Forum › Fantastyka › Star Trek › Ocena Entka(inna niż pozostałe)
Jako że ostatnio nadrabiam zaległości w oglądaniu Entka postanowiłem poddać ten serial subiektywnej ocenie czy ocenić co ten serial wnosi wartościowego i po długim zastanowieniu stwierdzam że jedynymi rzeczami które przyciągają mnie do jego oglądania jest Protos i czołówka która moim zdaniem jest najlepsza w całej historii Treka, no i muzyczka jest też niezła no i jest T'Pol ;).
Jako że ostatnio zaczalem nadrabiać zaległości w oglądaniu Entka postanowiłem poddać ten serial subiektywnej ocenie czy ocenić co ten serial wnosi wartościowego i po długim zastanowieniu stwierdzam że jedynymi rzeczami które przyciągają mnie do jego oglądania jest Protos i czołówka która moim zdaniem jest najlepsza w całej historii Treka, no i muzyczka jest też niezła no i jest T'Pol ;).
Ma racje
Broken Bow sie ogladało z ciekowości (?) będzie ENT( imho najlepszy odcinek) ,
Muzyka poczatkowa jest chyba faktycznie najlepsza z całego ST
a co do postacii , u mnie ich notowania są raczej niskie
Czołówka jaka jest każdy widzi. Pokazuje, że ten serial nie jest trekiem, a stworzona została aby przyciągnąć tych co widziąc przelatujący statek od razu zmieniali kanał
Czołówka jaka jest każdy widzi. Pokazuje, że ten serial nie jest trekiem, a stworzona została aby przyciągnąć tych co widziąc przelatujący statek od razu zmieniali kanał
Jak nie jest trekiem jak jest 😀 Jest wyraznie napisane "na podstawie Star Trek GR" ( no chyba ze ktos nie zna angielskiego 8) )
Nie, bez przesady. Przelatujące okręty były nie tylko w Treku. Gorzej, że Entek wogóle nie nazywa się "Star Trek" i to jest dowód na to, że Entek jest bardziej komercyjny. A czołówka ma swój urok jednak.
Jak nie jest trekiem jak jest 😀 Jest wyraznie napisane "na podstawie Star Trek GR" ( no chyba ze ktos nie zna angielskiego 8) )
Większość fanfików też jest na podstawie Star Trek GR 😛
Nie wiem jak wy ale to jedyna trekowa czołówka która sprawia że się wzruszam wieć dla mnie ona może być nawet komercyjna ważne że porusza i ma to coś.
Nie wiem jak wy ale to jedyna trekowa czołówka która sprawia że się wzruszam wieć dla mnie ona może być nawet komercyjna ważne że porusza i ma to coś.
No ta czołówka jest po prostu zupełnie inna i - faktycznie trzeba przyznać, ze jest udana. Te wszystkie motywy w czolowce i oczywiscie sama piosenka tutyłowa - po prostu smerfoza do kwadratu. 😀 😀 Ale nie można jednocześnie zapomniać o pozostałych czołówkach, ktore zazwyczaj zawierały po kilka całkiem ładnych kadrów i grafcznie nie były może wybitne... ale ta MUZYKA po prostu powala na kolana i zachwyca pod niebiosa... 🙂 Ot choćby ta z Voy'a czy DS9... miodzio jednym słowem 8)
No, ba! Scena w której Defiant wylatuje z cienia jest po prostu idealna. Wymiekam po prostu na niej 🙂
No dobra ale pozostałe czołówki to tylko ujęcia statków i przestrzeni. A czołówka Entka zawiera doskonałe podsumowanie Treka: "Dążyć tam gdzie nie dotarł żaden człowiek" pokazując to na ujęciach rozpoczynających się poprzez prostą tratwe aż do NX01. Jest to doskonałe podsumowanie tego co osiągneła ludzkość. I dlatego według mnie jest to najlepsza czołowka, a muzyka i tekst piosenki doskonale to dopełniają.
No, ba! Scena w której Defiant wylatuje z cienia jest po prostu idealna. Wymiekam po prostu na niej 🙂
no pewnie, DS9 ma najlepszą czołówke, wogóle DS9 RULEZ !!!
Ehhhhh DS9 tez lubie, chyba nawet najbardzie ze wszystkich, ale nie wiem czy moge tak pisac ze jeden lubie bardziej niz inny, w koncu kazdy trek ma jakis swoj klimat i jakis urok
Chłopaki przecież najlepszy trek to Enterprise 😉 nie czytacie ST: Monthly i nie słuchacie wypowiedzi panów B&B. 😆 .
A tak na serio każdy serial jest nowatorski ale i tak nic ni pobieje DS9 który wyrażnie przewodzi stawce. Jeśli chcecie to moge nawet wymienić te powody ale nie teraz bo nie chce mi sie tyle pisać.
ENT mi sie podoba - postac T'Pol 😀 czwarty odcinek STRANGE NEW WORLD - laduja na planecie z pylkami i po powrocie na ENT, T'Pol smaruje sie mascia odkazajaca 😀 😀 😀 Broken Bow-wstep na 1,5 odcinka, a zakonczenie raz dwa i koniec 😡
Co do DS9 to fenomen popularności tej serii jest tylko w Polsce. Naprawde na świecie nie jest on taki popularny. Może to nieciekawy przykład, ale była ankieta choćby wlaśnie STM, w którym na 10 najpopularniejszych osób nie było ani jednej z DS9. I nie piszcie, że amerykanie się nie znają, albo, że STM czytają małolaty, gdyż w ankiecie pojawiły się osoby z TNG, Tosa z wszystkich serii poza DS9. Dziwne co?P.s. ACER Acer proszę cię z tym podpisem to weź sie opanuj naprawdę nie mam ochoty się tu spierać ale naprawdę nie przesadzaj.