Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - Chorąży Daimond

PBF - Chorąży Daimond

Wyświetlanie 15 wpisów - od 361 do 375 (z 499 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Pitmistrz
    Uczestnik

Po kilku chwilach dotarłeś do rozgałęzienia mogłeś ruszyć w dwie strony po prawej widziałeś jakąś poświatę.

Hemrod
    Uczestnik

Poświata nie mogła oznaczać nic dobrego. Ruszyłem w lewo oddalając się od niej.

Pitmistrz
    Uczestnik

Znowu byłeś w ciemnym korytarzu który skończył się zamkniętym włazem kiedy go dotykałeś czułeś że jest uszkodzony od uderzeń i łatwo będzie go wyłamać.

Hemrod
    Uczestnik

Zaparłem się, aby wyważyć ten właz i móc spieprzać dalej. Musiałem wyciągnąć z tego wraku rannego i przy okazji siebie. Nie zostawia się rannych towarzyszy.

Pitmistrz
    Uczestnik

Po chwili połowa włazu wyleciała do jakiegoś pomieszczenia ale druga pozostała nie wzruszona ale przecisnąć się dało.

Hemrod
    Uczestnik

Postanowiłem przecisnąć się najpierw sam, a potem wyciągnąć rannego. Kiedy już to zrobię musiałem znów uciekać przed siebie.

Pitmistrz
    Uczestnik

Po wyjściu z tunelu znalazłeś się w dużym pomieszczeniu pełnym jakiś kontenerów mniejszych i większych drzwi nie było na razie widać.

Hemrod
    Uczestnik

Cały czas trzymając rannego ruszyłem w poszukiwaniu jakiegokolwiek wyjścia z tego pomieszczenia. Przynajmniej narazie był spokój. Musiałem się wydostać jakoś z tego okrętu. Może uda się odnaleźć jakiś prom?

Pitmistrz
    Uczestnik

Drzwi znalazłeś okazało się ze jesteś po 2 stronie zaspawanych na amen drzwi do ładowni. A idąc przez ładownie znalazłeś ciało jakiegoś humanoida.

Hemrod
    Uczestnik

Postanowiłem przeszukać ciało humanoida a następnie sprawdzić skrzynki. Może znajdę coś co przyda mi się podczas ucieczki z okrętu.

Pitmistrz
    Uczestnik

Przy ciele był tylko jakiś rodzaj disruptora ale w pudłach znalazłeś cały arsenał broni miałeś do wyboru połowy nawet nie rozpoznawałeś.Po za bronią było tam trochę ciuchów i jakieś fiolki.

Hemrod
    Uczestnik

Postanowiłem zabrać mały dizruptor, fiolki i jeden rodzaj innej broni. Nie chciałem się za bardzo obciążać, ale technologia może być przydatna dla jajogłowych. Jednym z większych rodzajów broni postanowiłem wyważyć drzwi, aby się stąd wydostać.

Pitmistrz
    Uczestnik

Najbardziej odpowiednią bronią do walki wydawał się karabin z kilkoma lufami niestety drzwiom nie sprostał ustąpiły dopiero jak zostały potraktowane z jakiegoś ładunku energetycznego z czegoś na kształt granatnika.Kiedy hałas po zniszczonych drzwiach ucichł zewsząd zacząłeś słyszeć kroki.

Hemrod
    Uczestnik

Podniosłem rannego w drugą rękę chwyciłem broń i wybiegłem przez zniszczone drzwi byle dalej stąd.

Pitmistrz
    Uczestnik

Po chwili zza rogu korytarza wyskoczyło COŚ tak to dobre określenie coś było małe czerwone i miało sześc par rąk zakończonych cieniutkimi pazurami poruszało się na króciutkich nogach i pędziło prosto na ciebie.Jednocześnie jakiś metr za tobą rozległ się szum transportera i pojawiły się wzmacniacze wzorca zapakowane w walizeczkę.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 361 do 375 (z 499 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram