Forum Fantastyka Star Trek Nie te kolory?!

Nie te kolory?!

Viewing 6 posts - 16 through 21 (of 21 total)
  • Author
    Participant

Może dlatego że zbytnio w filmach ST II-VI tego nie widać .

Wg. MA kolory sekcji są mało widoczne - zaledwie kołnierz i naramiennik są w kolorach sekcji , czasami także pionowy pasek na nogawce spodni .

A i kolorów departamentów było więcej niż teraz

Tu macie opis mundurów jaki i poszczególnych kolorów , a było ich 8

Rannogat
    Participant

Dokładnie o to "rozmnożenie" mi chodziło. To tak naprawde jedyna modyfikacja mundurów która mogła wprowadzić jakieś zamieszanie.Tak naprawde to słowo "mundur" nie badzo pasuje do tego co noszą na sobie oficerowie GF. Przypomina to raczej eleganckie jednoczęściowe kombinezony robocze 😛 Strój taki jest oczywiście bardzo praktyczny. Z tym że w erze TNG nie mozna odróznić oficera od załoganta.

zdarom
    Participant

Jak to nie można odróżnić, a te chyba NITY na kołnierzu to niby do czego są jak nie do odróżniania.

Rannogat
    Participant

Lecz gdy taki tyłem stanie, to się odróżnić nie da... Oficerowie powinni się wyróżniać na tyle, zeby można ich było łatwo znaleść w tłumie, a nie zaglądać jażdemu w kołnierz.

zdarom
    Participant

Tak powinni mieć wielki napis na plecach jak piłkarze. A na poważnie to rzeczywiście powinni mieć coś więcej, ale cóż my maluczcy możemy.

fluor
    Keymaster

W nowym treku w Akademii Gwiezdnej Floty widzimy wyraźne rozróżnienie pomiędzy oficerskimi (mi trochę kojarzą się z Gwiezdnymi Wojnami, zwłaszcza te czapki) a mundurami kadetów - dopiero później w kosmosie się przebierają i tam "wszyscy są równi" 😉

Viewing 6 posts - 16 through 21 (of 21 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram