Forum › Fandom › Star Trek CCG › O CCG - pytania i opinie
Jasne, mozesz wrzucac karty NA do decku affilacyjnego bez problemu, no chyba ze na karcie jest napisane,ze nie wspolpracuje z dana rasa 🙂
Pamiętaj też, że NA mogą dowolnie atakować wroga - nie mają żadnych restrykcji, chyba że na statku jest ktoś z restrykcją. Statki NA z taka samą załogą mogą być dużym wzmocnieniem dla np. Federacji.
Akurat dla Federacji nie...bo znajdujac siena lokacji z zaloga fedkowa zyskuja te same restrykcje co fedki..
przy fedkach to trzeba miec albo TE albo Admirala Rikera, Admirala Rossa, Omega directive, Wartime conditions albo w zalodze takich ludzi jak Lon Suder.
Mam pare pytan:1.Gdzie moge znalezc zasady do Star Trek CCG i do Alternate Universe(na decipherze nie ma, bo usuneli wszystko co dotyczylo pierwszej edycji, strona http://www.dominium.prv.pl mi nie dziala, a na ccg.startrek.pl nie moge tego znalezc)2.Ktory dodatek uznajecie za najlepszy, aby zaczac?(Na razie zakupilem 2 player introduction game)Osobiscie myslalem albo o Mirror, Mirror, albo o Borg.
1.Gdzie moge znalezc zasady do Star Trek CCG i do Alternate Universe(na decipherze nie ma, bo usuneli wszystko co dotyczylo pierwszej edycji, strona http://www.dominium.prv.pl mi nie dziala, a na ccg.startrek.pl nie moge tego znalezc)
Nie mam bladego pojecia, co te mozgi znow zrobily ze swoja strona (pewnie cos ZNOWU aktualizuja w swoim stylu, czyli najpierw skasowali, potem pomysleli), ale zasady sa tu:
Jak widac brakuje najnowszego glossary, ale reszta jest.
2.Ktory dodatek uznajecie za najlepszy, aby zaczac?(Na razie zakupilem 2 player introduction game)Osobiscie myslalem albo o Mirror, Mirror, albo o Borg.
Introductory Two Player jest slaby :/
Jasne, dostajesz 6 premium kart, ale same talie sa marne, a karty przydatne w bardzo ograniczonym stopniu.
Najlatwiej ci bedzie, jesli planujesz gre Borgiem ^_^ (hyhyhy)
Kup First Contact (to nie jest takie proste, niestety :/, a tanie juz juz wcale, ale FC jest lepszy od The Borg :/ ) lub The Borg i masz praktycznie wszystko, co potrzeba do gry, brakujace karty kontrolne zawsze mozesz wymienic.
Mirror Mirror to nie jest imho dobry zakup na poczatek, bo tak jest glownie personel, a samym personelem gry nie wygrasz.
Z lektury spisow kart wychodzi, ze najmocnijeszym dodatkiem sposrod nie-Borgowych jest Voyager, wiec jesli planujesz talie nie-borgowa / nie-bajoranska / nie-kardasjanska to imho VOY bylbym tym, w co nalezy zainwestowac, niepotrzebne frakcje wymienisz za potrzebne i juz.
Jakbym teraz miala zaczynac od zera jakas z podstawowych frakcji to (pomijajac ze bym NIE zaczela ;> ) bym nabyla sztuke Enhanced Premiere (te niebieskie pudelka z okienkiem, z dualnym personelem, dualnymi dillema'mi i kompletem misji) a potem pewnie po 1 boosterku ze wszystkiego, co by podeszlo, bo ja juz tak mam 😆
Spawdzalem ta stronke, ale sa tam tylko linki do deciphera a te stronki na decipherze nie dzialaja.
Introductory Two Player jest slaby
Jasne, dostajesz 6 premium kart, ale same talie sa marne, a karty przydatne w bardzo ograniczonym stopniu.
Masz racje, ale nieglupi na poczatek i procz tego daja booster z TNG i Alternate Universe
Spawdzalem ta stronke, ale sa tam tylko linki do deciphera a te stronki na decipherze nie dzialaja.
O sorry.
🙂 ST CCG - pierwsza edycja
Introductory Two Player jest slaby Jasne, dostajesz 6 premium kart, ale same talie sa marne, a karty przydatne w bardzo ograniczonym stopniu.
Masz racje, ale nieglupi na poczatek i procz tego daja booster z TNG i Alternate Universe
I zawsze mozesz te premiumki przyjaznie wymienic (chyba ze obok grania bedziesz tez kolekcjonowal) ....
Data Laughing jest dawno out-of-print 😆
Jeszcze takie dwa pytanka:1.Co myslicie o holodeck adventures?2.Czy znacie jakas osobe z Wloclawka ktora gra w Star Trek CCG.Plus podziekowania dla ashka'i
Jeszcze takie dwa pytanka:
1.Co myslicie o holodeck adventures?
2.Czy znacie jakas osobe z Wloclawka ktora gra w Star Trek CCG.
1. bardzo fajny dodatek zorientowany na holoplay ale nie tylko.
Dostajesz tam duzo personelu zgrupowanego wokol 5 Holopgroamow z calkiem przydatnymi umiejetosciami ktore nadaja sie idealnie jako wsparcie talii...no i Dixon Hill...jegoumiejetnosc jest niezwykle grozna podobnie jak Vic Fontaine.
Poza tym HA dpbrze sie kombuje z Voyagerem karty sa w zasadzie uniwersalnego zastosowania.
Plus podziekowania dla ashka'i
[post="29194"]<{POST_SNAPBACK}>[/post]
Ja rowniez dziekuje ze mnie tu wyrecza w trudnym dziele odpisywania na posty..Rosnie nam widze kolejny guru ccgowy.
Cóż... wg. mnie Holodeck Adventures... to cóż... hmmm.... holoplay? Dla Kazonów? Fakt, faktem kupuję bo chcę trafić to co Kazońskiego tam wrzucili ale cóż... nie każda rasa Holodeck ma 🙂 To jeden z tych dodatków typo Dominium dla Romulan 🙂 Kup displaya by wyciągnąć szukaną przez Ciebie Romkową eRkę.... 1 z 3 🙂 Chociaż na pewno warto przyjtrzeć się tamtejszym dilemkom... dla nich każdy booster warto kupić... o ile są ciekawe 🙂
Posluchajcie mam wazne pytanie i potrzebuje szybkiej odpowiedzi:Gdzie w Warszawie mozna kupic karty (pojedynczo, boostery, decki)Blagam odpowiedzcie szybko, bo musze sie tego dowiedziec do 13 dzisiaj(ale pozniej tez dajcie odpowiedz)
Gdzie w Warszawie mozna kupic karty (pojedynczo, boostery, decki)
[post="29300"]<{POST_SNAPBACK}>[/post]
🙁
Nie da sie.
Byly kiedys w Empikach, moze w tych gdzies na zadupiu (Ochota? Janki?) jeszcze cos lezy, ale Empik pozbyl sie starych karcianek i w Centrum NIC nie ma (podobno sealed decki do LOTRa jeszcze sa .... tanio 😉 ).
Do Empikow na zadupiu raczje sie nie jezdzi, wiec nie wiem ... mozna zawsze wejsc doo takiego w Centrum i poprosic, zeby podzwonili po swoich wa-wskich filiach, z reguly nie robia problemu i dzwonia. Ale potem trza jechac na to zadupie .... leeeeee.
Sklepy karciankowo-figurkowe z zasady nie prowadza martwych gier, a zapasow dawno sie pozbyly ("Nasi" bardzo pomogli ;> ;P ).
Aktualnie oprocz:
- allegro
- BARDZO DROGIEGO sklepu ISA-y
- ebay
to tak nie za bardzo ;> a juz w Wa-wie to w ogole 😉
--- edit
Single mozna nabyc od NAS, choc w ograniczonym asortymencie ;>
Calego deck'u nikt ci nie sprzeda, bo niewiele osob ma nawet swoj wlasny, to skad maja miec dodatkowe 😆 ;>
A czy Isa prowadzi sprzedaz detaliczna w jakims sklepie w Warszawie(czy ma jakis sklep firmowy i gdzie?)
Raider ISA jest wlasciwie sklepem internetowym - i zdaje sie tylko poprzez ich strone www mozna dokonac zakupow ale jak mowi ashka i asortyment i ceny ma mowiac delikatnie nieswieze (czasami przebitki u nich siegaja kilkudziesieciu procent i wlasciwie nie maja chyba pelnych deckow czy boxow) 😉 Jesli chodzi o sprzedaz w detalu lub sklepie firmowym - mimo ze nie jestem z Warszawy to wydaje mi sie ze nie prowadzi takiego punktu - owszem w EMPIK-ach bywaja wypuszczane przez nia ksiazki ale nic ponad to 😉 To zdaje sie bedzie tyle ;> Tak wiec pozostaja jedynie aukcje ;>