, SS Urell i SS Recer2 Excelsiory. USS Regent i USS Terra3 Polarisy USS. Loney, USS T'Peel i USS Lucky1 Akira USS PiotrovDominium:25 szturmowców1 KrążownikRozpoczeła się atakiem szturmowców na akirę. Okręt lecący bez osłon po minucie został zniszczony. Zdołał zniszczyć trzy szturmowce i uszkodzić jeden. Okręty osłony rozpoczęły walkę ze szturmowcami. Została wezwana pomoc przybyły USS Bozeman, USS Tiananmen, USS Galaxy i USS Achilles. Walka okazała się masakrą jednak federacja w końcu zniszczyła przeciwnika. Końcowe daneFederacja:5 transportowców zniszczonych. SS Tanagra - 1% osłon cieżkie uszkodzenia kadłuba 21% nienaruszone. Stan załogi 123 z 567SS Recer - 12% osłon lekkie uszkodzenia kadłuba 86% nienaruszone stan załogi 567 z 567USS Terra - ZNISZCZONYUSS Regent - 67% osłon ciężkie uszkodzenia kadłuba 15% nienaruszone. Przednia część spodka oderwana od okrętu i zniszczona stan załogi 145 z 1782USS Loney - ZNISZCZONYUSS T'Peel - 12% osłon średnie uszkodzenia kadłuba 62% nienaruszone. Zniszczone gondole warp. Stan załogi 115-115USS Lucky - ZINSZCZONYUSS Piotrov - ZNISZCZONYUSS Bozeman - 5% osłon duże uszkodzenia kadłuba 36% nienaruszone. Zniszczona wierzyczka fazerowa oddała 236 strzałów zniszczyła 5 okrętów wroga. Stan załogi 120-130USS Tiananmen - 18% osłon średnie uszkodzenia kadłuba 65% nienaruszone. Trafienie w hangar spowodowało jego dekompresję i śmierć 24 ludzi załogi w tym 10 członków ochrony. stan załogi 246 z 280USS Galaxy - Osłony 46% cięzkie uszkodzenia kadłuba 23% nienaruszone. Zmuszony do separacji. Stan załogi 2345 z 3000USS Achilles - Osłony 0% ciężkie uszkodzenia kadłuba 17% nienaruszone. Uszkodzone fazery pulsacyjne, eksplozja wyrzutni torped kwantowych. Stan załogi 967 z 1800-No tak widział dekompresję hangaru i zbzikował odsunięto go na chwilę a poźniej pewnie połączył się z symbiotem... by odzyskac spokuj. -Pogrążony w smutnych myślach uczestnictwa w tak strasznych wydażeniach wyszedłem na mostek. Ale cóż to wojsko, a wojsko działa nawet gdy śmierć poniesie tyle osób.
Na mostku czekali na ciebie wszyscy oficerowie łącznie z lekarzem i głównym oficerem. Nie widziałeś tylko pani porucznik, ale ona nie była twoim oficerem.
"Oficerowie" popatrzyli po sobie zdziwieni. -Rozkazy od Gwiezdnej Floty są proste. Mamy zabrać okręt do systemu Ceuta, w sektorze Omari. Znajduje się ona w odległości 5 dni lotu w warp 5 od naszej obecnej pozycji w kwadrancie gamma. Tam mamy spotkać się z okrętem badawczym USS Sloan klasy Oberth i pomóc mu przeprowadzić misję badawczą. Kapitan Terry Dean, będzie miał dla nas szczegółowe instrukcje gdy przybędziemy na miejsce -