Forum Fantastyka Star Trek Najwspanialszy statek swiata ST

Najwspanialszy statek swiata ST

Wyświetlanie 15 wpisów - od 136 do 150 (z 296 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Lo'Rel
    Uczestnik

Ja jestem za, ale tak wielu trekkerów powołuje się na kanon. DS9 to świetne ukazanie realniejszej wizji przyszłości.

Avenger
    Uczestnik

Lo'Rel-u skoro uważasz że 4 gondole to wypas to co powiesz o Constellation?Poza tym jest jeszcze 4 gondolowa Proxima To taki Defiant w wersji TOS-owskiej pod względem uzbrojenia.www.hgk.friko.pl/rosenrot/proxima3.jpg

Krusty
    Uczestnik

Ja jestem za, ale tak wielu trekkerów powołuje się na kanon. DS9 to świetne ukazanie realniejszej wizji przyszłości.

Mówie jednak stanowcze NIE dla sposobu ala Enterprise gdzie kanon się olewa w DS9 go się twórczo rozwijało.

Lo'Rel
    Uczestnik

Enterprise to zupełnie inna sprawa, ale okręty były kanoniczne. Avenger, akurat constelation skrajnie mi się nie podoba, jest cholernie koślawy, ale prometheus to już co innego. Krusty nie mam powodu żeby się z Tobą nie zgodzić, ale i tak ENT to ciekawy serial.

Barusz
    Uczestnik

Nigdy nie mogę pojąć, co Wy wszyscy widzicie w Prometeusu. Jest koślawy, nieprzyjemny gdy idzie o wygląd, a co najgorsze potwornie niefunkcjonalny. Przecież manewr otoczenia wrogiej jednostki kosztuje więcej czasu, energii i wymaga zapewne czasem większej pomysłowości niż prosty, konwencjonalny udany atak. A samo otoczenie wroga nie daje pewności jego zniszczenia. W dodatku w grę mogą tu wchodzić tylko atakowane jednostki o odpowiednich rozmiarach. Może to i efektowny pomysł (choć moim zdaniem nie), ale bardzo nieefektywny.

Lo'Rel
    Uczestnik

Ale jaki jest element zaskoczenia gdy atakowany okręt nagle ucieka w trzech kierunkach... I można znienacka atakować. Poza tym sylwetka promka jest bardzo ciekawa, intrepidowa bym rzekł nawet.

fluor
    Klucznik

Zanim atakowany okręt rozdzieli się na 3 części będzie już po zabawie.

zdarom
    Uczestnik

Jeśli dwa hologramy są wstanie to dobrze zrobić to co dopiero odpowiednia załoga. :>

Barusz
    Uczestnik

Właśnie dlatego uważam ten pomysł za denny. Hologramy wydają rozkaz a romulański statek grzecznie czeka, aż Promek go otoczy. Romulanie znali przecież już wcześniej specyfikacje statku, więc to raczej śmieszne.

Lo'Rel
    Uczestnik

Ale czy Romulanie którzy przejęli okręt zdążyli przesłać specyfikacje dalej? Jak widzimy na ekranach Prometheus świetnie poradził sobie z Romulanami. I nie wiemy ile rzeczywistego czasu zabiera rozdzielenie, ktoś ma jakieś dane na ten temat?A poza tym czy ktoś przyczepił się do rozdzielania spodka w galaxy? O ile wiem panuje zasadnicza radość gdy Enterprise się rozdziela, a prawdopodobnie zajmuje mu to znacznie więcej czasu niż promkowi.

Barusz
    Uczestnik

To nie to samo, separacja w wypadku Galaxy ma służyć ochronie cywilnego personelu przed bitwą, co za tym idzie jest przeprowadzana:1) Nie w warunkach bojowych (tylko jeszcze przed bitwą);2) W wyjątkowych wypadkach (Promek jest ponoć okrętem wojennym, więc tam ma to być częste).A to, że świetnie sobie poradził, to, jak już pisałem, powód dla którego uważam ten motyw za kiepski.

Lo'Rel
    Uczestnik

W przypadku galaxy zgadza się, a jednak często brał udział w bitwach w całości. Cóż, skoro Gwiezdna Flota zgodziła się na wdrożenie Promka do służby to musiał spełniać oczekiwania władz. Oczywiście zdajemy sobie sprawę z siły ognia Warbirda, może faktycznie zbyt łatwo poradził sobie z Romulanami, co i tak nie zmienia faktu, że to bardzo ciekawy projekt.

Mod: Offtopowe posty przeniesione do tematu o serialach ST.

Krystopher Win
    Uczestnik

Mi się podoba Galaxy. Moze nie ideał ale fajny jest i ma to coś.

Avenger
    Uczestnik

A tak w ogóle to wszystkie te statki są wspaniałe, nawet promy i kapsuły. Gdyby takiego mieć w garażu... ach marzenia. xD

Astral
    Uczestnik

Mi tam w garażu starczyłby Defiant. Szybki, zwrotny, ładne kształty marzenie każdego nastolatka xD

Wyświetlanie 15 wpisów - od 136 do 150 (z 296 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram