Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - Chorąży Daimond

PBF - Chorąży Daimond

Wyświetlanie 15 wpisów - od 211 do 225 (z 499 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Pitmistrz
    Uczestnik

Idąc natrafiliście na drzwi ich jedna połowa była wgięta do środka obie nosiły ślady uderzeń.

Hemrod
    Uczestnik

Gwizdnąłem przeciągle -Ciekawe co tu się stało ... spróbujmy je otworzyć ...-

Pitmistrz
    Uczestnik

Jedna połowę udało się siłą ruszyć druga była zbyt zniszczona aby nawet próbować.Odrazu przy wejściu zobaczyliście na podłodze ślady po strzałach.

Hemrod
    Uczestnik

Przecisnąłem się jako pierwszy i poczekałem na resztę zespołu. -Idziemy dalej, to zaczyna się robić coraz bardziej tajemnicze-

Pitmistrz
    Uczestnik

Kiedy wszedłeś do środka połączył się z tobą mechanik który został przy rdzeniu i powiedział - Kapitanie co pan powie na oświetlenie awaryjne uzyskałem 30% mocy reaktora co prawda tylko na tym pokładzie ale będzie?

Hemrod
    Uczestnik

-Świetna robota, dawaj je - odpowiedziałem ucieszony. Pierwsza dobra nowina od wejścia na pokład tego okrętu.

Pitmistrz
    Uczestnik

Oświetlenia awaryjne nie było tym czym jest na okrętach federacji zamiast migających czerwonych lamp zaświeciły się malutkie diody na wysokości około 10cm od podłogi nie wszystkie działały ale dały ci ogólny obraz pomieszczenia kiedy się zapaliły z korytarza dobiegło was coś jak by westchnienie.Było to nie wielkie kwadratowe pomieszczenie z barykadą w rogu strwożona z łóżka i biurka a także połamanego fotela i innych mniejszych rzeczy.

Hemrod
    Uczestnik

-Ciekawe przed czym się bronili? - zapytałem sam siebie. Po czym upewniłem się, czy pomieszczenie jest puste ... i wróciłem na korytarz =/= Daimond do Carvahall =/==/= Kapitanie =/==/= Doszło tu do jakieś walki, badamy sprawę dalej, zachowajcie ostrożność =/=powiedziałem i rozłączyłem się.

Pitmistrz
    Uczestnik

Za barykadom było tylko trochę zaschłeś krwi koloru zielonego i porzucony fazer.Patrząc korytarzem po tej samej stroni były jeszcze 4 drzwi i korytarz kończył się 30* zakrętem po drugiej stronie były szerokie drzwi jak do ładowni lub hangaru.

Hemrod
    Uczestnik

-Dobra sprawdźmy wszystkie drzwi - powiedziałem i zająłem się otworzeniem ich

Pitmistrz
    Uczestnik

Wszystkie drzwi otworzyły się bez problemu po za drzwiami do ładowni które były jak zwykle zaspawane.Za drzwiami znaleźliście zwykłe kajuty z łóżkami i biurkami w różnym stopniu nie ładu.

Hemrod
    Uczestnik

Popatrzyłem na drzwi do ładowni -Musimy je otworzyć ... jak dla mnie, możemy wybić w nich nawet dziurę będzie szybciej- przypatrzyłem się jak moi ludzie biorą się do pracy

Pitmistrz
    Uczestnik

Okazało się że drzwi zrobione są z Poliduratynu więc zrobienie w nich dziury czy chociaż otworzenie ich bez użycia silniejszych środków pozostawało po za waszym zasięgiem.

Hemrod
    Uczestnik

Kiwnąłem ręką. -Wracamy. Sprawdzimy drugą odnogę korytarza- powiedziałem

Pitmistrz
    Uczestnik

Druga odnoga nie wyglądała zachęcająco znajdowała się tam taka sama ilość drzwi przed 3 z kolei drzwiami do kwatery znajdowała się ucięta ręka w plamie krwi była zaawansowanym stadium rozkładu.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 211 do 225 (z 499 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram