Moon

Viewing 10 posts - 1 through 10 (of 10 total)
  • Author
    Participant

Nie widzę tematu o tym filmie, a wydaje mi się, że nań zasługuje 🙂

Co sądzicie o tej produkcji? Wg. mnie jest najlepszym dowodem na to, że do stworzenia niesamowicie wciągającego filmu o świetnym klimacie nie potrzeba dziesiątek/setek milionów $ budżetu. Gdy oglądałem go, atmosfera wykreowana przez twórców po prostu powaliła mnie na kolana. Ta bezgraniczna samotność człowieka na księżycu, odizolowanie i walka z ... samym sobą. Sam Rockwell zagrał to wyśmienicie. Niemały także udział miała przepiękna, minimalistyczna muzyka Clinta Mansella. Według mnie jest to najwybitniejsze dzieło sci-fi zeszłego roku. Zdecydowanie zbyt wybitne na Oscara :> Jeżeli ktoś nie widział to nie zdradzę nic na temat fabuły, bo ujawnienie głównego wątku właściwie rujnuje sens oglądania filmu.

Jakie były wasze przemyślenia po obejrzeniu?

Dołączona grafika

Manul
    Participant

Tak, film był bardzo dobry i choć szczerz się przyznam, że dla mnie dobry film musi zaczynać się trupem (co poradzić? Mój gust filmowy jest okropny) to ten mnie bardzo wciągnął. Niesamowicie przedstawili metamorfozę głównego bohatera, a sam pomysł - rewelacja. Nie sądziłam, że Brytyjczyków stać na coś tak ... interesującego.

Cross
    Keymaster

Nie sądziłam, że Brytyjczyków stać na coś tak ... interesującego.

A niby dlaczego?

Manul
    Participant

Cross,To bardzo subiektywne spostrzeżenie. Angielskie kino zawsze jest dla mnie synonimem czegoś rozlazłego i męczącego.

Romek 63
    Participant

No to zaciekawił mnie ten film z powodu tego co piszecie. Ale nie widziałem go w Poznaniu w repertuarze kin, czyżbym coś przegapił ?

Manul
    Participant

Romek, W Częstochowie też go nie wyświetlali. Tylko jakimś cudem na niego trafiłam. W zasadzie to Ci polecam, bo jestem ciekawa Twojej opinii o nim 🙂

Romek 63
    Participant

Dzięki. Jak tylko pojawi się w Poznaniu to na pewno się wybiorę 🙄

Elvenking
    Participant

Polecam 🙂 Przeszedł chyba bez wielkiego echa, jest wybitnie dla ludzi ceniących dobre kino. Akcji tam nie ma, trupów też, krwi raczej niewiele. Ale mimo to trzyma w napięciu, zaskakuje i... wywołuje wzruszenie, bo nie wiem jak inni, ja miałem łzy w oczach w paru momentach - to jeden z dwóch filmów z ostatnich lat na których byłem bliski płaczu 😛 Drugi to Gran Torino.

Galactica
    Participant

Właśnie skończyłem oglądanie 😀 . Przyznam, że mi się spodobał. Nie wzruszałem się, ale raczej po jego obejrzeniu zrobiło mi się wesoło 😀 . Naprawdę dobry film. Polecam ❗

Q__
    Participant

Phoenixowy topic o filmie "Moon":
    http://www.startrek.pl/forum/index.php?action=vthread&forum=5&topic=2615

I trailer luźnej kontynuacji w/w, zatytułowanej "Mute" (oglądaliście?):

Viewing 10 posts - 1 through 10 (of 10 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram