Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - Chorąży Daimond

PBF - Chorąży Daimond

Wyświetlanie 15 wpisów - od 76 do 90 (z 499 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Hemrod
    Uczestnik

Nacisnąłem komunikator =/= Wykrywam ślady życia na pokładzie 2. Parę metrów przed nami, ściana blokuje nam dostęp. Przenieście nas do przodu i czekajcie na kolejny kontakt =/=

Pitmistrz
    Uczestnik

Po chwili pojawiliście się po drugiej stronie blokady i zobaczyliście straszny obraz Bolianin w mundurze sekcji inżynieryjnej miał urwane ręce i był ciężko poparzony tricorder twierdził ze najprawdopodobniej na skutek wybuchu kanału plazmowego.

Hemrod
    Uczestnik

Nacisnąłem jego komunikator =/= Ciężko ranny do natychmiastowego transportu do ambulatorium =/= kiedy Bolianin zniknął ruszyłem dalej w poszukiwaniach innych.

Pitmistrz
    Uczestnik

Idąc dalej natrafiliście na wyrwę w poszyciu chronioną przez pole siłowe które lada chwila mogło się wyłączyć jego moc spadła do około 10%.Kiedy sprawdzałeś pole tricorderem z komunikatora doszedł cie głos - Kapitanie uruchomiliśmy podtrzymywanie życia na mostku i grawitację na wszystkich pokładach po za 3 teraz staramy się przywrócić pole integralności strukturalnej ale generator odmawia posłuszeństwa.

Hemrod
    Uczestnik

=/= Dobra robota, pracujcie dalej =/= powiedziałem i ruszyliśmy dalej. Nie było sensu zbyt długo siedzieć tutaj.

Pitmistrz
    Uczestnik

Idąc dalej nie znaleźliście nic specjalnego po za mikro pęknięciem przez które powoli wylatywała atmosfera z tego pokładu.

Hemrod
    Uczestnik

Zeszliśmy na pokład 3. Trzeba było go dokładnie przeczesać.

Pitmistrz
    Uczestnik

Bez grawitacji wszystko latało po pokładzie razem z prądami powietrza ale magnetyczne buty w skafandrach ułatwiały wam pracę pokład wydawał się opuszczony po za jedną przestraszoną załogantka która dryfowała z fazerem w zaciśniętej ręce i przez 5 min zastanawiała się czy was jednak nie zastrzelić ale w końcu dała się przenieść.Zbrojownia wyglądała tragicznie w trakcie walki musiał tutaj wybuchnąć jakiś kanał plazmowy co wysadziło granat fotonowy na szczęście nie znajdowała się ona przy zewnętrznej części okrętu.Po chwili natrafiliście na pole siłowe które przecinało korytarz uniemożliwiając wam dalszą drogę przed polem latało ciało technika z insygniami komandora-porucznika.

Hemrod
    Uczestnik

-Musimy zdjąć to pole siłowe - zacząłem poszukiwać panelu w celu wyłączenia pola siłowego i żeby móc przenieść ciało komandora do naszej kostnicy.

Pitmistrz
    Uczestnik

Po szybkich oględzinach okazało się że panel jest strzaskany.

Hemrod
    Uczestnik

-Cholera jasna- powiedziałem i nacisnąłem swój komunikator=/= Tu chorąży Daimond do inżynieri. Jesteśmy koło pola siłowego na pokładzie 3. Zdejmijcie je jakoś =/=

Pitmistrz
    Uczestnik

- Niestety sir główny rdzeń komputera nie funkcjonuje a zapasowy chodzi na 30% nie mamy kontroli nad tym systemem nie możemy manipulować polami siłowymi ale może pan spróbować odłączyć zasilanie w pomieszczeniu kontroli uzbrojenia powinien być odpowiedni terminal.

Hemrod
    Uczestnik

=/= Spróbuję. Daimond out =/= Zacząłem rozglądać się po pokładzie. Nie byłem obeznany z tym typem okrętów, ale musiałem gdzieś znaleźć kontrolę uzbrojenia.

Pitmistrz
    Uczestnik

Z pomocą przyszedł ci jeden z inzynieruw wysyłając dokładną mapę pokładu na twój tricorder ale kiedy podeszliście do drzwi te nie otworzyły się automatycznie a panel nie reagował.

Hemrod
    Uczestnik

-Świetnie gdzieś tu powinno być ręczne otwieranie drzwi. Niech pani mi pomoże szukać- powiedziałem i zacząłem rozglądać się za odpowiednią wajchą. Powinna być gdzieś schowana "pod drzwiami"

Wyświetlanie 15 wpisów - od 76 do 90 (z 499 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram