Forum › Fantastyka › Star Trek › Najwspanialszy statek swiata ST
Z tego co pamiętam to między gondolami musi by pusta przestrzeń do wytworzenia stabilnego pola warp, w klasie Intrepid między gondolami był kadłub a po złożeniu gondol między nimi było wystarczajaco dużo wolnej przestrzeni, teoria ta z tego co pamiętam została stworzona przez Roddenberryego i była jedną z wskazuwek do idealnego (poprawnego projektu statku w świecie ST, było jednak kilka projektów które nie były zgodne z tą zasadą m.in. klasa Defiant 😉
Delta Flyer i tak rządzi ;] ta sylwetka... mmm No i jakby nie patrzeć to pierwszy statek po Enterprise D który osiągnął WARP 10 🙂
No macie rację!!! Najładniejszy jest bez wątpienia Prometheus. Ale Galaxy, akira i Enterprise NX też mają ten swój klimat.A za pomocą jakiego programu robicie waćpanowie takie wspaniałe obrazy trekowych statków???
Hm to nie program tylko gra 😀 Bridge Commander, a ten statek to pomysł który od dawna chciałem zrealizowac ... no i mi się udało na szczęście 😀 tylko jeszcze musze popracowac nad rejestracją, uzbrojeniem i będzie gotowy.
Dzięki Dr. McCoy!!!
a mi/mnie się najbardziej podoba dwu-warpowy Neptun(e), znany jako intrepid z entka half-saucer, szkoda tylko że jest bardzo mało konkretnych informacji o nim, reszta jakaś jest mętna.
dodaję zdjęcie

Intrepid, zaraz po nim Sovereign i NX-01 (już słyszę te pomruki) potem dłuuuuugo nic i dalej akira, sabre, norway (żelazko 🙂 ) constitution z TOSa , volkańskie z entka, borg cube itd itp
[,,,]NX-01 (już słyszę te pomruki) potem dłuuuuugo nic i dalej akira[...]
No bo przeciez NX-01 to odwrocona czy jak kto woli przydeptana Akira. 😉
[,,,]NX-01 (już słyszę te pomruki) potem dłuuuuugo nic i dalej akira[...]
No bo przeciez NX-01 to odwrocona czy jak kto woli przydeptana Akira. 😉
Może i tak, ale ja całkiem lubię ten statek. Choć Constitution oczywiście lepsze. Ma klasę.
No ze zerżnięty z akiry to oczywiste, ale jest bardzo fajny, a model jakim mogę się pochwalić jest równie fajny 🙂 jak i mój 45 cm model voyagera i troche mniejszy constitution, a planuję jeszcze zakup sovereigna. Swoją drogą lubię modelarstwo więc mogę połączyć obie pasje w jednym 😛 Constitution jest jest fajny i ma klasę, owszem. Jej nazwa to constitution hehe :P:P:P
bardziej niż constitution podoba mi się jego protoplasta yorktown, fakt ze niekanoniczny, różnią się między sobą 40-letnim postępem technologii i pochodzi z ST:Legacy ale jednak.
http://screenshots.filesnetwork.com/105/files2/80565_1.jpg
Całkiem fajny, a tak swoją drogą, do tej pory nie grałem w Legacy...
bardziej niż constitution podoba mi się jego protoplasta yorktown, fakt ze niekanoniczny, różnią się między sobą 40-letnim postępem technologii i pochodzi z ST:Legacy ale jednak.
http://screenshots.filesnetwork.com/105/files2/80565_1.jpg
I to właśnie boli mnie w ST te wszystkie zabawy z gondolami i spodkami w okrętach federacyjnych dlatego zawsze doceniam dobre nowe pomysły jak Defiant, Wells czy dzielący się na trzy Prometheus.
No ale taki jest kanon: dwie gondole i spodek, choć manual tech mówi, że lepiej jak są trzy, a cztery gondole to już wypas. "Twardy malec", to faktycznie jeden z lepszych projektów. Zresztą nie chodzi o to, że łączy się ze sobą wciąż te same elementy, ale chodzi o to w jakim stylu --> Intrepid, genialna klasa.
yorktown, fakt ze niekanoniczny
może i niekanoniczny (choć jak dla mnie to wpisuje się w kanon) ale to niezła przejściówka między nx-01 a constitution.