Forum Fantastyka Star Trek Najwspanialszy statek swiata ST

Najwspanialszy statek swiata ST

Wyświetlanie 15 wpisów - od 166 do 180 (z 296 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • zdarom
    Uczestnik

Tylko Sisko i jego syn w ogóle wiedzą co to jest.

Nie prawda bo kapitan Kasidy Danielle Yates druga żona Benjamina też wie.

Piotr
    Klucznik

Bo na Cestus III, gdzie mieszka jej rodzina (brat?), powstala liga baseballa. Ale sport oficjalny/narodowy/itp. Federacji to nie jest.

Avenger
    Uczestnik

dla mnie w intrepidzie podoba się widok od dołu. spód spodka i deflektor.

profil jest (dla mnie) jakiś taki... ...dziwny? śmieszny? zrobiony na prędce przez projektantów? zabrakło mi właściwego słowa w słowniku. xD

a może tak mały konkursik, kto namaluje najwspanialszy statek treka? ale tak odręcznie i zdjęcie zamieści. xD

tylko pytanie na jakim serwie owe trzymać?

Lo'Rel
    Uczestnik

Intrepid śmieszny? Nie bluźnij... :>

fluor
    Klucznik

Avenger, ja dodam od siebie, że ciekawe prace możemy zamieścić w galerii na TrekSferze, oczywiście za zgodą ich autorów. Zdjęcia można wrzucać na bezpłatne galerie, by wspomnieć tylko imageshack czy galerie Picassa-Google.

Jeśli chodzi o Intrepida, to imho jeden z bardziej udanych designów okrętowych 🙂

Slawek
    Moderator

Jeśli chodzi o Intrepida, to imho jeden z bardziej udanych designów okrętowych

Ekhm...

Raumschiff Surprise - niestety tak właśnie mi się kojarzy Intrepid.

zdarom
    Uczestnik

Ciekaw kto był projektantem tego statku bo kojarzy się fajnie.

Lo'Rel
    Uczestnik

niestety tak właśnie mi się kojarzy Intrepid.

Przykro mi z powodu twoich skojarzeń :>

Intrepid to najlepszy okręt jaki powstał dla ST, zaraz za nim są defiant, sovereign i nx-01 i ogólnie kilka jeszcze innych, ale intrepid wymiata 🙂

p.s. parodia Treka całkiem niezła, SW z reszta też 🙂

Krystopher Win
    Uczestnik

Sovereign U.S.S. ENTERPRISE NCC-1701-E z 2379 Nemesisa czyli dozbrojona wersja jest bombowa i lepszy jest od Voyagera i te nowe Lcarsy oh ;D

Lo'Rel
    Uczestnik

Nowe L.Carsy i owszem, koncepcja fajna, ale technologia LCD w XXIV wieku? Taki babol o! Sovereign z Nemesis jest dosyć kłopotliwy z pod jednym względem. W First Contact Picard mówi, że Entek ma 24 pokłady, tymczasem w Nemesis Data mówi o pokładzie 29... ciekawe gdzie dobudowali skoro sylwetka pozostała bez zmian.

zdarom
    Uczestnik

Data się zawirusował i się pomylił albo Picard coś pokręcił bo był zajęty zemstą.

Lo'Rel
    Uczestnik

Picard raczej się nie pomylił, bo nawet w schematach jest mowa o 24 pokładach. Babol i tyle.

MCPSI
    Uczestnik

Najwspanialszym okrętem FG byl NCC-1701 (bez zadnych gownianych A, B, C, D, E tak jak to powiedzial Scotty w TNG 6x04)

zdarom
    Uczestnik

Nie. Najlepsza była wersja E 🙂

Lo'Rel
    Uczestnik

Już nawet nx-01 był jest o wiele lepszy od oryginalnego, ale ten ma też swój urok, nawet mam jego model 🙂 nx-01 z resztą też 🙂

Wyświetlanie 15 wpisów - od 166 do 180 (z 296 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram