Forum › Star Trek Online - Forum serwisu STOnline.pl › Newsy Star Trek Online › Nukara Strikeforce Reputation
Nukara Prime to strefa wojenna o wyjątkowo nieprzyjaznym środowisku. Nieliczni mają dość odwagi, aby śmiało kroczyć po powierzchni planety klasy Y, planety klasy "Demon", pełnej zarówno toksyn i promieniowania, jak i Tholian. Ci śmiałkowie to Nukara Strikeforce. Jest to grupa której zadaniem jest zwalczanie zagrożenia ze strony Tholian Assembly gdziekolwiek ono zaistnieje. W tych ciężkich czasach są oni gotowi przyjąć każdą pomoc, niezależnie czy to od Federacji czy też Imperium, pomoc za którą dobrze wynagrodzą.
Nukara Strikeforce Reputation zostanie wprowadzona wraz z majowym rozszerzeniem: Legacy of Romulus. Gracze będą mogli wspomóc Nukara Strikeforce wykonując misje zmniejszające zagrożenie ze strony Tholian. Misje i eventy ulokowane będą zarówno na powierzchni Nukary Prime jak i poza nią, a ich wykonanie nagradzane będzie Nukara Marks. Mimo że konkretny spis, jakie zadania będą dawały Nukara Marks jeszcze nie istnieje, jest duża szansa że jeśli jest misja dla graczy z 50 lv i spotykamy tam Tholian, to będzie ona brana pod uwagę. Gracze będą mogli zużywać zdobyte marki na tej samej zasadzie co w dotychczasowych reputacjach.
[more]
Podobnie jak w obecnych Reputacjach gracze za zdobywanie kolejnych poziomów nagradzani będą nowymi pasywnymi zdolnościami (i jedną aktywną) jak też dostępem do nowego wyposażenia okrętu i postaci. Szereg różnorakich projektów udostępni nam:
Dodatkowo gracze będą mogli wykonać specjalne jednorazowe projekty które nagrodzą ich za dotychczasowe osiągnięcia na Nukara Prime. Pierwszy zestaw projektów pozwoli graczom wymienić elementy bez poziomowego naziemnego setu Tholian (zdobywanego z Tholian Equipment Requisition boxes) na 50 Nukara Marks za jeden element. Drugi zestaw projektów umożliwia "zarejestrowanie" setu ulepszonego do Mk XII w Lobi Store. W zamian otrzymywać będzie się 50 Nukara Marks, ale nie straci się wyposażenia.
System nagród z Nukary Prime zostanie przebudowany. Część nagród zostanie wycofanych, inne zaś zmienione. Oto niewielka lista zmian na Nukara Prime:
Wszystkie te zmiany wejdą w życie w maju wraz z Legacy of Romulus.
Źródło: Legacy of Romulus Dev Blog #5[/more]
Jak dla mnie ważne jest czy reputacja Tholian przyniesie coś ciekawego, co przyda się w normalnej rozgrywce. Nie oszukujmy się, dotychczasowy set jest potrzebny jak rękawiczki latem... Poczekamy, zobaczymy.
Elite Widow Fighter to dla mnie będzie must-have, zamiast Scorpionów.Dwa sety space może wprowadzą pewne urozmaicenie, tak jak to uczyniły np. bronie romulańskie.Sety ground wcale nie muszą być wykorzystywane w komplecie. Pulsewave-zamrażarka już teraz jest przyzwoitą bronią. Nie jest też powiedziane, że wszystkie trzy będą zawierały EV Suit.Zestaw zdolności pasywnych + jedna aktywowana to zawsze jakiś plus dla postaci.Ja się chętnie w to pobawię, a także chętnie odwiedzę ponownie Nukarę. Marki oferować mają wszystkie misje z udziałem Tholian, więc np. takie Azure Nebula, Vault Ensnaderd czy Crystalline Entity mogą nabrać większego sensu.
No ja osobiście czekam na te “Refracting” Tetryon, jeśli będą choć w połowie tak ciekawe jak romskie plasma-disruptory to będą must have dla mnie.
Dla mnie każde nowe dodanie jakiegos setu może coś wnieść. Wiadomo, że każdy gracz bedzie kombinował jak stworzyć z tego cos konkretnegoCo do Fighterów hmm mialem czekać na Elite Scorpion ale jak sie okarze iż te będą znacznie lepsze to wiadomo na co znowu bede zbierał 🙂
Lepsze niekoniecznie. Inne. Scorpiony są niezłe pod względem DPS, ale w moim przypadku przydałoby się coś, co nie będzie szkodzić mnie samemu za sprawą plasma DoT. ;> Widow fightery z tego co pamiętam miały beam array i torpedy, aczkolwiek były dość kruche. Wersja Elite może być dużo przyjemniejsza.