Mundury

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 28 total)
  • Author
    Participant

Cześć.Jako że mam fioła na tym punkcie, chciałem was zapytać jakich używacie mundurów w grze?Wolicie te filmowo- serialowe, czy może te 25-wieczne?

Piotr
    Keymaster

Ja pomimo lubienia trekowych mundurów z serialu wole te nowsze. Wyglądają mniej piżamkowo. ;P A gdy dorobisz się setu MACO, to o mundurze przestaniesz myśleć.

Slawek
    Moderator

A gdy dorobisz się setu MACO, to o mundurze przestaniesz myśleć.

Do MACO nie dodasz mini ani dekoltu.

Just sayin'... Nie abym sam tak odziewał swoje żeńskie postacie i boffki... Nu-uh. Wcale...

Silver Phoenix
    Participant

Cześć.

Jako że mam fioła na tym punkcie, chciałem was zapytać jakich używacie mundurów w grze?

Wolicie te filmowo- serialowe, czy może te 25-wieczne?

Różnie.

http://imageshack.us/a/img837/2157/screens...13030116554.jpg - FED Vulcan, strój wieczorowy XXI w.

http://imageshack.us/a/img405/9167/screens...13030116565.jpg - KDF Alien, mix mundurów

http://imageshack.us/a/img607/9167/screens...13030116565.jpg - FED Human, mercenary set

http://imageshack.us/a/img818/4417/screens...13030116570.jpg - KDF Joined Trill, mix dostępnych mundurów bezpłatnych

http://imageshack.us/a/img717/4417/screens...13030116570.jpg - KDF Orion, jak wyżej.

BOFF - po stronie FED góra od Mirror Universe (albo z czasów NX albo Kirka), dół - zwykle TOS split skirt, pas - Mirror Universe (NX); po stronie KDF - albo Orionki w defaultowym "mundurze", albo Klingonki w darmowych mundurach.

FAB
    Participant

Ja, oraz moja cała załoga biegamy w klasycznych mundurach, które pojawiły się w filmach z załogą Next Generation lub pod koniec DS9. Takie "kanoniczne" zboczenie. A jeśli chodzi o pitu, pitu pod tytułem, że Gwiezdna Flota pozwoliła na dowolność mundurów, to bzdura na wyciąganie kasy od ludzi.

Slawek
    Moderator

A jeśli chodzi o pitu, pitu pod tytułem, że Gwiezdna Flota pozwoliła na dowolność mundurów, to bzdura na wyciąganie kasy od ludzi.

A niech biorą moją "kasę", abym właśnie nie musiał non stop się na te pidżamki gapić. 😉

Melnikor
    Participant

U mnie ciężko określić w czym chodzę ja i moi oficerowie. Mam takie mieszanki wszystkiego po trochu.

A jeśli chodzi o pitu, pitu pod tytułem, że Gwiezdna Flota pozwoliła na dowolność mundurów, to bzdura na wyciąganie kasy od ludzi.

No nie do końca, to jest nawet kanoniczne gdzie w jednym serialu spotykające się załogi dwóch okrętów miewały inne mundury.

Silver Phoenix
    Participant

A niech biorą moją "kasę", abym właśnie nie musiał non stop się na te pidżamki gapić. 😉

To kiedy TSS dorobi się przycisku "Like it"?:) Bo nie ukrywam, pasowałby 😀

Lafiel
    Participant

Ja co prawda kupiłam / zdobyłam sobie kilka "kanonicznych" mundurów ale preferuje jednak te "alternatywne".

Zazwyczaj używam "Academy" munduru albo AGT - w końcu jesteśmy w "alternatywnej"rzeczywistości 😉

Kilka dni temu kupiłam też Bajoriański mundur i jest całkiem całkiem ^^

Moja kapitan zazwyczaj ma mundury w kolorach zielonym albo ciemnego czerwonego ewentualnie jako medyk turkusowy, Boffy wg. kanonu. Drugi alt ma mundury fioletowe, Boffy wg kanonu.

Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika

Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika

Tu się pochwalę załogą statku xD

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

I mój alt z Boffami

Dołączona grafika

Sorka za spam rysunków ale jak zaczyna się gadać "o kieckach i takich tam" to należy się liczyć że będę spamować! XD

Slawek
    Moderator
    Dalek
    Participant

Abh? A to nie z anime "crest of the stars" ;P?Sławek faszystowskie te mundury ;P

Smiecho
    Participant

No to ja też...

Generalnie wole mundury alternatywne. W tej chwili sloty na mundur są wykorzystane tak:

Dołączona grafika

• Mundur codzienny, w którym moja postać spędza 99% czasu. Połączenie współczesności (kurtka Sierra, pasek Jupiter) z klasyką (mini i rajstopy z TOS).
    • Mundur wyjściowy, na specjalne spotkania i okazje (kurtka dyplomaty plus pas Worfa).
    • MACO. Dla jaj.
    • Omega. Dla jaj (chyba na żadnej misji go jeszcze nie ubrałem)
    • Mundur zimowy, używany podczas ostatniego eventu z Q.
    • TNG z sezonu 1. Trzymam go z sentymentu, ale bardziej podoba mi się wersja z sezonów późniejszych, którą kiedyś sobie kupię.

Pomimo mundurów z gry staram się zachować kolorystykę pionów/sekcji pokazaną w serialu:

Dołączona grafika

- boffy taktyczne mają elementy czerwone,

- boffy naukowe mają elementy błękitne,

- boffy inżynieryjne mają elementy zółte.

Oczywiście jest wyjątek. Główna postać pomimo bycia inżynierem ma kolor czerwony. W filmach zawsze szefostwo i wszyscy admirałowie tak mieli. 😉

Uprzedzając pytania: tak. 🙂 Wzór uczesania oficerów żeńskich jest na moich okrętach standaryzowany.

Jeszcze ciekawostka z KDF (3 boffów Naussikańskich to przypadek. Serio!).

Dołączona grafika

@Suavek: Jak zrobiłeś dół tego munduru? Albo mi się wydaje, albo postać ma jednocześnie spodnie i buty 7z9 oraz spódnicę... Myślałem, że nie można ubierać spodni i spódnicy jednocześnie.

@Lafiel: Bardzo ciekawe. Szczególnie na tym screenie, gdzie jest najwięcej boffów.

Slawek
    Moderator

@Suavek: Jak zrobiłeś dół tego munduru? Albo mi się wydaje, albo postać ma jednocześnie spodnie i buty 7z9 oraz spódnicę... Myślałem, że nie można ubierać spodni i spódnicy jednocześnie.

Buty 7of9, na nogach pończochy. Aczkolwiek faktycznie na screenie się zlewają trochę buty z nogami nie wiedzieć czemu.

Doro
    Participant

To troche moich. Sety takie jak Omega pominałem, a bofki na ogół biegają w mieszankach mirror/mercenary.

Dołączona grafika

Dołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafika

Lafiel
    Participant

Abh? A to nie z anime "crest of the stars" ;P?

Ano! Lafiel to główna postać Crest/Banner of the Stars 😉 Ekuryua to też postać z COTS. Po prostu wcisnęłam sobie Abh jako rasę do ST 😛

Zresztą "zapożyczeń" jest więcej:

Dors Vanabili- Seldon -> Fundacja Asimova

Ender Wiggin -> Cykl Endera Orsona S. Carda

Tengel -> Saga o Ludziach Lodu, Sandemo

😆

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 28 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram