Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Sesja RPG Republic of Rome Non omnia possumus

Non omnia possumus

Wyświetlanie 15 wpisów - od 151 do 165 (z 667 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • fluor
    Klucznik

Snoopi, gdyby nie ta koncesja, Twoje stronnictwo zarobiłoby tylko 5T w tej turze.

Nie odnotowano darowizn dla Republiki ani tworzenia oddziałów prowincjonalnych. Liczniki gubernatorów zmniejszane są o 1.

III. Faza Forum

SCO

(rzut) 7 - wydarzenie losowe - 11 - epidemia

Okoliczności śmierci konsula Fabiusa stają się jeszcze bardziej tajemnicze, gdy okazuje się, że w Senacie doszło do wybuchu epidemii. Fabiusz Młodszy z Omniculus i Iunius z Salonicus umierają w wyniku zagadkowej choroby. Fabius Czerwony i Iunius Łysy są nowymi liderami tych stronnictw. Do kolejnych ofiar należą Valerius z Aquila, Acilius z Tertius i Servilius z Scorpius (ten ostatni porzuca koncesje podatkową na forum).

Decyzja - SCORPIUS - pozyskiwanie ekwitów i wysokości łapówek, pozyskiwanie senatorów i wysokości łapówek, sponsorowanie igrzysk lub zmiana lidera stronnictwa.

Termin - czwartek, g.13:10.

Anonimowy
    Gość

😉 jednak jest sprawiedliwość.

Alen
    Uczestnik

Nie chcę się wypowiadać, ale mogę tylko przypuszczać kto przywiózł z kolonii tę straszliwą epidemię... 🙁

Tapczan
    Uczestnik

jezeli juz nie moge przeniesc kasy na leadera to nic ine robie

fluor
    Klucznik

Leszek nie podjął decyzji, dlatego jego stronnictwo podejmuje domyślne akcje:

Popilius zostaje nowym liderem (ma więcej wpływów).

Popilius próbuje pozyskać ekwitę - (rzut) 5 + 5T łapówki = 10 (sukces)

MAX

(rzut) 7 - wydarzenie losowe - 18 - morski sojusz z Rodos

Decyzja - MAXIMVS - pozyskiwanie ekwitów i wysokości łapówek, pozyskiwanie senatorów i wysokości łapówek, sponsorowanie igrzysk lub zmiana lidera stronnictwa.

Termin - piątek, g.13:20.

Anonimowy
    Gość

Ponieważ lider jest "na wygnaniu" i próbuje przeżyć w prowincji objętej rozruchami stronnictwo Maximus nie wie co zrobić, wobec czego nie robi nic.

lszekg
    Uczestnik

Lud Rzymu najprawdopodobniej pognębi się dzięki tajemniczym zgonom co dodając bunt będzie miało fatalny wpływ na kraj...Aha, sorry za brak postu.

fluor
    Klucznik

Próba pozyskania ekwity może dotyczyć każdego senatora, nie tylko lidera i nie trzeba na nią wydawać pieniędzy - po prostu wtedy będzie mniej prawdopodobna, ale wciąż możliwa. Będąc poza Rzymem senator może jedynie sponsorować igrzyska dla ludu, a stronnictwo - zmieniać lidera (żeby nie było, że nie ma wyboru) 😉

SAL

(rzut) 11 - bierze kartę - zatrzymana na ręku

Decyzja - SALONICUS - pozyskiwanie ekwitów i wysokości łapówek, pozyskiwanie senatorów i wysokości łapówek, sponsorowanie igrzysk lub zmiana lidera stronnictwa.

Termin - piątek, g.19:40.

Snoopi
    Uczestnik

4 talenty bierze lider i pozyskuje ekwitę.

fluor
    Klucznik

Iunius próbuje pozyskać ekwitę - (rzut) 4 (bez efektu) - brak środków na łapówki.

AQU

(rzut) 7 - wydarzenie losowe - 9 - susza

Niezadowolenie rośnie o 1 z powodu suszy.

Decyzja - AQUILA - pozyskiwanie ekwitów i wysokości łapówek, pozyskiwanie senatorów i wysokości łapówek, sponsorowanie igrzysk lub zmiana lidera stronnictwa.

Termin - piątek, g.19:55.

Eruen
    Uczestnik

Ekwita dla Porciusa. Tyle.

fluor
    Klucznik

Portius próbuje pozyskać ekwitę - (rzut) 4 + 5T łapówki = 9 (sukces)

UMB

(rzut) 9 - bierze kartę - III wojna macedońska

Decyzja - UMBRA - pozyskiwanie ekwitów i wysokości łapówek, pozyskiwanie senatorów i wysokości łapówek, sponsorowanie igrzysk lub zmiana lidera stronnictwa.

Termin - piątek, g.20:10.

lszekg
    Uczestnik

Ήρθα, είδα, θρηνούνPrzybyłem, zobaczyłem, rozpłakałem się...

Anonimowy
    Gość

O kurcze, łacina. A ja nie znam ani jednego słowa ;). Na szczęście nie musiałem.fluor: Max nie chce zmieniać lidera, bo z tym mu dobrze, a jedyny co pozostał na posterunku nie chce brac odpowiedzialności 😉

lszekg
    Uczestnik

Właściwie greka domowa łączona z elementami z Google Translate.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 151 do 165 (z 667 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram