Forum Fantastyka Star Trek Najwspanialszy statek swiata ST

Najwspanialszy statek swiata ST

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 296 total)
  • Author
    Participant

jak w temacie. Jaki okręt uważacie za najładniejszy? Ja obstawiam Scimitara. Taki agresywny, a zarazem dumny.

Merkav
    Participant

Interpid oczywiscie 🙂 maly, smukly i do tego ma fajny deflektor 🙂

AHM
    Participant

Intrepid, ale ciekawa jest klasa Nova?! Galaxy też jest fajny ale troche za duży. Najgorsza linia to chyba Olympic?!

Xalein
    Participant

Najlepsza w/g mnie jest klasa Sovereign, a ciekawe sa Prometheus i Olympic

Slawek
    Moderator

Takich postów było już pełno... 😉 No ale skoro znowu to mnie najbardziej się podoba Norway albo Warbird.A najbrzydsze? Olimpic i pierwszy Constitution.

Reyden
    Participant

mnie sie najbardziej podobaja Valdore i promeka najbżydsze to chyba Oberth i Olimpic

mattik
    Participant

Prometheus i Interpid.

Xalein
    Participant

Ja widze ze znowu tylko mi sie podoba Olimpic, a on nie jest taki zly nie wiem jak wy ocienialiscie statki ale ja patrze na wyglad zewnetrzny i na mostek

PS Tak wyglada mostek Olimpic'a http://www.ex-astris-scientia.org/gallery/...teur-bridge.jpg

PS2 Ale rozne sa gusta 😉

Gosiek
    Participant

Moim zdaniem najpiękniejsze statki to Sovereign oraz Interpid a najbrzydsze są Olympic i Reliant - ten ostatni widziany z góry wygląda jak rozdeptana żaba 🙂 --> Do Worf-SolSius: Olympic wygląda jak kula bilardowa z doklejonymi silnikami, co na tle innych smukłych i zwrotnych okrętów stawia go na straconej pozycji.

tolo
    Participant

jak w temacie. Jaki okręt uważacie za najładniejszy? Ja obstawiam Scimitara. Taki agresywny, a zarazem dumny.

Nie ma to jak kula Borga, jest nietypowy i naprawdę robi wrażenie.

Xalein
    Participant

--> Do Worf-SolSius: Olympic wygląda jak kula bilardowa z doklejonymi silnikami, co na tle innych smukłych i zwrotnych okrętów stawia go na straconej pozycji.

Nie zapomnij ze to nie ma byc zwrotny statek, to jest latajacy szpital, a nie bojowy okret.

Jean Luck Picard
    Participant

Oczywiście Galaxy oraz Nova

Gosiek
    Participant

[...] to jest latajacy szpital, a nie bojowy okret.

Zgadza się, ale to nie znaczy, że nie może wyglądać bardziej "startrekowo" czyli mieć opływowych kształtów latającego spodka z dołączonymi silnikami. IMHO Olympic po prostu nie ma w swoim wyglądzie nic przyciągającego wzrok. 😉

Slawek
    Moderator

[...] to jest latajacy szpital, a nie bojowy okret.

Zgadza się, ale to nie znaczy, że nie może wyglądać bardziej "startrekowo" czyli mieć opływowych kształtów latającego spodka z dołączonymi silnikami. IMHO Olympic po prostu nie ma w swoim wyglądzie nic przyciągającego wzrok. 😉

A ja myślę, że to kwestia gustu. Mnie też się Olimpic nie podoba, ale jeśli ktoś myśli inaczej to nie ma sensu wybijać mu tego z głowy lub się z nim na ten temat kłócić. Ja też chyba jako jedyny na razie wymieniłem Norway dla przykładu.

Reyden
    Participant

Nie ma to jak kula Borga, jest nietypowy i naprawdę robi wrażenie.

chciałes powiedziec robił wrazenie , teraz Sfera to po 6 kwantówkach odpada

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 296 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram