Forum › Fantastyka › Star Trek › Następny serial z rodziny Star Trek
To zależy jak by to miało wyglądać. Bo Klingoni (poza Worfem) do GF nie wstępują tylko walczą 'za imperium'. No chyba, że akcja działaby się na okręcie klingońskim gdzie przydział dostało kilku oficerów floty. Ale to trochę już z góry zakręca fabułę. Ale to i tak o wszystkim będą decydować autorzy ;).
Konflikty w zalodze klingonsko-federacyjnej. Hmm... Do tego potrzebny tez obiektywny autor, taki ktorego nie poniesie za bardzo z powodu lubienia lub niecheci do jednej ze stron konfliktu. A to w opowiadaniach widzialem.
Jestem zdecydowanie za (o ile będzie dobry poziom :twisted:) i zdecydowanie za załogą GW...
Hym...załoga klingońsko-federacyjna...mozna by ja umiescic na pierwszym okręcie klasy Khitomer ale macie racje trzeba by do tego niezaleznego piszącego a o takiego bedzie trudno. Dlatego biac pod uwage to jak teraz wyglada ankieta bedzie to załoga GF
Sorki, że tak off-topic ale co to za klasa ta Khitomer?? Co do okrętu na którym będzie się rozgrywac akcja, to proponuje coś ze znanych i prawdziwych klas, a nie kolejny super hiper nowoczesny i "najlepszy we flocie" (czyt. najczęsciej atakowany/uszkadzany) okręt.
Khitomer to pierwsza klingonsko federacyjna konstrukcja łacząca w sobie to co najlepsze z obu technologji
Wyniki były jednoznaczne, załoga będzie załoga Gwiezdnej Floty. Teraz nalezy wybrać ramy czasowe, proponuje 3 okresy
Przed Tos, czyli mniej więcej pocżatek XXII wieku
Przed TNG, czyli pierwsza połowa XXIII wieku
Po Voy...chyba wiadomo, zapraszam do deyskusji
Proponował bym jeszcze dodać kilka pozycji.
- Wczasie wojny z domium
- za czasów entka było by nazw tylko.
Albo jeszcze rozważyć trafienie takiego okrętu do innego wymiaru i tu umieścić rzeczywistści z innego serialu, Stargate, Babilon 5, farka, StarWars. Już pisałem o tym na orion Tok'ra forum te z Borgiem rozwiązanie byłoby ciekawe 😀
Hym, co d owojny z dominium to ona niestety czesciowo ogranicza mozliwosci fabularne, zaś co do Entka to Entek opowiada o tych czasach i nie wszystkim sie one podobają niestety, wiec na razie bym to odpuscił
Natomiast co do okretów z innych seriali to próbowałem je wprowadzic do pbf i pomysł tak średnio się przyjął, wiec serial lepiej chyba na czysto trekowych realiach oprzeć
Jak juz dojdziecie do porozumienia, to przyłączę się... Jeśli oczywiście będzie trzeba.
Zawsze będzie potrzebna:)
A porozumienie jest, to ostatnia nakieta to czasy po Voyku
No dobra... W takim razie na jutro postaram się przygotować kilka propozycji okrętów i parę szkiców oficerów. Nieważne czy przejdą, czy nie. Ważne, aby było coś, od czego można zacząć i co mozna zmieniać, krytykować i tak dalej 😉 Czyli - coś czysto rozruchowego.
Jak widac, znalazlo sie kilku chetnych na to by akcja dziala sie w przeszlosci. Ja jestem zdania ze zdarzenia powinny miec miejsce w przyszlosci. Mam dosc prequeli. 😉 Nie dosc ze Enterprise, to jeszcze nowe filmy. Niech chociaz opowiadania pokaza nam co dzialo sie po wydarzeniach z Voyagera czy Nemesis. Tylko trzeba byc ostroznym. Jesli to ma byc niedaleka przyszlosc, to nie mozna za bardzo szalec i udziwniac. Mowa o nowych okretach - nie o tym teraz myslcie, fabula jest najwazniejsza, potem bohaterowie, a nowe okrety, bronie itd., to tylko dodatek.
Żadnych nowych broni, super nowoczesnych technologii i bajerów, przecież nie to jest w treku najważniejsze. Mam nadzieję, że przygotowywany przez 4umowiczów serial będzie zgodna z przesłaniem treka.. No a później tłumaczymy na angielski wysyłamy Paramount i nadchodzi odrodzenia Treka 😉 .
Zgadzam się aby nie wydziwiać z technologią. Nieistniejący okręt z góry by trochę naginał fabułę. Osobiście preferowałbym coś co było pokazane w treku. Statków wymyślonych przez fanów jest niezliczona ilość a my byśmy tylko do nich dołączyli. A może lepiej się trzymać tego co zostało już stworzone?