Forum Fantastyka Star Trek Najwspanialszy statek swiata ST

Najwspanialszy statek swiata ST

Wyświetlanie 15 wpisów - od 151 do 165 (z 296 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Lo'Rel
    Uczestnik

Intrepid - wyłącznie.

Astral
    Uczestnik

No w sumie Intrepid też fajny stateczek ale nie bardzo podoba mi się jego tył :). hmmm....w sumie pasuje mi jeszcze klasa Galaxy.

Khada'r Verys
    Uczestnik

Mi najbardziej się podoba galaxy, Inerprid, Warbid, Defiant Prometeusz, Kula i sześcian Borga( wzbudzają nieco strachu). Fajny jest też krązownik klingonski, a także statek Arturisa z Voyagerabeznadziejne są statki kazonów, ferengi !!!Denerwującą rzeczą w DS9 jest to że narodowym sportem Ziemian jest baseball, tu jest amerkańskie podejście, a gdzie piłka nożna, nie wszyscy myslą jak amerykanie!!! Nie rozumiem też czemu ludzkość zrezygnowała ze sportu !!!, dziwne jest też brak pieniędzy co jest nie realne do końca świata Ferengi to fajna rasa i te ich Latinum.Moim zdaniem w DS9 zostali fantastycznie przedstawieni nie tak jak w innych trekach( super byli Quark, Rom i Brunt). Glupotą jest też ze nie ma TV co to komuna, skąd ludzie w takim razie wiedzą co gdzie się dzieje!!!

Lo'Rel
    Uczestnik

TV nie ma, bo są holodeki - ten w zasadzie rozwiązuje problem rozrywki. Baseball, bo Sisko pochodzi z Ameryki. A brak pieniędzy ma swoją genezę w TOSie gdzie podstawowym przesłaniem była idylliczność i błogość na Ziemi - pieniądze się z tym gryzą.

Khada'r Verys
    Uczestnik

a jeśli chodzi o pieniądze to już bardziej prawdopodobne są loty kosmiczne niż likwidacja pieniędzy !

Barusz
    Uczestnik

...choćby dlatego, że loty kosmiczne mamy już od kilkudziesięciu lat 😆 😉 ;>

Khada'r Verys
    Uczestnik

Tak po prawdzie to żeby wynaleziono replikatory i udestępniono wszystkim to pieniądz wtedy by stracil na wartości

...choćby dlatego, że loty kosmiczne mamy już od kilkudziesięciu lat 😆 😉 ;>

ale mi i loty na księżyc zalecieli najdalej i to jak dawno temu( ciekawe czy aby napewno ?? może jakiś fotomontaż ! )

chodzi mi o prawdziwe loty, a nie tylko na stacje marnej jakości, do innych układów słonecznych !!!

Lo'Rel
    Uczestnik

ale mi i loty na księżyc zalecieli najdalej

Od czegoś trzeba zacząć.

No i właśnie, replikatory. Zaspokajanie potrzeb ludzkości stało się powszechne i banalnie tanie, dlatego pieniądz przestał być potrzebny. Choć jak wiadomo Federacja i tak dysponuje jakąś tam walutą - kredyty federacji czy coś?

lszekg
    Uczestnik

Coś u nich musi istnieć. Inaczej nie było by jak oznaczyć ilości materiałów użytych do produkcji. Z resztą i tak najpowszechniejszym systemem pieniężnym w kwadrantach Alfa i Beta to Latinum.

Khada'r Verys
    Uczestnik

Najlepszy jest Borg ten potrzebuje tylko się doskonalić przez asymilacje innych gatunków i ich technologii, reszta jest nieistotna !

Anonimowy
    Gość

Dylit też kupują za latinum. Ale znów się offtopic zrobił. Jesli chodzi o sport to istnieje. Zauważcie, że w TNG doktor Crucher i Deanna praktykują zawzięcie aerobic, Worf Tai-chi, Pickard szermierkę a Raiker coś podobnego do aikido. W Entku popularna była piłka wodna a w TOS na okrągło Kir stosował judo. To tak tytułem off topa. Jak dla mnie jednak ciekawy był Intrepid. Między innymi dlatego, że pomimo swoich rozmiarów mógł lądować na planecie. Podobnie zreszta statki Klingońskie. Ale tam ponoć śmierdziało 😉

Astral
    Uczestnik

Ze sportów to jest jeszcze coś ala tenis. W DS9 O'Brien i Bashir grali w to razem.A co do okrętów to fajne kształty ma Sovereign ładnie się komponuje z gondolami. A Prometheus'a lubie też za jego 4 gondole i fajny mostek. ;]

zdarom
    Uczestnik

Son'a też mieli fajne statki.

Lo'Rel
    Uczestnik

Jeszcze są fajne Warbirdy z Nemezis.

Dalek
    Uczestnik

Denerwującą rzeczą w DS9 jest to że narodowym sportem Ziemian jest baseball

Według ds9 w baseball nie gra się od 200 lat. Tylko Sisko i jego syn w ogóle wiedzą co to jest.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 151 do 165 (z 296 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram