Nowy lotniskowiec dla Federacji

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 18 total)
  • Author
    Participant

Dołączona grafika

3 maja o godzinie 19 czasu polskiego do C-Store zostanie dodany Caitian Atrox Carrier. Nowy lotniskowiec przeznaczony dla Federacji kosztować będzie 2000 CP. Atrox wyposażony będzie w standardzie w dwa doki z Caitian Stalker Fighters. Myśliwce te mogą zamaskować swoją sygnaturę energetyczną i uzbrojone są w Tetryon Pulse Cannons oraz Thoron Device.

Dokładniejsze parametry techniczne w dalszej części.

[more]

Dołączona grafika

Caitian Atrox Carrier:

• Wymagany poziom: Vice Admiral (level 50)
    • Uzbrojenie: 3 dziobowe, 3 rufowe
    • Stanowiska oficerów: 1 Lieutenant Tactical, 1 Lieutenant Commander Engineering, 1 Lieutenant Commander Science, 1 Commander Science
    • Konsole: 2 taktyczne, 3 inżynieryjne, 4 naukowe
    • Urządzenia: 4
    • Załoga: 3,000
    • Zwrotność: 5 st/sec
    • Modyfikator szybkości: 0.15
    • Wytrzymałość kadłuba: 40,500
    • Modyfikator osłon: 1.2
    • +5 mocy do osłon, + 10 do rezerw (auxiliary)
    • Subsystem Targeting
    • 2 hangary
    • Caitiańskie myśliwce klasy Stalker

Oprócz tego wraz z wprowadzeniem okrętu zaktualizowany zostanie Dilithium Store, w którym kupić będzie można lepszej jakości myśliwce dla obu frakcji. Stalkery, w które wyposażony jest Atrox posiadają status Uncommon, podczas gdy Rare będzie można zakupić tylko za dilithium. Pośród innych klas do wykorzystania na federacyjnym lotniskowcu znajdziemy także Peregrine, Runabouty, Delta Flyery, promy i Work Bees.

Źródło: Dev Blog #43[/more]

Flashbones
    Participant

Na drugim zdjęciu podobny jest do romulanskiego Warbida.

Lo'Rel
    Participant

Jeśli to jest federacyjny design, to ja jestem Mistrz Yoda.

Melnikor
    Participant

Nie, to jest design Caitian.

Slawek
    Moderator

Jeśli to jest federacyjny design, to ja jestem Mistrz Yoda.

Mistrzu Yoda, Federacja to zrzeszenie wielu różnych gatunków. Powyższy okręt został stworzony głównie przez Caitian, jak sama nazwa wskazuje.

FAB
    Participant

Pomysł ciekawy, tylko dlaczego to miks lotniskowca ze statkiem naukowym?? Ja osobiście czekam na jakieś nowe statki naukowe, ale coś takiego nie bardzo mi leży, zwłaszcza, że możliwość skrętu ma na poziomie cegły tak jak Odyssey.

Lo'Rel
    Participant

Federacja to zrzeszenie wielu różnych gatunków

Owszem, natomiast okręty Gwiezdnej Floty, która jest ziemską organizacją przez ostatnie 300 lat cechowały się generalnie podobnym designem.

Ten okręt, choć jest całkiem ładny, to jednak wygląda jak ręczny odkurzacz, albo jakby przyleciał z uniwersum Andromedy.

Melnikor
    Participant

... natomiast okręty Gwiezdnej Floty ...

Tylko że to nie jest projekt GF, tylko samych Caitian który w związku z przewagą jaką dają Klingonom ich lotniskowce został udostępniony Flocie.

Lo'Rel
    Participant

W takim razie, zmienia to postać rzeczy.

Slawek
    Moderator

Patch na Tribblu już się pojawił, ale z jakiegoś powodu nie można pobrać lotniskowca do testów. Niemniej jednak są już myśliwce do wglądu.Podstawowe wersje kosztują ~3000 EC i mają status uncommon. Nadal trzeba posiadać konkretny okręt, aby mieć dostęp do tych bardziej unikatowych stateczków (nie kupimy Orion Slavers nie posiadając Oriońskiego lotniskowca z C-Store).Wersje ulepszone kosztują 30000 dilithium za hangar. Każdy myśliwiec, zarówno po stronie FED jak i KDF, posiada swój lepszy odpowiednik. Szczególnie Bird of Prey'e dla Vo'Quv wypadają intrygująco.Federacja posiada następujące hangary:Stalkery - dostępne za zakup Atroxa, opis jak w newsie. Wersja ulepszona posiada m.in. tę zdolność z 3-piece seta jem'hadar.Peregrine - odpowiednik To'Duj od klingonów. Pulse cannons i micro photon torpedo. Wersja ulepszona posiada do tego dual cannon i quantum zamiast photon, więc przypuszczam, że będzie to mój osobisty faworyt.Shuttle - że niby bardziej wytrzymałe od myśliwców, ale posiadają tylko beam array. Wersja ulepszona do tego ma polarize hull.Runabout - jak wyżej, jeszcze bardziej wytrzymałe, też beam array + micro photon, ale wysłać można tylko 2 sztuki, w przeciwieństwie do 3 promów czy myśliwców. Do tego każdy runabout dostaje tractor beam, a wersja ulepszona inny typ torped i lepszą wersję tractor beam.Delta Flyery - jak wyżej z tego co pamiętam, też 2 sztuki, też beam array i micro photon, a do tego tachyon beam. Wersja ulepszona dostaje lepszy tachyon beam i inny typ torped.Shield Repair Unit - promy naprawiające osłony. Wersja ulepszona jest bardziej wytrzymała.

FAB
    Participant

Na zdjęciach ten statek wyglądał ciekawie, ale na "żywo" przypomina odkurzacz ręczny. Liczyłem po cichu na jakiś fajny statek naukowy, ale niestety w tym momencie kwestie takowego są zamknięte, gdyż lotniskowiec niby naukowy jest... szkoda.

Melnikor
    Participant

To niczego nie przekreśla, Crypta może wydać i 5 sci podrząd i żadnego innego 🙁 Od ponad roku czekam na Andoriańską Eskortę i nic, nawet żadnej innej eskorty nie dali (Defiant 2.0 nie liczę bo to tylko minimalna zmiana tekstur)

FAB
    Participant

Chcę, żebyś miał rację z tym "nie przekreślaniem" i jednoczśnie życzę Ci andoriańskiego eskortowca 🙂

Slawek
    Moderator

Andoriańska eskorta chyba wróciła do planów i sądzę, że możemy się jej spodziewać na przestrzeni miesiąca-dwóch. A jak nie jej, to innej eskorty, gdyż była nawet mowa o Tier 5 Akira (do want!).Także w związku z Season 6 i możliwością konstrukcji baz Cryptic coś tam mówi o kilkunastu (sic!) nowych okrętach. Przypuszczam, że chodzi tu o jakieś ulepszenia, tudzież ewentualnie możliwość wykorzystania skórek niższych tierów, ale kto ich tam wie. Takiej ilości nowych klas przez dwa miesiące nie zrobią, więc jakiś recycling na pewno będzie miał miejsce. Coś o Sovereign Refit też się cały czas przy tym mówi.Nowy lotniskowiec zakupiony i nawet mi się podoba, ale mam póki co lekkie problemy ze zdolnościami naprawiającymi kadłub. Do tego kiepska zwrotność, więc całość należałoby chyba jednak przerobić na support, tudzież jakiegoś startrekowego "snajpera".No chyba, że to już taki urok STFów po prostu, że pomimo pełnych osłon kadłub o łącznej mocy 55,000 potrafi spaść do raptem 20% w ułamek sekundy.

LIBERTO
    Participant

olać statki sci, lotniskowce i calą tą andoriańską flotkę 😉 ja marzę polatać odpicowanym Ambasadorem- taki porządny jego refit to by było coś!. a co do Akiry wyższego tieru też bym chętnie poprobował- bardzo mi się ten statek podoba, chyba najładniejszy z eskortowców wg mnie, ale to oczywiście subiektywna ocena 😉

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 18 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram