Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - Chorąży Daimond

PBF - Chorąży Daimond

Wyświetlanie 15 wpisów - od 196 do 210 (z 499 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Hemrod
    Uczestnik

-Zajmijcie się tymi konsolami. Spróbujcie je uruchomić- rozejrzałem się po pomieszczeniu-Przydała by się jakaś mapa ... czas ruszyć na eksplorację okrętu. Pozostajemy w kontakcie -

Pitmistrz
    Uczestnik

Po chwili okazało się że drzwi prowadzące na zewnątrz pomieszczenia zostały zaspawane a inżynierowie stwierdzili że tylko jedna konsola jest aktywna ale zaszyfrowana.

Hemrod
    Uczestnik

-Otwórzcie te drzwi i zaprzęgnijcie nasz komputer, może uda mu się rozszyfrować te maczki-

Pitmistrz
    Uczestnik

Mechanicy szybko połączyli się z głównym komputerem a ochrona zaczęła rozcinać drzwi nie szło im to zbyt szybko szacowany czas otwarcia zamykał się w 30minutach.

Hemrod
    Uczestnik

Miałem czas usiadłem sobie na podłodze i oparłem się o ścianę ... stąd był całkiem niezły widok na kadetkę Sosnowską ... ma dziewczyna figurę, pomyślałem patrząc na nią.

Pitmistrz
    Uczestnik

Jeszcze lepszy był by gdyby założyła mundur oficera a nie kadeta.Rozcinanie drzwi szło bardzo ciężko ktoś bardzo się natrudził aby nikt ich nie otworzył lepiej szło mechanikom komputer szybko złamał zabezpieczenia ale okazało się że konsola steruje reaktorem i niczym więcej.

Hemrod
    Uczestnik

-Skoro możecie sterować reaktorem możecie uruchomić pozostałe konsole?- zapytałem inżynierów z ciekawości. Warto było spróbować.

Pitmistrz
    Uczestnik

- Niestety możemy sprawdzić stan reaktora rozdysponowywać zasilanie na poszczególne systemy ale te 2 kosole są po prostu odcięte mechanicznie od reszty układu że tak to ujmę ktoś przeciął kable.

Hemrod
    Uczestnik

-Dobra zajmiemy się tym później. Niech ktoś tu zostanie, jak ruszymy na podbój statku, to możliwość uruchamiania systemów, może nam się bardzo przydać ...-popatrzyłem na ochroniarzy -Jak wam idzie z tymi drzwiami? Mogli byście się trochę pospieszyć chłopcy ...-

Pitmistrz
    Uczestnik

- Robimy to najszybciej jak się da - odpowiedział jeden z mężczyzn.Po 20 min drzwi stały otworem na pusty ciemny korytarz z którego zalatywało zgnilizną.

Hemrod
    Uczestnik

-Dobra dwóch tu zostaje, reszta za mną. Będziemy w ciągłym kontakcie - zapaliłem swoją latarkę i ruszyłem przodem do środka okrętu.

Pitmistrz
    Uczestnik

W pomieszczeniu został jeden technik i jeden oficer ochrony reszta ruszyła za tobą.Korytarze były puste i ciemne po 4 metrach znaleźliście na ścianie ślady silnego strzału z broni energetycznej.

Hemrod
    Uczestnik

-Musiało tu dojść do walki - powiedziałem. -Zwiększamy ostrożność - dodałem szybko i ponownie ruszyłem w drogę.

Pitmistrz
    Uczestnik

Stanęliście na skrzyżowaniu przed wami były kolejne zaspawane drzwi a po bokach korytarze niknące w ciemnościach.

Hemrod
    Uczestnik

-Lepiej się nie rozdzielać - wskazałem na prawą odnogę -Idziemy tam-

Wyświetlanie 15 wpisów - od 196 do 210 (z 499 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram