Forum Trek.pl Newsy Fantastyka Nowy serial Battlestar Galactica

Nowy serial Battlestar Galactica

Viewing 9 posts - 1 through 9 (of 9 total)
  • Author
    Participant

Wbrew wcześniejszym zapowiedziom o powstaniu jedynie internetowego spin-offa BSG, stacja Syfy zamówiła dwugodzinnego pilota kolejnego serialu ze świata Battlestar Galactica o tytule "Blood & Chrome". Przypominamy, że jego akcja ma się rozgrywać za czasów pierwszej wojny z Cylonami i opowiadać o przygodach młodego Williama Adamy.

Źródło: Blastr

Jamjumetley
    Participant

Może mój komentarz nie wniesie zbyt wiele do dyskusji, ale co tam.

Ha! To będzie hit!

Infango
    Participant

O tym to chyba wiadomo od paru miesięcy ?

perekel
    Participant

To będzie hit!

No, będzie się działo. 🙄

Reyden
    Participant

Poczekamy ,zobaczymy .Bo już było kilka razy tak że serial przed premierą zapowiadał się fajnie w w trakcie emisji mocno spadł jakościowo ( KR 2008 czy świetnie się zapowiadający Threshold czy Crusade ) .Nawet teraz mamy seriale dosyć słabe albo nierówne ( raz dobry , raz słaby ) - SGU czy Caprica .

Lo'Rel
    Participant

Koncept serialu wydaje się trafiony, ale sukces zależy od tak wielu czynników, że trudno przewidzieć co się stanie. Chciałbym bardzo, żeby ten serial dostał zielone światło i żeby dorównał BSG.

Diabeu
    Participant

To może się udać, chociaż nBSG to nie przebije za nic.Ostatnio Olmos mówił o bezpośredniej kontynuacji nBSG, no ale co mieliby tam robić?Adam by chodził na grób pani Prezydentowej a Gaius budował wioskę? To nie wypali, lepiej niech do tego nie dojdzie.

Tom_Logan
    Participant

A ja bym chciał żeby zamiast tych ciągniętych na siłę seriali zrobili dwa czy trzy dobre filmy. Uwielbiam to universum ale nie oszukujmy się końcówka BSG była ciągnięta maksymalnie na siłę. Można by stwierdzić, że zaczęło brakować im pomysłów. Do tego Caprica też zaczyna podupadać i coraz ciężej mi się ją ogląda. Ewentualnie dobrym wyjściem byłby miniserial, coś w stylu pilota do BSG. Konkretne odcinki pokazujące konkretną historię.

Lo'Rel
    Participant

Do tego Caprica też zaczyna podupadać i coraz ciężej mi się ją ogląda.

Caprica moim zdaniem była podupadła od samego początku i najzwyczajniej okrutnie nudna.

Film, może i byłby dobry, ale podejrzewam, że trudno było by przenieść na duży ekran ten klimat. Właśnie dla mnie to uniwersum ma potencjał na serial. Jest tu tyle historii do opowiedzenia.

Viewing 9 posts - 1 through 9 (of 9 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram