Forum Fandom Star Trek CCG O CCG - pytania i opinie

O CCG - pytania i opinie

Viewing 15 posts - 91 through 105 (of 127 total)
  • Author
    Participant

Witajcie! Jako wiadomo Decipher zamknal swoja strone z lista kart do pierwszej edycji ;> Tak sie sklada ze po dluuuugich poszukiwaniach znalazlem dla niej niebanalna alternatywe 😉 Istnieje bowiem niemiecka strona oferujaca w sumie nawet lepsza jakosc informacji o kartach wraz z ich zdjeciami ;P Pelny spis kart podzielony jest na dodatki oraz na rodzaje kart 😉 A znajdziecie go wlasnie tutaj. Milego przegladania i lektury 😉

I. Thorne
    Participant

Ja mam pytanie. Czy stosując Temporal Micro Wormhole do zagrania dowolnego personelu mogę do Federacji dołączyć np. Borg Queen czy Gawron of Borg?

ashka
    Participant

Seeds or plays on table. Your  Alternate Universe  Personnel and Equipment cards may report for duty. Once per game, you may download Space-Time Portal (or nullify its report with crew) OR download Dr. Telek R´Mor. Once each turn (twice per game), you may report a personnel aboard your ship regardless of affiliation, then discard doorway; for rest of game, that personnel may mix with your other affiliations.

Download: tylko z Q's Tent'a / ręki / własnego deck'u.

Jakim cudem chcesz karty Borg tam upchać (żeby móc je potem downloadować) ?

Karty ze znaczkiem Borg mogą być wyłącznie w talii Borg.

Więc NIET.

I. Thorne
    Participant

Z jakiej? Otóż:" Once each turn (twice per game), you may report a personnel aboard your ship regardless of affiliation, then discard doorway; for rest of game, that personnel may mix with your other affiliations"Jest napisane bez ograniczeń afilacyjnych. Więc co jest ważniejsze: ta karta czy zasada zabraniająca mieszania Borga z innymi?

ashka
    Participant

Jest napisane bez ograniczeń afilacyjnych. Więc co jest ważniejsze: ta karta czy zasada zabraniająca mieszania Borga z innymi?

[post="31316"]<{POST_SNAPBACK}>[/post]

Jak uda ci się legalnie upchnąć karty do Borg'a w swojej talii, to możesz 😀

Powodzenia 😆

Do tej było uściślenie, ale od kiedy wyprodukowali glossary, to nie jest ono potrzebne. Żadna karta nie łamie zasady konstrukcji talii :]

I. Thorne
    Participant

Ja znowu z tym Temporal Micro Wormhole. Czy dzięki niemu moge sobie do a;fy wrzucić np. Janeway? Bo przecież postacie innych afiliacji z delty to mogę...

Beyo
    Participant

Ja znowu z tym Temporal Micro Wormhole. Czy dzięki niemu moge sobie do a;fy wrzucić np. Janeway? Bo przecież postacie innych afiliacji z delty to mogę...

[post="34368"]<{POST_SNAPBACK}>[/post]

Jasne ze mozesz..to jest raportowanie regardless of quadrant ale oczywiscie musisz to zagrac z reki..

Saandman
    Participant

Witam wszystkich.

Potrzebuje pomocy mianowicie gdzie moge kupic karty do drugiej edycji? Czy w polsce jest jakis sklep ktory tym sie zajmuje??????

Drugie pytanie gdzie moge kupic pierwsza edycje??

Trzecie czy pierwsza jest kompatybilna z pierwsza????

Jezeli chodzi o kupno kart z drugiej edycji to chodzi mi o bustery i startery????

Duze dzieki za pomoc.

CoBrah
    Participant

Potrzebuje pomocy mianowicie gdzie moge kupic karty do drugiej edycji? Czy w polsce jest jakis sklep ktory tym sie zajmuje??????

W Polsce nie ma niestety sklepu, ktory sprzedaje druga edycje. Jedynie na aukcji allegro czasem pojawiaja sie oferty sprzedazy niektorych starterow i boosterkow...

Drugie pytanie gdzie moge kupic pierwsza edycje??

Sklep internetowy ISA.pl, ale tam jest bardzo drogo 🙂

Allegro, tam czesto i tanio chodza boosterki pierwszoedycyjne..

Trzecie czy pierwsza jest kompatybilna z pierwsza????

😀

Chodzi zapewne o to, czy karty z obu edycji mozna laczyc? Ogolnie mowiac to nie, bo w drugiej edycji zmienily sie diametralnie zasady...jednak niektorymi 2-edycyjnymi kartami mozna grac w pierwszej edycji...

I. Thorne
    Participant

2ed: może w Empikach. ISA sprzedawała karty 1ed, ale nie wiem jak z 2ed.1ed: Allegro, EBay, forumowicze... (ja parę mam więc pisz czego szukasz). Normalnie nie raczej szans.Pierwsza jest kompatybila z pierwszą 🙂 Z 2ed tylko niektóre (np. USS Sovereign) pasują do jedynki. Odwrotnie nie.Boostery i startery 2ed jw.Osobiście radzę kupować na aukcjach. Dzieki temu za nizsze pieniądze możesz nabyć dużo rerek. Boosterów nie lubię (cholerka znowu jest Leah Brams... po raz 7 😥 )

Kaleh
    Participant

Mam jedno pytanie..... tyle że nie wiem czy je w dobrym temacie piszę: Czy Kazoni mają jakieś możliwości szybkiego zagrywania personelu i przyspieszenia sobie gry? :>

Gothmog
    Participant

Wie ktos moze jakie karty sa w STAR TREK 2ND EDITION CCG ADVERSARIES ANTHOLOGY i ile to kosztuje w polsce?

Pozdrawiam

Gothmog

Crane
    Participant

Zawartość pudełka Adversaries Anthology - losowo talia Borg/Dominium, po 2 boostery z 2ed, Energize, Call to Arms i 20 kart foliowanych. 18 z tych kart to reprinty "najczarniejszych" charakterów z uniwersum Star Treka plus statki. 2 karty to specjalne wydanie Borg Queen i Shinzon. Pełny spis kart w tym artykule.

Dostępność w Polsce taka sama jak i całego Star Treka 😉 to i cena może oscylować w okolicach 150zł.

Kazon
    Participant

czejestem nowy i chcialbym zaczac grac w star trek ccgdlatego mam pytanie: lepiej zainteresowac sie 1ed czy 2ed - nie chodzi mi o wady czy zalety bo te juz znam( osobiscie bardziej by mi pasowalo 1ed) ale o liczbe graczy bo przegladajac forum zauwazylem ze z tym jest troche kruchoA wiec w skrocie: ktora edycja zapewnia bardziej zaawansowana liczebnie grupe ludzi do wzajemnej gry?fajnie jak by byl ktos z malopolskiengage!

OCampa
    Participant

cze

jestem nowy i chcialbym zaczac grac w star trek ccg

dlatego mam pytanie: lepiej zainteresowac sie 1ed czy 2ed - nie chodzi mi o wady czy zalety bo te juz znam( osobiscie bardziej by mi pasowalo 1ed) ale o liczbe graczy bo przegladajac forum zauwazylem ze z tym jest troche krucho

A wiec w skrocie: ktora edycja zapewnia bardziej zaawansowana liczebnie grupe ludzi do wzajemnej gry?

fajnie jak by byl ktos z malopolski

engage!

Pierwsza edycja. Graczy tej edycji zdaje się, że jest więcej (oczywiście w skali kraju)

Z okolic Małopolski to nie wiem kto gra na tę chwile. Zacytuje niedawny post z listy CCG POGF z Twoich okolic 😉 :

"Ale w Katowicach jest 3 graczy II edycji ( i niestety tylko jeden z 1 :-(.

Turnieje II edycji odbywały się często w CZeśtochowie jeszcze w zeszłym roku

(6-7 osób)"

Pozdr.

Viewing 15 posts - 91 through 105 (of 127 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram