Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - Chorąży Sharac

PBF - Chorąży Sharac

Wyświetlanie 15 wpisów - od 151 do 165 (z 233 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • I. Thorne
    Uczestnik

Noc minęła spokojnie. Rano kiedy wszedłeś na mostek twoi podwładni czekali na rozkazy.

CoBrah
    Uczestnik

Rozejrzal sie po mostku. Wszyscy siedzieli cicho,w skupieniu oczekujac na rozkazy.- Status.- Wszystkie stanowiska melduja gotowosc,mozemy wyruszac.- Dobrze,kurs na uklad Italla. Warp 5.- Tak jest.- Jaki jest przewidywany czas przybycia do ukladu?- zapytal jeszcze Sharac siadajac w fotelu.

I. Thorne
    Uczestnik

- Z tą prędkościa z 4-5 dni, ale czy wcześniej nie powinniśmy polecieć do Galen? - zapytała cicho Inga. - Przecież musimy wyjaśnić nasze ocalenie i los Borachio i Diadema.

CoBrah
    Uczestnik

-Racja- odrzekl cicho Sven - Co ja bym bez ciebie zrobil...Sternik,wyznacz kurs tak,aby zachaczyc o Galen. Mamy tam tez kilka spraw do zalatwienia...

I. Thorne
    Uczestnik

Sternik wyznaczył kurs. W trakcie wylotu z układu zauważyłeś, że to nie ten, do którego zostałeś wcześniej zabrany. Możliwość sprowadzenia Floty w celu odbicia uwięzionych musiałeś niestety odrzucić.Po 6 godzinach Shrinkage znalazł się w miejscu potyczki z piratami. Czujniki wykryły obecność kilku federacyjnych okrętów.- Wywołuje nas USS Fabiola. Mamy natychmiast odpowiedzieć.

CoBrah
    Uczestnik

- Dobra, dajcie to na ekran - zarzadzil SharacW myslach juz ukladal sobie scenariusz rozmowy...

I. Thorne
    Uczestnik

- Kapitan Bo'rk. - rozpoczął Andorianin. - Co się z wami stało? Od kilkunastu godzin was szukamy. Znaleźliśmy kawałki pancerza federacyjnego okrętu. Co stało się z Borachio i Diademem?

CoBrah
    Uczestnik

- Prawdopodobnie zniszczone - odpowiedzial Sharac - Mielismy niemala potyczke z piratami, ktorzy po krotkiej walce zaczeli uciekac,kazdy okret w innym kierunku. Rozdzielilismy sie. Kiedy nasz okret uporal sie z przeciwnikiem,nie bylismy w stanie,mimo poszukiwan,odnalezc pozostalych okretow.szukalismy bardzo dlugo,we wszystkich mozliwych kierunkach,jednak nic z tego...

I. Thorne
    Uczestnik

- Z jakimi okrętami pan walczył? Chodzi mi o klasy. - zapytał kapitan. - W jakich kierunkach udały się zaginione okręty?

CoBrah
    Uczestnik

- 2 pirackie fregaty i jeden okret klasy Galor zaatakowaly platformy - zaczal Sharac - My podjelismy walke z Galorem. Zadalismy mu troche strat, ale zdazyl uciec w tym kierunku - Sven wpisal na panelu wspolrzedne w kierunku systemu Italla i przeslal je na Fabiole - Gdzie uciekly pozostale,nie jestem pewien... Zamierzamy podazyc sladem naszego Galora,byc moze odkryjemy cos wiecej...

I. Thorne
    Uczestnik

- Interesujące bo nie wykryliśmy śladów Galora wgłąb terytorium Federacji tylko w tych okolicach. Ale zapewne miał maskowanie. Kto do cholery sprzedaje piratom te urządzenia? - zapytał retorycznie kapitan. - Dobrze, lećcie w kierunku Italli, ale proszę przygotowac raport dla komnador Handsen z SB 101. Może przy okazji zlecim panu jakieś zadanie w okolicy.

CoBrah
    Uczestnik

- Tak,mial maskowanie, o czym chcialem wlasnie wspomniec. Do zobaczenia,kapitanie.- Polaczenie zakonczone- Dobrze. Kurs na Itallę. Polaczcie mnie tez z komandor Handsen i przekierujcie rozmowe do mojego biura.Po chwili Sharac siedzial przy swoim biurku z filizanka herbaty.- Kapitanie,komandor na linii- Dobrze,dziekuje - odpowiedzial i przelaczyl sie na rozmowe - Dzien dobry,pani komandor. Zapewne chcialaby pani uslyszec raport z naszych dotychczasowych dzialan...

I. Thorne
    Uczestnik

- Bardzo chętnie. Ilu stracił pan ludzi i ilu zostało zniszczonych naszych okrętów? Tylko proszę nie kłamać.

CoBrah
    Uczestnik

- Ze swej zalogi nie stracilem nikogo - zaczal - Jednakze zaginely dwa pozostale okrety..Sharac opowiedzial historie zdazen w identyczny sposob jak kapitanowi Bo'rk. Na koniec zapytal tylko:- Czy mowi pani cos nazwisko Thorn? Byc moze to pseudonim...

I. Thorne
    Uczestnik

- Thorn? Znam. Tak nazywa sie pirat, który trzęsie pograniczem. Podobno żaden przemyt się nie uda jeśli mu nie zapłaci się "opłaty przewozowej". Słyszałem, że kupił od Talarian kilka układów, które stały się jego bazami. Niestety nie możemy nic zrobić, bo są to ziemie poza naszymi granicami. Przekupuje też naszych ludzi, wiem na pewno, że kilku moich podwładnych dla niego pracuje. Na szczęście ich śledzenie pomogło przejąć kilka interesujących ładunków. Sam Thorne nigdy nie był widziny, a ten kto go zobaczy albo zginie, albo jest jego bliskim człowikiem. Słyszałam też kilkanaście bajeczek o nim. Niketórzy mówią, że ma D'deridexa jako okręt flagowy, że jest byłym członem Borga czy też to sam Duras. I tak dalej... Ale dlaczego pan się nim interesuje?

Wyświetlanie 15 wpisów - od 151 do 165 (z 233 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram