Forum Fantastyka Star Trek Najwspanialszy statek swiata ST

Najwspanialszy statek swiata ST

Wyświetlanie 15 wpisów - od 226 do 240 (z 296 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Match
    Uczestnik

A wystarczyło go opuścić o dwa centymetry 😀

Kamil
    Uczestnik

Astrometria na Voyager'ze była chyba od poczatku, tylko do pojawienia się Seven nie miał się nią kto zajmować (jak pamiętamy w pilocie mieli duże straty w ludziach).

Jak przeczytałem o fotelu Archera z NX, to przypomniał mi się odcinek z drugiego sezonu ENT w którym członkowie załogi, pod wpływem jakiejś anomalii popadli w różne obsesje i Trip ciągle chciał przy nim grzebać 😉

Mi raczej chodzi o to że taką fajną konsolke miał i wogle niebył taki masywny jak ten z sezonu 4 ktury przecież wzięto z Entka E hi hi hi.

Astrometria na Voy'u była zmodyfikowana przez siedem i Kima technologią borga. Pojawia się w Year of Hell i tam Janeway muwi o tym.

Barusz
    Uczestnik

A wystarczyło go opuścić o dwa centymetry 😀

😆

To było m.in. fajne w ENTku, że nawet w słabym drugim sezonie dbali o taką specyficzną continuity - wtedy zaczęło się od tego, że Archer powiedział Tripowi, że fotel jakoś mu nie leży i mało na nim siedzi. I rzeczywiście, widz mógł skojarzyć, że we wcześniejszych odcinkach kapitan prawie zawsze stał obok swojego fotela 😀

Kocur888
    Uczestnik

Mnie się ostatnio bardzo spodobał Vor'Cha attack crusier. Świetnie oddaje on naturę Kilgonów i to jak dla mnie najlepszy z ich statków.

Reyden
    Uczestnik

Astrometrii na Voyu nie było od początku , powstała tak gdzieś w 4 sezonie - tak przynajmniej twierdzi Janeway z odcinka Shattered ( 7 sezon ) .

Lo'Rel
    Uczestnik

Był plan otworzenia astrometrii, ale po wypchnięciu do delty zarzucono pomysł z powodu oszczędności zasobów. Dopiero przybycie Siedem i technologii Borga znacznie polepszyło wydajność laboratorium więc zdecydowano się je otworzyć.

MikE
    Uczestnik

Zdecydowanie DEFIANT małe to i zadziorne };> rozpruwacz do puszek 😀

Elvenking
    Uczestnik

Romulański Valdore Class, Enterprise-E i Borg Cube 😉

Lo'Rel
    Uczestnik

Intrepid intrepid intrepid, chyba się powtarzam 😛

The D
    Uczestnik

Romulański Valdore Class, Enterprise-E i Borg Cube 😉

Valdore'a mam od długiego czasu na tapecie. Ale na pierwszym miejscu stawiam majestatycznego Galaxy. Ciekawe są też D'Deridex, Ambassador czy też Excelsior.

Michrz
    Uczestnik

Osobiście chyba najbardziej mi się podoba klasa Sovereign, jeżeli chodzi o możliwości i wygląd zewnętrzny. Nieźle prezentuje się też Delta Flyer. Pod względem wnętrz natomiast chyba najbardziej mi przypadły do gustu Galaxy i Intrepid.Ze statków niefederacyjnych to wg mnie najładniejsze są Valdore, Romulański Bird of Prey z XXII wieku i klingoński Negh'var oraz oczywiście Diament Borga.A co do brzydszych statków: co sądzicie o klasie Yeager? Wg mnie to okropnie zeszpecony Intrepid

Lo'Rel
    Uczestnik

Yeager to świętokradztwo! :/

Elvenking
    Uczestnik

Jeśli chodzi o wnętrza, to przypadł mi do gustu Prometheus, w ogóle ciekawy statek :)No i zapomniałem o Excelsior Class, również są ładne.A co sądzicie o Nebuli? 🙄

Michrz
    Uczestnik

Taki "mały grubasek", chociaż może niekoniecznie taki mały, ale w stosunku do Galaxy raczej niepozorny. Jeżeli chodzi o wnętrze, a dokładnie mostek (pokazany choćby w TNG: Redemption) raczej ciasne i niezbyt ładne.

Lo'Rel
    Uczestnik

Z zewnątrz Nebula jest nawet ciekawa, talerz nad spodkiem kojarzy się z samolotami radarowymi (nie wiem jak fachowo się je nazywa:/ ). Wewnątrz taka militarna, ale w stylistyce XXIV wieku. Mi podoba się jeszcze Sabre, no i majestatyczna Akira.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 226 do 240 (z 296 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram