Forum Fantastyka Star Trek Najwspanialszy statek swiata ST

Najwspanialszy statek swiata ST

Wyświetlanie 15 wpisów - od 91 do 105 (z 296 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Riri
    Uczestnik

Jesli chodzti o SF ogoolnie, to najfajniejszym okretem jest pancernik Kilrathi z Wing Comandera (gry) (Film jest...wstrzasajacy... jeszcze 2 godzny poznie trzeslismy sie ze smiechu po odpaleniu salwy burtowej z lotniskowca...)( Fralthra ).Drugi to ISD II. Jesli choidzi o No-life action, czyli o seriale animowane, moj ulubiony capital ship to Nadesicoo (NG001). jest po prostu sliczniutki... Ladne sa tez stateczki z Gall Force. Z trekowych - Steamrunner ( nie oceniam parametrow tylko wyglad)

riri

Anonimowy
    Gość

Bezapelacyjnie Prometheus i Sovek, za zaimplementowaną technologię i przeznaczenie 😀

I. Thorne
    Uczestnik

Ja preferuję mniejsze jednostki będą ce jednocześnie trudniejszym celem. Najlepszy jest New Orleans (szczególnie ten z ACTD, gdzie ma 5 wyrzutni torped). Jedyny minus to słabe osłony, na szczęście podczas modernizacji ten problem rozwiązano.Z niefederacyjnych jednostek najładniejszy jest Galor. Mały, dużo wyrzutni, a jak zbierze się gromadka to nawet Galaxy musi zmykać 🙂

Zarathos
    Uczestnik

Prometheus i sovek nie bardzo do siebie pasuja jezeli chodzi o przeznaczenie - Sovek to okret badawczo-dyplomatyczny (nowoczesny Galaxy) a Promek to maszynka do zabijania. Thorne - jak wystarczajaco duzo promow sie zbierze to tez Galaxy bedzie musia uciekac 😀

I. Thorne
    Uczestnik

Zary. Tak z dwie setki???Myślałem, że Sovek to okręt anty-borg, a nie jakimś tam dyplomatyczny. Vhyba, że dyplomację zrozumiemy jak Dominium, które latało na takie misje tylko w krążownikach...

Eric Keitel
    Uczestnik

Souvereign, głównie ze względu na tą "wydłużoną" sylwetkę. Prezentuje się wcale nieźle. Bardzo podobał mi się też Excelsior, i co dziwne, Ambassador 😉

Zarathos
    Uczestnik

Zary. Tak z dwie setki???

Myślałem, że Sovek to okręt anty-borg, a nie jakimś tam dyplomatyczny. Vhyba, że dyplomację zrozumiemy jak Dominium, które latało na takie misje tylko w krążownikach...

[post="37751"]<{POST_SNAPBACK}>[/post]

a widziales na okrecie wojenny sale balowa 😀

Anonimowy
    Gość

a widziales na okrecie wojenny sale balowa

To byla sala balowa?? Równie dobrze mogła to być holoprojekcja sali balowej 😎

Co do stateczków to jeszcze Nova II jest b. fajna; design, możliwości a Defiant; małe zwrotne jak cholera i uzbrojone po zęby 🙂

Z inszych nacji fajny jest Valdore i okręty Dominium.

Kuły
    Uczestnik

I prefer only Klingon warships, particularly Vor'Cha battlecruiser or Negh'Var battleship!!! Big, solid and very dangerous!!!

Tazman
    Uczestnik

Excelsior panowie, który doczekał sie tylu głównych refitów ( A, B iC )P.S. Lakota to była by w stanie Galaxy w miazge przerobić 😆

Barusz
    Uczestnik

Constitution - dał podstawę dla całego trekowego desingu statków. Przecież wielu nietrekerów sądzi, że w TOS i TNG lata tak naprawdę ten sam statek. W służbie statek Kirka radził sobie imo lepiej niż Enterprise-D czy Voyager.

Z 'zagranicznych' - okręty Romulan.

szczota85
    Uczestnik

Interpid i Nova

klingon78
    Uczestnik

najładniejszy to oczywiście klingoński vor'cha. drugie i trzecie miejsce to nebula i d'deridex. jeśli chodzi o brzydkie trekowe okręty to nie lubię norway [dodałbym jeszcze nx ale to dla mnie nie jest trek więc nie dodam]

lszekg
    Uczestnik

Taa...U mnie numer uno to Prometheus.SabreExplorerExcelsiorDefiantAmbassadorOlympicmogą być...NA PRZEDOSTATNIM MIEJSCU SKWIERCZY:DaedalusA W ŚMIETNIKU GNIJE...Ta rozdepnięta akira! Klasa NX czy jak jej tam...ps. Na swoim avatarze teraz zameszczam tą właśnie klasę, tylko dlatego że jej model stoi mi na biurku i przy okazji lubię Archera...

J.L.Picard
    Uczestnik

Sovereign, Deep Space Nine i Defiant

Wyświetlanie 15 wpisów - od 91 do 105 (z 296 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram