Forum Star Trek Online - Forum serwisu STOnline.pl Newsy Star Trek Online Nagrody dla Rekrutów i nie tylko

Nagrody dla Rekrutów i nie tylko

Viewing 10 posts - 1 through 10 (of 10 total)
  • Author
    Participant

SH8IX7t.png

W końcu pojawiła się lista spodziewanych nagród za grę Rekrutami Delta. Oczywiście, jak zawsze użyto formułki "subject to change at any time", ale pewnie wiele z nich pozostanie.[more]

A lista prezentuje się następująco (zadanie - nagroda dla Rekruta - nagroda na konto1):

• Ukończenie tutoriala - Trait (działa tylko podczas Delta Recruitment Event): zdobywanie rudy dilitu za każdego pokonanego NPC (dotyczy również członków drużyny) - brak nagrody na całe konto
    • Osiągniecie poziomu 10 - Ekwipunek Mk IV Very Rare2 - 10 dowolnych Reputation Mark
    • Osiągniecie poziomu 20 - Ekwipunek Mk VI Very Rare2 - 35 dowolnych Reputation Mark
    • Osiągniecie poziomu 30 - Ekwipunek Mk VIII Very Rare2 - 100 dowolnych Reputation Mark
    • Osiągniecie poziomu 40 - Ekwipunek Mk X Very Rare2 - 200 dowolnych Reputation Mark
    • Osiągniecie poziomu 50 - Reputation Jump-Start Pack (poniżej) - 500 dowolnych Reputation Mark
      • 250 każdego typu Reputation Mark
      • 2x Delta Vanguard Tech Upgrades
      • 500,000 Energy Credits
      • 525,000 Expertise
      • 10,000 Reputation-Only Dilithium3
    • ​Osiągnięcie poziomu 1 w dowolnej szkole R&D - 5 losowych Doff’ów specjalistów od R&D oraz „Gumarre” – specjalista do wykonania setu Aegis - Materiały do craftingu odpowiadające zawartości 2 paczek R&D z C-Store (bez katalizatorów) oraz Small R&D XP Bonus Pool
    • Osiągnięcie poziomu 5 w dowolnej szkole R&D - Podniesienie wybranej szkoły R&D do poziomu 10 - Materiały do craftingu odpowiadające zawartości 5 paczek R&D z C-Store (bez katalizatorów) oraz Large R&D XP Bonus Pool
    • Ukończenie Episode Arc - 100 Fleet Marks, 1000 Dilithium Ore, 500,000 Energy Credits - 100 Fleet Marks, 1000 Dilithium Ore
    • Ukończenie połowy wszystkich Storyline Episodes - Starship Trait: "Improved Temporal Insight" pozwalający na 4 sekundową niewrażliwość na obrażenia (raz na 45 s) podczas aktywacji umiejętności naprawy kadłuba (nagroda zarówno dla Rekruta jak i pozostałych postaci na koncie)
    • Ukończenie wszystkich Storyline Episodes (do początku Sfery Dyson’a) - Starship Trait: "Improved Temporal Insight"pozwalający na 4 sekundową niewrażliwość na obrażenia (raz na 45 s) podczas aktywacji umiejętności naprawy kadłuba oraz Photonic Engineering Bridge Officer Candidate (pełna możliwość customizacji). Obie nagrody dostępne zarówno dla Rekruta jak i pozostałych postaci na koncie
    • Dołącz do floty (wymagany poziom 30) - 500 Fleet Marks, 50,000 Fleet-Only Dilithium3, 100 każdego rodzaju Holding Commodity (Spire, Mine, Embassy) - 50 Fleet Marks, 5,000 Fleet-Only Dilithium3
    • Zebranie wszystkich informacji o Iconianach - Ground Device: "Paradox Corrector" Team-Wide Heal + Rez. Może być użyte, gdy postać jest martwa, 10min CD (nagroda dla wszystkich)
    • Zebranie całej technologii Iconian - Space Device: "Temporal Negotiator" natychmiastowe obniżenie CD BOFF o 50%, 5min CD (nagroda dla wszystkich)
    • 1 dla wszystkich postaci, dostępne u Agentów Temporalnych

2 jeden zestaw z poniższej listy (ekwipunek jest bount-to-character i ma wartość 0 EC)
      3 Fleet-Only Dilithium oraz Reputation-Only Dilithium - są czymś w rodzaju vouchera na dilit do wykorzystania na specyficzny cel (projekt flotowy czy reputacja). Nie można ich wymienić na ZEN.

Zestawy ekwipunku

• Ground Equipment - paczka zawierająca:
        • Assault Rifle Ground Weapon
        • Energy Resistance Body Armor
        • Personal Shield Generator
        • Odpowiedni do profesji kit + komplet
      • Space Equipment - paczka zawierająca:
        • Deflector Dish (ulepszenie podstawowych zdolności naukowych)
        • Impulse Engine (+Turn)
        • Covariant Shield (+Cap)
        • Warp lub Singularity Core
        • Torpedo(es) oraz Mine Launcher (FED/KDF = Photon, ROM = Plasma)
      • Space Consoles - paczka zawierająca:
        • Shield Capacity Science Consoles (+1 Particle Generator Console @ Lvl 40)
        • All Damage Resistance Engineering Consoles (+1 Turn Rate Console @ Lvl 40)
        • Energy Damage Tactical Consoles (FED = Phaser, KDF = Disruptor, ROM = Plasma)
        • Liczba konsol wzrasta wraz z każdym poziomem, za który przysługuje nagroda tak, aby wpełni wyposażyć kolejny okręt
      • Space Weapons - paczka zawierająca:
        • Beam Arrays, Dual Heavy Cannons, Turrets (FED = Phaser, KDF = Disruptor, ROM = Plasma)
        • Liczba broni wzrasta wraz z każdym poziomem, za który przysługuje nagroda tak, aby wpełni wyposażyć kolejny okręt

Pozytywna jest informacja, iż Rekrut nie musi wykonać wszystkich powyższych zadań w okresie eventu, aby cieszyć się nagrodami. Oczywiście, nagrody na konto są odblokowywane tylko raz, ale pozostałe mogą być gromadzone przez każdego Rekruta i ewentualnie przekazane innej postaci.

To czekamy do czwartku i będzie się działo :)[/more]

Odan
    Participant

krótko mówiąc, dla całego konta są marki, ship trait, marki, boff, marki, 2 urządzenia (space i ground) i jeszcze więcej marków <_<

Slawek
    Moderator

krótko mówiąc, dla całego konta są marki, ship trait, marki, boff, marki, 2 urządzenia (space i ground) i jeszcze więcej marków <_<

Ja tam widzę też sporo materiałów R&D oraz Dilithium.

Nie ma co narzekać. Czy dla alta, czy dla konta, nagrody za zwykłe granie nową postacią są bardzo przyzwoite. Osobiście wyczekuję tego eventu z niemałym entuzjazmem, gdyż będzie to świetny pretekst do ponownego doświadczenia levelowania postaci i odświeżenia sobie fabuły.

Oczywiście nastawiam się przy tym na bugi i lagi, ale poza tym sama idea i wykonanie eventu bardzo pozytywne, jak na Cryptic.

gordian76
    Participant

Cieszy mnie ten event, akurat myślałem o nowej postaci FED aby zobaczyć "nowy" tutorial (widziałem filmik na yt). I na szczęście w wersji dla Rekruta pozostawiono go i mogłem poznać Flores. O dziwo gra działała wczoraj bez problemów i bugów 🙂

Swoją postać z przyszłości spotykamy na początku, po treningu strzeleckim w holodeku, natomiast Agent Temporalny stoi zaraz przed gabinetem admirała Quinna. A jak to wygląda w przypadku Rekrutów KDF i ROM?

Pojawił się timer postępu w zadaniu tygodniowym, wczoraj było 11%.

Slawek
    Moderator

U ROM spotykasz siebie we własnym domu przed festiwalem. Agent jest we flotylli.

Silver Phoenix
    Participant

KDF - siebie spotykasz po wyjściu z holodeku (trening strzelecki). Agent temporalny - na Q'nos, w Wielkim Hallu.

gordian76
    Participant

Rozumiem, czyli wszystko po staremu i podobnie dla każdej frakcji. Nie ma potrzeby tworzyć kolejnych postaci. Dzięki za info 🙂

I. Thorne
    Participant

Cale szczescie, ze jest event, ktory moge plac i zajac sie robieniem misji fabularnych dla przyjemnosci, nie rzymusu.

Ale dla nowych graczy to calkiem fajny pomysl.

gordian76
    Participant

Ja lubię do nich wracać, dla mnie to najlepsza część STO. Co prawda, część misji grałem za dużo i nie ma już takich emocji, ale wciąż są te, które zawsze cieszą. A już zaczęcie od zero jest super.

A event zachęcił do spróbowania innej profesji i lubię krążowniki, chyba są najlepsze. I te atrakcje niskiego lvl, jak sprzęt Mk II cieszy 😀 albo zdjęcie wiązkami osłon i dobicie torpedą 🙂 na wysokim lvl tak dobrze nie mam. Mam teraz zajęcie na dłuższy czas. A nagrody też bardzo przydatne dla Rekruta 🙂

Dobry pomysł z tym eventem.

domirex
    Participant

Za ten ewent krypta dostaje ode mnie dużego plusa.

Viewing 10 posts - 1 through 10 (of 10 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram