Nukara Strikeforce Reputation

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)
  • Author
    Participant

Dołączona grafika

Nukara Prime to strefa wojenna o wyjątkowo nieprzyjaznym środowisku. Nieliczni mają dość odwagi, aby śmiało kroczyć po powierzchni planety klasy Y, planety klasy "Demon", pełnej zarówno toksyn i promieniowania, jak i Tholian. Ci śmiałkowie to Nukara Strikeforce. Jest to grupa której zadaniem jest zwalczanie zagrożenia ze strony Tholian Assembly gdziekolwiek ono zaistnieje. W tych ciężkich czasach są oni gotowi przyjąć każdą pomoc, niezależnie czy to od Federacji czy też Imperium, pomoc za którą dobrze wynagrodzą.

Nukara Strikeforce Reputation zostanie wprowadzona wraz z majowym rozszerzeniem: Legacy of Romulus. Gracze będą mogli wspomóc Nukara Strikeforce wykonując misje zmniejszające zagrożenie ze strony Tholian. Misje i eventy ulokowane będą zarówno na powierzchni Nukary Prime jak i poza nią, a ich wykonanie nagradzane będzie Nukara Marks. Mimo że konkretny spis, jakie zadania będą dawały Nukara Marks jeszcze nie istnieje, jest duża szansa że jeśli jest misja dla graczy z 50 lv i spotykamy tam Tholian, to będzie ona brana pod uwagę. Gracze będą mogli zużywać zdobyte marki na tej samej zasadzie co w dotychczasowych reputacjach.

[more]

Dołączona grafika

Podobnie jak w obecnych Reputacjach gracze za zdobywanie kolejnych poziomów nagradzani będą nowymi pasywnymi zdolnościami (i jedną aktywną) jak też dostępem do nowego wyposażenia okrętu i postaci. Szereg różnorakich projektów udostępni nam:

• Dwa sety naziemne.
    • Dwa sety kosmiczne.
    • Szeroki wachlarz naziemnej Antiproton'owej broni "Anti-Tholian".
    • Zestaw specjalnego uzbrojenia okrętowego: "Refracting" Tetryon.
    • Nowe bojowe pety.
    • Zwykłego peta.
    • Very Rare EV Suits
    • Rare, Very Rare oraz Ultra Rare hangary z Tholian Widow do zamontowania na każdym okręcie ze slotem na hangar.
    • Nowe zdolności dla naszej postaci, w tym obszarowy Tetryonowy atak dla naszego okrętu.
    • I inne.

Dodatkowo gracze będą mogli wykonać specjalne jednorazowe projekty które nagrodzą ich za dotychczasowe osiągnięcia na Nukara Prime. Pierwszy zestaw projektów pozwoli graczom wymienić elementy bez poziomowego naziemnego setu Tholian (zdobywanego z Tholian Equipment Requisition boxes) na 50 Nukara Marks za jeden element. Drugi zestaw projektów umożliwia "zarejestrowanie" setu ulepszonego do Mk XII w Lobi Store. W zamian otrzymywać będzie się 50 Nukara Marks, ale nie straci się wyposażenia.

Dołączona grafika

System nagród z Nukary Prime zostanie przebudowany. Część nagród zostanie wycofanych, inne zaś zmienione. Oto niewielka lista zmian na Nukara Prime:

• Misje na Nukara Prime nie będą więcej dawać Tholian Equipment Requisition reward packs, zastąpią je Nukara Marks.
    • Bezpoziomowy naziemny set Tholianski zostaje usunięty; jednakże gracze go posiadający będą mogli wymienić poszczególne elementy na 50 Nukara Marks.
    • Broń Antyprotonowa oraz EV Suits która wypadały z paczek za misję przeniesiona będzie do Nukara Strikeforce Reputation Store (odblokowywana stosownym projektem). Dostępne będą w wersjach Very Rare Mk XI oraz Very Rare Mk XII (Bind on acquire)
    • "Tholian Ground Set - Crystalline Nanofiber Augmentations" z Lobi Store modernizujący bezpoziomowy set Tholian do Mk XII zostaje usunięty. Gracze którzy zakupili już modernizację będą mogli "zarejestrować" poszczególne fragmenty setu w zamian za 50 Nukara Marks nie tracą wyposażenia.
    • Ulepszony do Mk XII naziemny set Tholian dostępny będzie jako wysokopoziomowa nagroda z projektów Nukara Strikeforce Reputation.

Wszystkie te zmiany wejdą w życie w maju wraz z Legacy of Romulus.

Źródło: Legacy of Romulus Dev Blog #5[/more]

FAB
    Participant

Jak dla mnie ważne jest czy reputacja Tholian przyniesie coś ciekawego, co przyda się w normalnej rozgrywce. Nie oszukujmy się, dotychczasowy set jest potrzebny jak rękawiczki latem... Poczekamy, zobaczymy.

Slawek
    Moderator

Elite Widow Fighter to dla mnie będzie must-have, zamiast Scorpionów.Dwa sety space może wprowadzą pewne urozmaicenie, tak jak to uczyniły np. bronie romulańskie.Sety ground wcale nie muszą być wykorzystywane w komplecie. Pulsewave-zamrażarka już teraz jest przyzwoitą bronią. Nie jest też powiedziane, że wszystkie trzy będą zawierały EV Suit.Zestaw zdolności pasywnych + jedna aktywowana to zawsze jakiś plus dla postaci.Ja się chętnie w to pobawię, a także chętnie odwiedzę ponownie Nukarę. Marki oferować mają wszystkie misje z udziałem Tholian, więc np. takie Azure Nebula, Vault Ensnaderd czy Crystalline Entity mogą nabrać większego sensu.

Melnikor
    Participant

No ja osobiście czekam na te “Refracting” Tetryon, jeśli będą choć w połowie tak ciekawe jak romskie plasma-disruptory to będą must have dla mnie.

Dariusz
    Participant

Dla mnie każde nowe dodanie jakiegos setu może coś wnieść. Wiadomo, że każdy gracz bedzie kombinował jak stworzyć z tego cos konkretnegoCo do Fighterów hmm mialem czekać na Elite Scorpion ale jak sie okarze iż te będą znacznie lepsze to wiadomo na co znowu bede zbierał 🙂

Slawek
    Moderator

Lepsze niekoniecznie. Inne. Scorpiony są niezłe pod względem DPS, ale w moim przypadku przydałoby się coś, co nie będzie szkodzić mnie samemu za sprawą plasma DoT. ;> Widow fightery z tego co pamiętam miały beam array i torpedy, aczkolwiek były dość kruche. Wersja Elite może być dużo przyjemniejsza.

petrus
    Participant

A ten nowe z Dilt store całkiem niezłe są - Mesh2x Dual Tetryon beam1x Beam array tetryonTolianska topeda, fire and will i coś tam jeszcze, ponadto mają powyżej 30.000 hullMogli by jeszcze naprawić siatke bo nie działa na niektórych pve

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram