Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - Chorąży Daimond

PBF - Chorąży Daimond

Wyświetlanie 15 wpisów - od 181 do 195 (z 499 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Pitmistrz
    Uczestnik

Po chwili naukowy powiedział - Wykrywam szczątki 0.1LY od naszej pozycji ich ilości może odpowiadać wahadłowcowi klasy Danube ale po dokładniejsze dane musimy dojsc bliżej wykrywam także ślad jonowy kierujący się do pobliskiej mgławicy klasy K.

Hemrod
    Uczestnik

-Sternik 1/4 impulsowej w stronę szczątków. Co to za ślad jonowy?- zapytałem z ciekawości

Pitmistrz
    Uczestnik

- Jest za bardzo rozproszony aby stwierdzić dokładnie ale mogę powiedzieć że należy do okrętu federacji - powiedział naukowy tymczasem okręt zaczął się zbliżać do szczątków.Kiedy dotarliście na miejsce naukowy powiedział - Kapitanie te szczątki to jeden z Danube nie wykrywam żadnych szczątków organicznych co może świadczyć o tym że załoga została porwana lub ewakuowana chciał bym także przesłać kilka kawałków do analizy.

Hemrod
    Uczestnik

-Wykonać - powiedziałem i kiedy tylko naukowy zameldował o wykonaniu zadania kiwnąłem głową -1/2 impulsowej po śladzie jonowym- po czym zająłem swoje miejsce

Pitmistrz
    Uczestnik

Próbki znalazły się w laboratorium a okręt ruszył w kierunku mgławicy.Kiedy dotarliście na miejsce sternik zatrzymał okręt przed mgławica naukowy powiedział - Kapitanie czujniki nie mogą dotrzeć do wnętrza mgławicy jak na razie nie wykrywam żadnych innych okrętuw w ani szczątków. - a sternik zapytał - Wlatujemy w mgławicę sir?

Hemrod
    Uczestnik

-Tak 1/4 impulsowej przez mgławicę - powiedziałem i przypatrzyłem się sternikowi. Odwróciłem się do operacyjnej -Niech pani zwiększy moc do sensorów, może uda nam się coś wykryć-

Pitmistrz
    Uczestnik

- Tak jest - odpowiedzieli i okręt zaczął powoli zanurzyć się w zielone odmęty mgławicy.Po 10 minutach naukowy powiedział - Kapitanie wykrywam jakiś okręt na granicy zasięgu sensorów.

Hemrod
    Uczestnik

-Kurs przechwytujący - powiedziałem po czym odwróciłem się do naukowego-Chcę wiedzieć co to za typ okrętu jak najszybciej -

Pitmistrz
    Uczestnik

- Okrętu nie ma w naszej bazie danych - powiedział naukowy kiedy na ekranie pojawił się długi na ponad 100m rurkowaty okręt nie wykrywam śladów życia na pokładzie.

Hemrod
    Uczestnik

Patrzyłem na okręt. -Zbliżcie się do niego ... chcę mieć pełny skan- odwróciłem się do pierwszego -Wezmę pana Gawrona, panią Sosnowską, pana Zuźlika i parę osób z ekipy technicznej oraz ochrony. Wejdę na pokład jeżeli okręt okaże się pusty. Może uda się nam go uruchomić- powiedziałem spokojnie obserwując reakcję kadeta

Pitmistrz
    Uczestnik

- Zrozumiałem - powiedział pierwszy i zaczął wysłać rozkazy przez swoją konsolę tymczasem okręt zbliżył się do okrety i zaczęły się dokładne skany - Nadal brak śladów życia ale nie możemy przeskanować kilku pomieszczeń po za tym mam jedno aktywne źródło energii wygląda na reaktor fuzyjny.

Hemrod
    Uczestnik

Wstałem ze swojego miejsca -Jakie warunki panują w środku okrętu? są zdatne do życia czy musimy zabrać skafandry?- po usłyszeniu odpowiedzi skinąłem na Pierwszego -Przejmuje pan mostek, niech ekipa spotka się z nami w transporterze 1. - po czym popatrzyłem na taktyczną -Pani Sosnowska idziemy -

Pitmistrz
    Uczestnik

- Jest tam atmosfera zdatna do oddychania nie wykrywam żadnych wyrw w poszyciu - powiedział naukowy zanim wszedłeś do turbowindy razem z taktyczną.W sali transportera było już 2 techników i 2 Członków ochrony razem z resztą oficerów a operator transportera zapytał - Gdzie was przesłać kapitanie?

Hemrod
    Uczestnik

-W pobliże źródła energii, zaczniemy nasze poszukiwania stamtąd - stanąłem razem z resztą ekipy na płycie -Impuls ...

Pitmistrz
    Uczestnik

Po chwili pojawiliście się w pomieszczeniu o wymiarach około 10m2 w środku były 3 konsole i reaktor fuzyjny żadna z konsoli nie była uruchomiona po za tym stwierdziłeś że powietrze jest stęchłe.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 181 do 195 (z 499 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram