Forum Fantastyka Star Trek Najwspanialszy statek swiata ST

Najwspanialszy statek swiata ST

Wyświetlanie 15 wpisów - od 106 do 120 (z 296 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • lszekg
    Uczestnik

Co wyście się tak kurczowo uczepili Soveregina? Czy JEŚLI (mówię "jeśli" jakby co) Takie okręty rzeczywiście by istniały to wszyscy byście na nie się zaciągnęli? Z jednej strony marynarka miałaby wreszcie uśmiech na twarzy... ale z drugiej strony to by te wszystkie bidulki się załamały pod ciężarem samych załóg a o amunicji i innych takich nie mówiąc...

Hemrod
    Uczestnik

Dla mnie numer uno to Constitution, potem Defiant i Sovek.Z nie federacyjnych to Vor'Cha ...

lszekg
    Uczestnik

Vor'Cha to rzeczywiście ładny okręt. Ale najwięcej klasy to ma chyba BoP

Coen
    Uczestnik

lszekg, to chyba jak z fascynacja lotniskowcami. Każdy prawie marynarz w USA chce na takim służyć, i z myślą o nim się zaciąga...a, że potem trafia na kilkudziesięcioletni patrolowiec...to inna inszość.

lszekg
    Uczestnik

to chyba jak z fascynacja lotniskowcami. Każdy prawie marynarz w USA chce na takim służyć, i z myślą o nim się zaciąga...a, że potem trafia na kilkudziesięcioletni patrolowiec...to inna inszość.

No tak to jest. Ale w końcu miejsca na tych starych zaplutych patrolowcach skończy sie miejsce a ci nadal będą iść i co wtedy? Może ich liczba zmaleje na tyle ze te okręty jakoś to przetrzymają. ;>

Coen
    Uczestnik

Z tego co kojarzę to tak ZFP jak i USA mają raczej więcej miejsc niż rąk do pracy. A jeśli nagle wzrosła by drastycznie liczba chętnych...cóż, zawsze można jakieś okręty z magazynów/złomowisk wykopać...

lszekg
    Uczestnik

A znasz powiedzonko "Zróbmy flecik z demobili"? :huh:

Belli
    Uczestnik

Akira3 Voyagery a z Borgowymi dodatkami ze Scorpionab Warship Voyager z Living Witness 🙂 c Opancerzony Voyager z Endgama . swoja droga cudnie musi wygladac z taka zabawka Defiant albo jakis Nebul Omega z B5a pierwsze miejsce PASC z pardusa. To taka gierka sieciowa pod przegladarke polaczenie Privater+Elite II Wing commandera i kilku innych

Comm_Luke
    Uczestnik

A ja szczególnie lubię klasę Saber, która niestety była pokazana bardzo rzadko w filmach i w serialach...

Enterprise J
    Uczestnik

Witam wszystkich.Przechodząc od razu do rzeczy mi podobają się klasy Sovereign,Prometheus,Intrepid,Akira i Defiant.Bardzo podoba mi się jeszcze Enterprise J z odc. Ent "Azati prime".

Dr_McCoy
    Uczestnik

Jak dla mnie to najwspanialszy był Enterprise klasy Constitution refit po prostu cudo, ideał wśród projektów 😀

a na drugim miejscu Excelsior refit MKIV - nie jest jeszcze ukończony bo musze jeszcze wymodelować ładne fazery na nim ale już teraz uważam że jest piękny 😀

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

The D
    Uczestnik

Trochę dziwnie wygląda zza pleców - nie widać "szyjki" łączącej spodek z sekcją napdową. Możesz dać ujęcie z boku, jak to jest rozwiązane?

Dr_McCoy
    Uczestnik

oto i rozwiązanie szyji 😉

Dołączona grafika

i profil boczny :

Dołączona grafika

Anonimowy
    Gość

Jak dla mnie to Federacja miała kilka wspaniałych statków. Podam 3 które mnie osobiście się najbardziej podobają od 3 miejsca do 1: Defiant, Enterprise-D, Voyager. Dlaczego?Defiant - mały ale jary, z dużą siłą ognia i wszędzie wlezie.Enterprise-D - Odłączana sekcja spodka z własnym napędęm powodowała, że miał dwa razy więcej skuteczności niż jakikolwiek inny okręt.Voyager - zgrabny kształt, dobre wyposażenie, mógł lądować na planetach, no i te składające się gondole. Nie wiem czemu miały służyć, bo w przestrzeni okręt nie musiał mieć aerodynamicznego kształtu, ale bajer fajny i mnie się podoba najbardziej ze wszystkich.

Piotr
    Klucznik

O skladajacych sie gondolach Intrepida poczytasz w Pathfinderze nr 5 juz bardzo niedlugo. 😉

Wyświetlanie 15 wpisów - od 106 do 120 (z 296 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram