Forum Trek.pl Newsy Star Trek Nowa zapowiedź Star Trek Into Darkness

Nowa zapowiedź Star Trek Into Darkness

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 15 total)
  • Author
    Keymaster

Po okresie względnej ciszy J. J. Abrams i część obsady filmu Star Trek Into Darkness, w polskiej wersji znanego m.in. jako "Tytuł, o którym nie mówimy" przygotowali nową zapowiedź. Zobaczcie.

Diabeu
    Participant

Wywiady po 5 sekund i żadnej nowej sceny z filmu, marna ta zapowiedź coś 😛

Melnikor
    Participant

I takie trochę zniechęcające to stwierdzenie że wziął cały swój wcześniejszy dorobek i umieścił w filmie: "Nic nowego nie zobaczycie, co najwyżej miks starych odgrzewanych kotletów."

Cross
    Keymaster

Słabe.

Barusz
    Participant

Czy tylko ja zacząłem podejrzewać, że także po projekcji nie będziemy wiedzieli, czy villian był czy nie był Khanem/Aprilem itd.?

swgs1994
    Participant

John Harrison (główny antagonista) na Kronosie, powoduje zamach, walczy z klingonami, coś mi mówi, że fabuła nie będzie płytka.A tak propo głównego przeciwnika w 9 minutowym previewie jego pierwsze pojawienie się wygląda podobnie jak przedstawienie agentów z Sekcji 31 (coś mi się zdaje, że to ona macza w czymś palce). Dodatkowo w opisie filu "wewnętrzna siła próbująca zniszczyć flotę" to poprawny opis Sekcji 31, bo gdy coś zagraża flocie to trzeba ją rozwiązać (zlikwidować wszystkich którzy mieli kontakt z zagrożeniem, ewentualnie zabić) i założyć na nowo (to dokładny tok myślenia S31).

fluor
    Keymaster

Barusz, to byłby dobry wstęp do części trzeciej.

Jamjumetley
    Participant

Dodatkowo w opisie filu "wewnętrzna siła próbująca zniszczyć flotę" to poprawny opis Sekcji 31, bo gdy coś zagraża flocie to trzeba ją rozwiązać (zlikwidować wszystkich którzy mieli kontakt z zagrożeniem, ewentualnie zabić) i założyć na nowo (to dokładny tok myślenia S31).

Wręcz przeciwnie. Działania Sekcji 31 mają na celu ochronę Federacji. Fakt, że oficjalnie nie istnieje, daje jej szeroki wachlarz możliwości działania.

Inna sprawa, że Harrison rzeczywiście może do nich należeć, a działać na własną rękę.

Match
    Participant

Barusz, to byłby dobry wstęp do części trzeciej.

Można by połączyć ją z nowymi Gwiezdnymi Wojnami 😛

Erixin
    Participant

Na szczęście są w odległej galaktyce... no chyba że Destyny zmieni kierunek lotu...

Diabeu
    Participant

I takie trochę zniechęcające to stwierdzenie że wziął cały swój wcześniejszy dorobek i umieścił w filmie: "Nic nowego nie zobaczycie, co najwyżej miks starych odgrzewanych kotletów."

To przecież nie oznacza od razu, że nie będzie nic nowego a na pewno można się spodziewać solidnej roboty.

Ludzie jak wy lubicie tworzyć teorie z kosmosu i nadinterpretować 😉

Mordah
    Participant

Bo tutaj zaczyna się "biteryzm" i "picardyzm", czyli "Nie widziałem tego filmu, ale mi się nie podoba".

Melnikor
    Participant

Przepraszam panie Morda, ale gdzie zostało napisane stwierdzenie że "Ne widziałem tego filmu, ale mi się nie podoba"? Oceniony został tylko trailer jako zniechęcający (zacytowaną kwestią) mnie do pójścia do kina, czyli nie spełniający swojej podstawowej roli.Diabeu nie "tworzyć teorie z kosmosu i nadinterpretować" gdzie w 9/10 przypadkach po takim sformułowaniu zaczyna się powtarzanie utartych schematów i lekko modyfikowanych wcześniejszych pomysłów.

Mordah
    Participant

Drobi Panie Melnik, czy musi coś być wyraźnie napisane aby przekazać swoje wrażenie, opinię lub tezę? Można przecież coś sugerować swoimi wypowiedziami nie pisząc nic wprost. No ale jak widać, nie wszyscy to rozumieją.P.S.: Zgadnij co o tobie napisałem nie pisząc o tym wyraźnie.

Barusz
    Participant

Teza-opinia Melnikora jest tu akurat zupełnie bezpośrednia, tylko podana nie wprost. Ja się akurat zgadzam, lipna ta reklamówka, ludki z planu mówią coś o filmie, by nic nie powiedzieć. Po co to?

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 15 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram