Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - Chorąży Daimond

PBF - Chorąży Daimond

Wyświetlanie 15 wpisów - od 346 do 360 (z 499 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Hemrod
    Uczestnik

Godziny mijały powoli pierwszy zszedł ze służby i zamknął się u siebie. Walczył z przemożną ochotą odwiedzenia kwatery kapitana, w końcu jednak zasnął ..Tymczasem taktyczna raz po raz uderzała worek treningowy, nie mogła spać, czuła się odpowiedzialna za stratę Chorążego Daimoda, w końcu to jej obowiązkiem była ochrona dowódcy. Pięknie to będzie wyglądało w papierach, na pierwszej misji straciła kapitana.

Pitmistrz
    Uczestnik

Zostawmy załogę z ich zmartwieniami i przenieśmy się do dowódcy uwięzionego na obcym okręcie.Obudziłeś się wisząc do góry nogami w jakimś pomieszczeniu obok było jeszcze kilku Akamarian ale tylko jeden wydawał się być żywy.

Hemrod
    Uczestnik

Nawet nie myślałem o tym, co robię. Mózg zadziałał automatycznie, zacząłem rozglądać się po pomieszczeniu jednocześnie szukając powodu, dla którego wisiałem do góry nogami. Miałem zamiar jak najszybciej się uwolnić.

Pitmistrz
    Uczestnik

W mętnym świetle zdołałeś zauważyć że twoje nogi są przyczepione do sufitu jakąś mazią przypominającą na oko gumę.

Hemrod
    Uczestnik

Zacząłem rozglądać się dookoła za jakąś bronią czy możliwością wyrwania nogi z tej mazi.

Pitmistrz
    Uczestnik

Przy sobie nie miałeś żadnej broni fazer leżał na ziemi po za twoim zasięgiem ale Martwy Akamarianin obok miał przy pasie nóż.

Hemrod
    Uczestnik

Rozbujałem się łapiąc rękami ciało. Potem jedną ręką ostrożnie wyciągnąłem nóż. Pozostawało tylko "odciąć" się

Pitmistrz
    Uczestnik

Nie szło to najlepiej ale po kilku ciężkich minutach byłeś wolny i siedziałeś na podłodze z nożem w ręku.

Hemrod
    Uczestnik

Szybko wstałem rozglądając się za swoimi rzeczami. Jednocześnie podbiegłem sprawdzić, czy ten jeden Akamarian faktycznie, żyje. Jeżeli tak to trzeba mu pomóc.

Pitmistrz
    Uczestnik

Twoich rzeczy nie było nigdzie w zasięgu wzroku a Akamarianin faktycznie żył ale był nie przytomny.

Hemrod
    Uczestnik

Zacząłem go uwalniać spiesząc się. Nie chciałem zostać złapanym ... ponownie.

Pitmistrz
    Uczestnik

Po chwili Akamarianin leżał u twoich stup a ty zwróciłeś uwagę na dziwną ciszę panującą w pomieszczeniu.

Hemrod
    Uczestnik

Podniosłem go i zacząłem rozglądać się za jakimś wyjściem z tego pomieszczenia. Nie chciałem spędzić tu ani sekundy więcej.

Pitmistrz
    Uczestnik

Na pierwszy rzut oka zobaczyłeś coś jak by kanał serwisowy drzwi nie było w zasięgu wzroku.

Hemrod
    Uczestnik

Nie pozostawało mi nic innego jak wejść do kanału z nieprzytomnym. Była pewna złota zasada ucieczki: Nie ważne gdzie uciekasz, ważne skąd uciekasz.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 346 do 360 (z 499 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram