Forum Trek.pl Newsy Star Trek Najsmutniejszy dzień od lat - zmarł Leonard Nimoy

Najsmutniejszy dzień od lat - zmarł Leonard Nimoy

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 17 total)
  • Author
    Participant

To bardzo bolesna wiadomość dla nas wszystkich. Leonard Nimoy, o którego problemach zdrowotnych pisałam kilka dni temu, zmarł w wieku 83 lat. Przyczyną śmierci było POChP, nieuleczalna choroba płuc, dotykająca głównie palaczy. Choć był znanym artystą filmowym i teatralnym, poetą, śpiewakiem, reżyserem oraz fotografem, w zbiorowej pamięci zapisał się głównie jako najsłynniejszy Wolkanin, Spock i jedyny aktor, który wziął udział we wszystkich odcinkach oryginalnej serii oraz w ośmiu filmach kinowych.

Dziękujemy Leonardowi za wszystko, co nam ofiarował. W naszej pamięci będzie żyć wiecznie.

Dołączona grafika

Se'tek
    Participant

Szkoda, bardzo go lubiłem  🙁

zdarom
    Participant

Wspaniały aktor, dał życie chyba najlepszej postaci w świecie star treka.

Jamjumetley
    Participant

Jego ostatni wpis na Twitterze z 23 lutego:

A life is like a garden. Perfect moments can be had, but not preserved, except in memory. LLAP

EDIT:

Biały Dom wydał oświadczenie (źródło):

Dołączona grafika

kotek
    Participant

Spock był pierwszą postacią ze świata scifi, którą poznałam i od razu pokochałam. Strasznie smutno dowiedzieć się, że nie żyje, bo dla mnie Spock to był Leonard.

Mam nadzieję, że tam gdzie jest, odnalazł spokój.

Eviva, piękny news. Przeczytałam dziś wszystko, co udało mi się znaleźć na ten temat w polskich i zagranicznych mediach. Żadna z tamtych wiadomości nie ujmowała tak za serce.

Eviva
    Participant

Do mnie na dobrą sprawę wciąż to nie dotarło. Trudno uwierzyć, że już Go z nami nie ma.

gordian76
    Participant

To bardzo smutna wiadomość, odszedł wielki człowiek, który wniósł tak wiele do świata ST. Bez Niego ST nie byłby tym czy jest.

Odpoczywaj w Pokoju.

Trekowiec
    Participant

Przyznam, że to dość szokująca wiadomość. Szkoda Nimoya jako wspaniałego aktora i człowieka. Cóż powiedzieć. Nikt z nas nie jest WIECZNY. U mnie w rodzinie był kilka lat temu podobny przypadek, Dziadek trafił niby z niezagrażającą życiu niewydolnością oddechową, a już niestety 4 dni później zmarł.   😐  Spock - spoczywaj w Pokoju. Dziękuję ci za wspaniałe filmy z twoim udziałem.

mad
    Participant

RIP - Mr Spock, nigdy Cię nie zapomnimy

Jamjumetley
    Participant

Głos zabrali również aktorzy ze Stargate. David Hewlett:

I was born innately "Bones", but always longed to be Spock… he so appealed to the geek in me. Thank you & farewell to @TheRealNimoy. 🙁

Christopher Judge:

RIP Mr Nimoy. I hope my eyebrow made you proud. It was a ten year homage to you sir. You are my hero. Indeed

EDIT: TrekMovie.com zebrał jeszcze więcej tweetów - głównie od trekowych aktorów.

Se'tek
    Participant

Zdjęcie jednego z fanów. Smutne...ale prawdziwe

Dołączona grafika

Cross
    Keymaster

Dołączona grafika

Astronauta Terry Virts nad Bostonem - miejscem urodzin Nimoya.

Jamjumetley
    Participant

W Star Trek Online producenci upamiętnią Nimoy'a w czwartek, przy okazji cotygodniowej konserwacji:

I want to once again express my heartfelt condolences to the friends, family, and fans of Leonard Nimoy. Everyone at Cryptic Studios was saddened to hear of his passing and we want to make sure we never forget the cultural impact of the man or the character he played. To that end, the Star Trek Online team will implement a standing in-game memorial to Spock and Leonard Nimoy this Thursday March 5th with our regular weekly maintenance. 

In this way, we hope to keep his memory as alive in our game as he is in all of our hearts.

LLAP

Steve Ricossa
    Executive Producer

Źródło: oficjalne forum gry

Kronos
    Participant

Kończy się pewna epoka. Bohaterowie których znaliśmy i którzy tworzyli ten wspaniały świat odchodzą. Pozostaną w naszych sercach i pamięci. Bez Spocka Star Terk nie będzie już taki sam 🙁

Slawek
    Moderator

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 17 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram