Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - Chorąży Daimond

PBF - Chorąży Daimond

Wyświetlanie 15 wpisów - od 271 do 285 (z 499 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Pitmistrz
    Uczestnik

Akamarianin popatrzył na was ze strachem w oczach i powiedział - Zło na pokład wszedłem razem z 174 towarzyszami z tego co wiem tylko ja przeżyłem.

Hemrod
    Uczestnik

-Ale co tam dokładnie było, nasz kapitan zaginął. Coś wciągnęło go do tuneli serwisowych. Od początku nie wykrywaliśmy żadnych oznak życia. Jakie mieliście zadanie. Co was tutaj przygnało?

Pitmistrz
    Uczestnik

- Zadanie zwykła ciekawość jako że okręt sam pojawił się na orbicie planety uznaliśmy że jako nie ma na pokładzie załogi będzie niezłym nabytkiem.

Hemrod
    Uczestnik

-Ale co tam dokładnie było? Co zabiło twoich towarzyszy?- zapytał już lekko sfrustrowany Pierwszy Oficer

Pitmistrz
    Uczestnik

- Nie widziałem niczego tylko było słychać że się zbliża zawsze atakowało z cienia i porywało jednego z naszych zanim się zorientowaliśmy.

Hemrod
    Uczestnik

-Czy znaleźliście mostek okrętu? Gdzieś musi być informacja o tym czymś ...-

Pitmistrz
    Uczestnik

- Tak dotarliśmy na mostek jest na samym końcu pokładu na którym mnie znaleźliście ale główny komputer nie działa więc nie dostaliśmy się do banków danych po za tym większość systemów padła.

Hemrod
    Uczestnik

-Czy główny komputer był uszkodzony? Mieliście w swojej ekipie inżynierów? próbowaliście go uruchomić?

Pitmistrz
    Uczestnik

- Tak ale po wejściu do maszynowni zniknął nam 60 osobowy oddział po tym wśród ludzi wybuchła panika zwłaszcza że straciliśmy kontakt z okrętami i stacją. A właśnie znaleźliście nasze okręty wiecie co się stało?

Hemrod
    Uczestnik

-Znaleźliśmy jednego zniszczonego runboata, ale to nie jest teraz ważne, musimy wiedzieć, co znajduje się na tamtym okręcie. Porwało to kilku naszych ludzi - Pierwszy był wyraźnie zdenerwowany, nie podobała mu się ta rozmowa, nie zostało powiedziane nic istotnego i właściwie dalej byli w lesie

Pitmistrz
    Uczestnik

- Mój okręt był krążownikiem i towarzyszyły nam dwie fregaty czy znaleźliście jakieś ich ślady na orbicie? - zapytał z nadzieją w głosie.

Hemrod
    Uczestnik

-Orbicie czego?-

Pitmistrz
    Uczestnik

Popatrzył na waz ze zdziwieniem i powoli powiedział - Arturius 7 tam przecież jesteśmy to znaczy w układzie Arturius?

Hemrod
    Uczestnik

-Nie. Znajdujemy się w obszarze mgławicy-

Pitmistrz
    Uczestnik

- Nie słyszałem o żadnej mgławicy w promieniu 20 Ly od układu arturis musi się pan mylić - powiedział z dziwnym wyrazem twarzy a jakaś kontrolka na bio łóżku zamrugała intensywnie co wezwało doktora który wyrzucił was z ambulatorium.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 271 do 285 (z 499 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram