Forum › Rozmowy (nie)kontrolowane › Polityka › "Obys zyl w ciekawych czasach"
Oznaczony: Randek dla seksu online.
Nie. W sondarzach należy szukać oceny pracy rządu. Należysz do tych którzy nie są w stanie tego zrozumieć.
Jak się szuka oceny przez analfabetów to faktycznie nalezy przeprowadzić "sondarz" na rzekomo reprezentatywnej grupie losowo wybranych 1024 osób z książki telefonicznej, ale po co ci taka ocena, hę?
Boisz się mieć własne zdanie na temat polityki socjalistyczno-totalitarnej?
Mod: Prosze o wycinanie zbednych cytatow i unikanie dublowania wypowiedzi poprzednika. Podstawa: 6. punkt Regulaminu.
Ja? Ty pisałeś tu o autorytetach. Ty nieomalże dziwiłeś się jak można kwestionować orzeczenie Trybunału Konstytucyjnego. Ty uwierzyłeś, że powołanie p. Kruk do KRRiT było nielegalne, mimo iż nic nie wiesz o prawie - poczytaj własne posty z tego wątku. To ja boję się mieć własne zdanie?Pisałem o tym po wielkoroć - politykę robi się dla ludzi. W Polsce nie da się prowadzić jej w sposób socjalistyczno-totalitarny. Od XVII w. jesteśmy narodem przeczulonym na tym właśnie punktach. To oczywiste. No, dla 80% w miarę myślących ludzi.
Ja? Ty pisałeś tu o autorytetach. Ty nieomalże dziwiłeś się jak można kwestionować orzeczenie Trybunału Konstytucyjnego. Ty uwierzyłeś, że powołanie p. Kruk do KRRiT było nielegalne, mimo iż nic nie wiesz o prawie - poczytaj własne posty z tego wątku. To ja boję się mieć własne zdanie?
Dwóch takich co ukradli księżyc ma wyższy autorytet w dziedzinie prawa niż TK?
WTF?
Pisałem o tym po wielkoroć - politykę robi się dla ludzi. W Polsce nie da się prowadzić jej w sposób socjalistyczno-totalitarny. Od XVII w. jesteśmy narodem przeczulonym na tym właśnie punktach. To oczywiste. No, dla 80% w miarę myślących ludzi.
Pisiorom się jakoś udaje i nawet sondaże mają dzięki temu wysokie.
Jak się nie da, jak się da?
Dwóch takich co ukradli księżyc ma wyższy autorytet w dziedzinie prawa niż TK?
WTF?
Dwie sprawy:
- Nie ma czegoś takiego jak obiektywny autorytet. Autorytet ma się u jakiejś osoby. I owszem - panowie Kaczyńscy mają u mnie większy autorytet prawniczy niż wielu spośród pietnaściorga obecnych sędziów TK, choć oczywiście nie wszystkich. Przy okazji: czytałeś coś ich autorstwa? Choćby prace L. Kaczyńskiego na temat układów zbiorowych pracy?
- Przepisy na mocy których TK kwestionował powołanie p. Kruk masz podane w tym wątku. Możesz mi wskazać w jaki sposób ten akt miałby być niekonstytucyjny?
Pisiorom się jakoś udaje i nawet sondaże mają dzięki temu wysokie.
Jak się nie da, jak się da?
Nie. Po prostu się nie da. W Polsce to niemożliwe. Możesz wskazać jakieś totalitarne pomysły obecnych władz?
Nie. Po prostu się nie da. W Polsce to niemożliwe. Możesz wskazać jakieś totalitarne pomysły obecnych władz?
Chociażby powołanie CBA.
Powołanie instytucji która ma ścigać przestępców jest totalitarne?
Po pierwsze - śmieszne jest powoływanie takiej instytucji przez przestępców.
Po drugie primo - ta instytucja ma ścigać nie przestępców lecz obecną opozycję. Jako zemsta za czasy gdy Kaczory były w opozycji. Problem w tym, że tzw. komuchy na tym nie cierpią lecz cały niewinny naród (nie wspominając już o całokształcie który jest pośmiewiskiem na cały świat)
Możesz wskazać jakieś totalitarne pomysły obecnych władz?
Prawie wszystkie. Począwszy od powołania pani pełnomocnik rządu ds. rozpłodu aż po ostatnie pomysły wprowadzenia zakazów fotografowania jak za komuny.
Znajdź może jakieś pomysły obecnej komedio-koalicji które nie było socjalistyczne lub totalitarne.
Nie ma czegoś takiego jak obiektywny autorytet. Autorytet ma się u jakiejś osoby. I owszem - panowie Kaczyńscy mają u mnie większy autorytet prawniczy niż wielu spośród pietnaściorga obecnych sędziów TK, choć oczywiście nie wszystkich. Przy okazji: czytałeś coś ich autorstwa? Choćby prace L. Kaczyńskiego na temat układów zbiorowych pracy?
A czym na przyklad ci tak zaimponowali? Wyjątkowym pieniactwem i najgorszym "teraz k***a my" w historii tego kraju?
Po pierwsze - śmieszne jest powoływanie takiej instytucji przez przestępców.
Po drugie primo - ta instytucja ma ścigać nie przestępców lecz obecną opozycję. Jako zemsta za czasy gdy Kaczory były w opozycji. Problem w tym, że tzw. komuchy na tym nie cierpią lecz cały niewinny naród (nie wspominając już o całokształcie który jest pośmiewiskiem na cały świat)
A argumenty jakieś masz?
Prawie wszystkie. Począwszy od powołania pani pełnomocnik rządu ds. rozpłodu aż po ostatnie pomysły wprowadzenia zakazów fotografowania jak za komuny.
Błąd. Taki urząd istniał już wcześniej, z tym, że teraz jest formalnie niżej (z tego co pamiętam - viceminister pracy).
A czym na przyklad ci tak zaimponowali? Wyjątkowym pieniactwem i najgorszym "teraz k***a my" w historii tego kraju?
Sprawnymi rządami. Swoją drogą naucz się czytać - pisałem tam o autorytecie prawniczym. BTW: znów nie odpowiedziałeś na moje pytanie (czy czytałeś coś autorstwa któregoś z Kaczyńskich). Dlaczego?
Szczególnie miał duży autorytet, Lech, jak twierdził, że układy zbiorowe pracy są czesci prawa powszechnie obowiazujacego w Polsce ;P.Przepraszam za offtop, nie mogłem się powstrzymać ;P.
Że normy w nich zawarte obowiązują nie tylko cczłonków związków zawodowych - to powszechnie przyjęta interpretacji. Jej 'ojcem' był Kaczyński.
Sprawnymi rządami.
Chyba sprawnymi inaczej.
Swoją drogą naucz się czytać - pisałem tam o autorytecie prawniczym. BTW: znów nie odpowiedziałeś na moje pytanie (czy czytałeś coś autorstwa któregoś z Kaczyńskich). Dlaczego?
Nie czuję potrzeby czytania dzieł Marksa/Engelsa, Lenina, Hitlera, Kaczyńskich i tym podobnych oszołomów.
Chyba sprawnymi inaczej.
Nie. Skąd ten dziwny wniosek?
Nie czuję potrzeby czytania dzieł Marksa/Engelsa, Lenina, Hitlera, Kaczyńskich i tym podobnych oszołomów.
Więc w jaki sposób wyrabiasz sobie własne, niezależne zdanie. Na podstawie tego, co powiedzą ci inni? Najwyższe autorytety?
Chyba sprawnymi inaczej.
Nie. Skąd ten dziwny wniosek?
Normalny wniosek. Z obserwacji tego co wyczyniają.
Więc w jaki sposób wyrabiasz sobie własne, niezależne zdanie.
Na podstawie ich socjaltotalitarnych poglądów, które przedstawiają zarówno w łże-mediach jak i w mediach partyjnych.
Powołanie instytucji, która ma prawo naruszać wolność obywateli bez zgody sądu, gdy pojawi się podejrzenie korupcji, bez wątpienia zaliczyć należy do metod totalitarnych.
Znów odejdę od tematu, ale sprawę trzeba wyjaśnić. Otóż jest (ściśle: powinno być, bo jak widać nie jest) rzeczą oczywistą, że jeżeli jakaś instytucja ma badać czy wystąpiła korupcja, to punktem wyjścia dla niej jest podejrzenie korupcji. Jeżeli bowiem wiemy, że mamy do czynienia z korupcją, to badanie czy mamy z nią do czynienia jest bezprzedmiotowe. Jest także oczywistością, że w Polsce sytuacja dojrzała do tego by właśnie instytucję powołaną do badania podejrzeń korupcji wyposażyć w szczególne kompetencje.