Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - Chorąży Daimond

PBF - Chorąży Daimond

Wyświetlanie 15 wpisów - od 406 do 420 (z 499 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Hemrod
    Uczestnik

-Słyszeliście rozkazy - powiedziałem do załogi -Przygotować się do rozpoczęcia procedur. Niech inżynierowie będą gotowi, na natychmiastowe rozpoczęcie napraw - zająłem swoje miejsce obserwując poczynania "młodzieży".

Pitmistrz
    Uczestnik

Okret przybil do stacji a technicy natychmiast rozpoczeli naprawy szacowany czas zakonczenia to 8h.Uzupelniane byly takrze zapasy i suplement torped.Po za wami do stacjI dokowal jeszcze transportowiec i malutki Sabre ze zgozelinami na bialym kadlubie.

Hemrod
    Uczestnik

Postanowiłem udać się odpocząć do kwatery, aż do momentu zakończenia napraw.

Pitmistrz
    Uczestnik

Nie dane ci było wypocząć połączył się z tobą medyk ze stacji i poinformował cię że mają dla ciebie gotową kończynę i masz się stawić w ambulatorium na stacji jak najszybciej.

Hemrod
    Uczestnik

Trochę zły wstałem i ruszyłem na stację. Dobrze przynajmniej, że ta noga jest już gotowa. To zgrupowanie obronne nie zostało zebrane od tak o. Kiedy nadejdzie odpowiedni moment, będziemy gotowi.

Pitmistrz
    Uczestnik

Ambulatorium było całkiem spore.Lekarz już na ciebie czekał a kiedy się położyłęś uśpił cię i przystąpił do operacji.

Hemrod
    Uczestnik

Trzeba było czekać na koniec operacji.

Pitmistrz
    Uczestnik

Kiedy kapitan od 2 godzin był na operacji załoga zajmowała się naprawami i uzupełnianiem zapasów kiedy przyszedł priorytetowy przekaz od kapitana Bierdzińskiego - Wszystkie okręty na stanowiska bojowe przygotować się na atak wroga. - Sabre obok was momentalnie odbił od stacji i skierował się w kierunku jednego z magazynów obok którego wisiał już jakiś Excesior.

Hemrod
    Uczestnik

-Odłączyć się od stacji! Dowiedzcie co się dzieje z kapitanem! Przygotować się do bitwy - rozkazywał pierwszy zajmując miejsce dowódcy.

Pitmistrz
    Uczestnik

Okręt odbił od stacji pozostałych załogantów zbierając w biegu transporterem i udał się na wyznaczoną pozycje na miejscu czekał już klucz myśliwcuw klasy Peragrine a na wasz widok dowódca wysłał pozdrowienie.- Kapitan jest nadal na stacji jeszcze nie przytwierdzili mu nogi za jakieś 2 godziny powianien być gotowy do służby. - usłyszałeś po chwili.

Hemrod
    Uczestnik

-Odeślijcie pozdrowienie - odpowiedział pierwszy, które z tego wszystkiego zaczął się cały pocić. Usiadł na miejscu kapitana gotowy na wszystko. Dlaczego akurat to jego spotyka? Kapitan mógł być trochę ostrożniejszy, na tamtym okręcie.

Pitmistrz
    Uczestnik

Po 20 minutach na obrzeżach systemu otworzył się wielki korytarz doskonale widoczny z waszej pozycji a dzięki przybliżeniu mogliście zauważyć nie wielkie okręty w środku ale nagle po brzegach wiru przeszły wyładowania a sam korytarz zapadł się do środka tworząc nie groźną falę energii rozchodzącą się dookoła.Po jakiś 10 min przyszła wiadomość ogólna od kapitana Bierdzińskiego - Odwołuję alarm naszym gościom chyba coś nie wyszło

Hemrod
    Uczestnik

Pierwszy zauważalnie odetchnął z ulgą. Wolałby drugi raz nie znaleźć się w ogniu walki, to nie było dla niego. Właściwie gdy otrzymywał ten przydział spodziewał się czegoś innego, ale kiedy zobaczył kto został przydzielony jako ich dowódca i nauczyciel, wiedział że będzie to niezwykłe przeżycie ... Maquis ... ciekawe, jak ten terrorysta znalazł się we flocie. W wolnym czasie będzie musiał się czegoś o nim dowiedzieć.

Pitmistrz
    Uczestnik

Okręt ponownie zadokował do stacji i napraw ponownie ruszyły pełna parą.1.5h później ambulatorium na stacjiObudziłeś się w znajomym ci pomieszczeniu obok ciebie stał lekarz a kiedy na niego popatrzyłeś zapytał - I jak się pan czuje noga już przytwierdzona.

Hemrod
    Uczestnik

-Nareszcie - odpowiedziałem lekko zirytowany, po czym dodałem już spokojniejszym tonem -Dziękuje doktorze, czuję się świetnie i obawiam się, że muszę wracać na swój okręt mam tam bandę żółtodziobów, która gotowa jest bawić się w wojsko -

Wyświetlanie 15 wpisów - od 406 do 420 (z 499 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram