Forum › Rozmowy (nie)kontrolowane › Polityka › "Obys zyl w ciekawych czasach"
Oznaczony: Randek dla seksu online.
Barusz co do tych ustaw to ciekawy jestem ile z nich przepusci TK. 😉 Sukcesy gospodarcze rządu -> żadne bo nic w tej dziedzinie nie robi. Ten 5% wzrost pkb to zasługa Millera i obniżenia przez niego Citu, co teraz przynosi efekty. Jak i inwestycji koncernów w naszym kraju, ale to sprawa zaplecza -> uczelni, kadr w ilościach, które np Czechy czy Słowacja nie ma.Polityka społeczna porażka: genetyczni patryjoci 😆 , becikowe , etc.. A propo skoro jest tak dobrze to czemu polskę opuszcza 2000 osób dziennie ? Tj jadą do pracy za granice i nie zamierzają wracać.Co do "premiera" Leppera jak nie przeszkadza Ci , że ma 70 wyroków na koncie np: pobicie nauczyciela no cóż..Giertych -> miłośnik walki z uczniami, cenzurowania blogów - Benjamin, wychowania patryjotycznego etc..Podsumowując ten rząd jest żałosny i mógłbym elaborat na ten temat napisać. Poprzednie nie były dużo lepsze ale przynajmniej unikały śmiesznego moralizatorstwa.
Barusz co do tych ustaw to ciekawy jestem ile z nich przepusci TK. 😉
Prawdopodobnie obie, gdyż obowiązują już od dłuższego czasu, nikt ich nie zaskarżył (TK jest pozbawiony inicjatywy własnej) i sprawują się dobrze.
Sukcesy gospodarcze rządu -> żadne bo nic w tej dziedzinie nie robi. Ten 5% wzrost pkb to zasługa Millera i obniżenia przez niego Citu, co teraz przynosi efekty. Jak i inwestycji koncernów w naszym kraju, ale to sprawa zaplecza -> uczelni, kadr w ilościach, które np Czechy czy Słowacja nie ma.
Dokładnie o tym pisałem powyżej - o różnicach między zasługami panów Belki i Marcinkiewicza...
Polityka społeczna porażka: genetyczni patryjoci 😆 , becikowe , etc.. A propo skoro jest tak dobrze to czemu polskę opuszcza 2000 osób dziennie ? Tj jadą do pracy za granice i nie zamierzają wracać.
Zamierzają...
Co do "premiera" Leppera jak nie przeszkadza Ci , że ma 70 wyroków na koncie np: pobicie nauczyciela no cóż..
Skąd ten dziwny wniosek?
Giertych -> miłośnik walki z uczniami, cenzurowania blogów - Benjamin, wychowania patryjotycznego etc..
Znowóż - jakie przejawy owej walki z uczniami możesz podać? Kontrolę Netu w szkołach?
Zamierzają...
Skąd ten dziwny wniosek ? 😛
Znowóż - jakie przejawy owej walki z uczniami możesz podać? Kontrolę Netu w szkołach?
Pisałem Bemjamin, oskarżanie incjatywy uczniowskiej o nie wiadomo co , oskarżanie ich , że inspirują ich lewicowe młodzieżówki, propagują homoseksualizm i nie wiadomo co jeszcze. Btw pan Giertych ma co tydzień nowe pomysły z, których nic nie wynika, bo sam zainteresowany chce zaistnieć , walcząc przy tym o przeżycie. A PiS i tak go wchłonie ( zasymiluje ) bo taka jest natura tej partii.
Zamierzają...
Skąd ten dziwny wniosek ? 😛
Bo nikt przy zdrowych zmysłach nie będzie dłużej siedział w kraju którego języka nawet dobrze nie zna. Ponadto takie mamy doświadczenia (np. gdy na początku lat 90. Finlandia otworzyła granice dla braci z Estonii).
Pisałem Bemjamin, oskarżanie incjatywy uczniowskiej o nie wiadomo co , oskarżanie ich , że inspirują ich lewicowe młodzieżówki, propagują homoseksualizm i nie wiadomo co jeszcze.
Tego wszystkiego nie jestem w stanie ocenić no bo niby w jaki sposób? Wiem natomiast, że manifestacje których plan na kilkanaście dni do przodu drukuje Wyborcza spontanicznymi nie są...
Bo nikt przy zdrowych zmysłach nie będzie dłużej siedział w kraju którego języka nawet dobrze nie zna.
Skąd wiesz ? W Irlandii, Szkocji rząd płaci za kursy jezykowe dla imigrantów, pracowników sezonowych -> mają referencje wiec później wracają. Poza tym ekipy budowlane mają np tłumaczy, między sobą porozumiewają się po polsku.
Ehh typowe dla niektórych środowisk, Wyborcza to tamto , a prawie jak Łysiak - Michnik jest odp za Rewolucje Francuzką , btw nie jestem specjalnym miłośnikiem GW jak i nie mam poglądów lewicowych. Co do skrzykiwania to może zrobić każdy poprzez net. Zapominasz o tym , że Dziennik i Fakt Springera to tuby propagandowe Kaczyńskich, przed powstaniem tego 1-go redaktorzy odwiedzali bliźniaków i uzgadniali jak ich gazeta będzie wyglądała. 🙄
(...) Co do skrzykiwania to może zrobić każdy poprzez net.
Z jakiegoś jednak powodu rozkłady drukowała GW. I to świadczy źle nie oniej - tego nie pisałem - lecz o tych, którzy podkreślari 'spontaniczność' antyrządowych protestów.
"Rozkłady" protestów górników i policjantów też są drukowane z wyprzedzeniem. A spontaniczność nie bierze się z nikąd zwłaszcza wsród uczniów, studentów, którzy mają wakacje. Inaczej się nie zorganizują.
[
Bo nikt przy zdrowych zmysłach nie będzie dłużej siedział w kraju którego języka nawet dobrze nie zna. Ponadto takie mamy doświadczenia (np. gdy na początku lat 90. Finlandia otworzyła granice dla braci z Estonii).
Kompletna bzdura. Nie wydawaj takich sądów, jeśli nie siedzisz konkretnie w temacie. Moi znajomi ze studiów siedzą już za granicą w liczbie około 30-tu i ciągle ściągają nowych. Pracują, kształcą się w koledżach i nie zamierzają wracać - szczególnie jak otwierają polskie portale informacyjne...
Moi zaś nie. I, zważywszy, że jestem sporo młodszy od Ciebie, ja jestem tu dużo bardziej reprezentatywmyn źródłem. Tak w ogóle to nie unoś się, proszę.
A ciekawym w nich jest... ?
- Chodzi o wzmocnienie roli prezydenta wobec Trybunału - wyjaśnia poseł Tadeusz Cymański (PiS), jeden z posłów podpisanych pod projektem nowelizacji jednego artykułu ustawy o TK, który właśnie wpłynął do Sejmu. - To jest wystarczający argument za zmianą ustawy.
To nie jest ciekawe. To powinno powodowac panike.
Drugi artykul jest o tyle ciekawy, ze fajnie podsumowuje zdolnosci najsprawniejsego rzadu IV RP (i jedynego) - najsprawniejszego w nic nie robieniu.
Nic dodać nic ując Zarathos. ;]
Faktycznie jest o co sie martwic 🙁 Jedyna instytucje niezalezna, majaca prawo veta dla poczynan rzadu, chce sie utemperowac i wepchac pod but 🙁 Sam zamiar tego juz co madrzejszych odrzuca od IV RP. Zaraz po utemperowaniu TK pewnie wezma sie za zmiane konstytucj i na poworot uchwala rzady jedynie slusznej i majacej wylacznosc na posiadanie racji partii PiS. Obysmy nie mieli powtorki z historii 🙁
To nie jest ciekawe. To powinno powodowac panike.
Przecenianie roli Prezesa TK jest niewłaściwe. Jego kompetencje mają charakter czysto organizacyjny. Są kopią uprawnień szefa wydziału sądu z KPC, ale siłą rzeczy Prezes nie może np. wezwać do siebie sędziego 'na dywanik' itd.. Wiele hałasu o nic krótko mówiąc. Swoją drogą fakt, że TK wskazuje Prezydentowi faceta który był posłem SLD na swego szefa bardzo dobrze obrazuje tak stan tej instytucji, jak i jej gotowość do współpracy z innymi organami publicznymi...
Drugi artykul jest o tyle ciekawy, ze fajnie podsumowuje zdolnosci najsprawniejsego rzadu IV RP (i jedynego) - najsprawniejszego w nic nie robieniu.
Dla porządku tylko przypomnę, że pani prezydent PKPP kandydowała swego czasu na prezydenta RP. Robienie z jej krytyki względem obecnego rządu czegoś 'ciekawego' jest skrajnie głupie.
Faktycznie jest o co sie martwic 🙁 Jedyna instytucje niezalezna, majaca prawo veta dla poczynan rzadu, chce sie utemperowac i wepchac pod but 🙁
Jakie "prawo veta dla poczynań rządu"??? O czym Ty piszesz?
Zaraz po utemperowaniu TK pewnie wezma sie za zmiane konstytucj i na poworot uchwala rzady jedynie slusznej i majacej wylacznosc na posiadanie racji partii PiS. Obysmy nie mieli powtorki z historii 🙁
Zważywszy, że jest to część programu wszystkich partii współrządzących, to bardzo prawdopodobne. Oby jak najszybciej.