Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - Chorąży Daimond

PBF - Chorąży Daimond

Wyświetlanie 15 wpisów - od 166 do 180 (z 499 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Hemrod
    Uczestnik

-Świetnie- rozejrzałem się po pomieszczeniu. Cóż był to okręt szkoleniowy, więc trzeba ich szkolić. Przygotować na wszelkie niespodzianki. Szybko podniosłem się z krzesła i podszedłem do Pierwszego Oficera -Przed okrętem pojawił się cardassiański Norin otwierając ogień co pan robi?- Pierwszy zdębiał było to zapewne spowodowane zaskoczeniem z pytania. Oczekiwał spokojnej służby, a tu nagle test. Próbował otworzyć usta, ale przerwałem mu-Za późno zginął pan, transportują żołnierzy na pokład !- mówiłem na tyle głośno, aby słyszały mnie wszystkie osoby obecne na mostku, chciałem zobaczyć jak zareagują na taką abstrakcję, widziałem, że chcieli coś powiedzieć -Panie Tomczak, został pan trafiony ... czy ktoś na tym mostku coś zrobi?- mogli się spodziewać symulacji na głównym ekranie, ale pytania zbiły ich z tropu, co nie oznacza, że trochę się na nich zawiodłem, liczyłem na szybszą odpowiedź

Pitmistrz
    Uczestnik

Najszybciej zareagowała operacyjna i zaczęła mówić - zaczęła bym transportować Kardazian w próżnię i wezwała ochronne na mostek a także wysłała grupę do maszynownię sir.

Hemrod
    Uczestnik

Uśmiechnąłem się szeroko. Świetnie ktoś myślący -Bardzo dobrze pani Kornalska - powiedziałem patrząc na nią po czym odwróciłem się do całej załogi-Sprawa wrogiego okrętu, jakieś sugestie, komentarze, propozycje. Strategia pokonania?-

Pitmistrz
    Uczestnik

Taktyczna popatrzyła zabójczym wzrokiem na operacyjna i powiedziała - Norin jest zbyt manewrowy aby go okraczyć najlepszym wyjściem była by ucieczka zwłaszcza po stracie osłon i jeśli Kardazianie będą nas ścigać skierowanie się na najbliższą placówkę lub jednostkę GF lub IK.

Hemrod
    Uczestnik

Czyżby obie panie się nie lubiły? zastanowiłem się chwilę -Dobry pomysł - powiedziałem i uśmiechnąłem się lekko -Oczywiście jeżeli jest warp ... - zamilkłem na chwilę po czym zająłem swoje miejsce -Wrócić do normalnych zajęć-

Pitmistrz
    Uczestnik

Załoga jeszcze chwilę zerkała na ciebie ukradkiem po czym wrócili do normalnego operowania okrętem.Po 20 min operacyjna odezwała się - Kapitanie dowództwo informuje że SB 99 została zniszczona nadają to do wszystkich jednostek GF.

Hemrod
    Uczestnik

Kiwnąłem głową -Pozycja bazy na mapę i główny ekran- powiedziałem. Chciałem mieć przynajmniej jakiś pogląd na sytuację

Pitmistrz
    Uczestnik

Po chwili na ekranie pojawiła się mapa z wyszczególnionymi głównymi układami federacji układ Pollux został zaznaczony jako miejsce zniszczenia bazy.

Hemrod
    Uczestnik

-Kontynuujemy lot. Skanować okolicę- powiedziałem po chwili. Sytuacja wojenna nie była najlepsza.

Pitmistrz
    Uczestnik

- W okolicy nie ma nic ciekawego po za 2 interpidami w warp 9.975 - poinformował cię naukowy.

Hemrod
    Uczestnik

-Proszę informować o wszelkich zmianach- powiedziałem po czym zacząłem czytać raporty. Papierkowa robota, była niestety obowiązkiem

Pitmistrz
    Uczestnik

Raporty nastawiły cie optymistycznie ambulatorium informowało odesłaniu wszystkich załogantów po za Bolianinem który doznał urazu kręgosłupa ale wyjdzie z tego.Maszynownia informowała że wszystkie naprawy zostały zakończone tylko poszycie jest jeszcze łatane, posiadacie także 44 torpedy fotonowe i deuteru na 21 lat świetlnych.

Hemrod
    Uczestnik

Po przeczytaniu wszystkich raportów nie pozostało mi nic innego, jak czekanie na dotarcie do celu.

Pitmistrz
    Uczestnik

Po 2 godzinach okręt wyszedł z warp na podanych koordynatach a sternik poinformował cię - Kapitanie dotarliśmy na miejsce.

Hemrod
    Uczestnik

-Pełny skan okolicy. Chcę mieć wszelkie informacje, gdzieś tutaj zaginęły runboaty i chcę wiedzieć co się im stało- wyprostowałem się patrząc na ekran, za chwilę powinienem się przekonać.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 166 do 180 (z 499 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram