Misja Second WAVE

Viewing 10 posts - 1 through 10 (of 10 total)
  • Author
    Participant

Czy ktoś już przeszedł tę misję? Potrzebuje pomocy, chodzi mi tylko o ułożenie prawidłowej kolejności dialogu podczas rozmowy o współpracy przeciwko BORG z pozostałymi frakcjami. Angielski znam słabo, a już 3 razy podchodziłem, trochę brakuje opcji save game 😥

Kwiat_W
    Participant

Czy ktoś już przeszedł tę misję? Potrzebuje pomocy, chodzi mi tylko o ułożenie prawidłowej kolejności dialogu podczas rozmowy o współpracy przeciwko BORG z pozostałymi frakcjami. Angielski znam słabo, a już 3 razy podchodziłem, trochę brakuje opcji save game 😥

Ale zdajesz sobie sprawę, że możesz zawalić wszystkie te rozmowy i misja nadal będzie kontynuowana?

SAKUL
    Participant

Ale zdajesz sobie sprawę, że możesz zawalić wszystkie te rozmowy i misja nadal będzie kontynuowana?

Hm no niby tak, ale byłem pewien, że jeśli poprowadzę ją na 100% to gra potoczy się w jakimś innym kierunku.

Yerzu
    Participant

Ale to nie jest MMO z tego o mi się wydaje z różnymi wyborami moralnymi, które mają wpływ na coś. Chyba, że się mylę.

Reyden
    Participant

Chciałeś powiedzieć RPG - bo MMO to jest pełną gębą , zresztą samo określenie MMO to nie wszystko - może to być FPS , RTS , RPG czy nawet wyścigi w wersji MMO . W ww. misje nie grałem ale na razie raz trafiłem na misję gdzie wybór dialogów ma wpływ na dalszą grę , choć w minimalnym stopniu - naprawa satelitów w systemie Traelus - jak prawidło przeprowadzimy sekwencję napraw na pierwszym satelicie to nie musimy rozwalać asteroidy zawierającej tor . Co do save - mimo wszystko takie coś istnieje - punkty respawnu czy możliwość kontynuowania misji po jej przerwaniu .

Kwiat_W
    Participant

Hm no niby tak, ale byłem pewien, że jeśli poprowadzę ją na 100% to gra potoczy się w jakimś innym kierunku.

No to chyba nie grałeś w zbyt wiele gier mmo tego typu. Nawet w SWTOR, które się reklamuje się tym, że niby gracz jest w centrum historii, i że gra kładzie duży nacisk na fabułę, jest niezbyt wiele wyborów, które mają jakieś większe znaczenie. Zazwyczaj wszelkie wybory są iluzją, gdyż wszystkie możliwości prowadzą do tego samego rezultatu.

Poza tym konferencja jest na temat borg, a stację atakuje dominium, więc sprawy nie są ze sobą powiązane. Być może "zaliczenie" wszystkich ambasadorów daje nowy dialog wychwalający to, że udało się dojść do porozumienia, ale dalej misja potoczy się tak samo.

Belgron
    Participant

Instrukcja obsługi 😛

1. Wchodzisz na stronę: stowiki.org

2. Po lewej stronie u góry masz zakładkę Search wpisujesz: Mission: Second Wave odnajdujesz odnośnik z słowem Walkthrough

3. Wchodzisz w ten odnośnik w nim znajdziesz: Discuss the Borg Threat gdzie jest podane jak prowadzić dialog

Piotr
    Keymaster

Odpowiednie poprowadzenie dialogów daje accolade, czyli 'STO-wy' achievement. Jeśli znasz język, zrobisz to bez problemu, a jeśli nie... Twoja strata, użyj ściągi. ;>

Jamjumetley
    Participant

To będę jeszcze raz musiał przejść dla tego Accolade'a. chciałem trochę posprzeczać się z Gornem, bo ciekaw byłem jaki będzie wynik takiej rozmowy, a jaszczur strzelił focha 😛

SAKUL
    Participant

No to chyba nie grałeś w zbyt wiele gier mmo tego typu. Nawet w SWTOR, które się reklamuje się tym, że niby gracz jest w centrum historii, i że gra kładzie duży nacisk na fabułę, jest niezbyt wiele wyborów, które mają jakieś większe znaczenie. Zazwyczaj wszelkie wybory są iluzją, gdyż wszystkie możliwości prowadzą do tego samego rezultatu.

Poza tym konferencja jest na temat borg, a stację atakuje dominium, więc sprawy nie są ze sobą powiązane. Być może "zaliczenie" wszystkich ambasadorów daje nowy dialog wychwalający to, że udało się dojść do porozumienia, ale dalej misja potoczy się tak samo.

Masz rację, nie grałem w MMO nigdy, wolałem COD 4 Multi, a w STO gram bo jesten fanem STAR TREKA.

Viewing 10 posts - 1 through 10 (of 10 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram