Forum Fantastyka Star Trek Mikronacja Star Trek

Mikronacja Star Trek

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
  • Author
    Participant

Witam, jak zawsze nie jestem pewny, czy wybrałem odpowiedni dział.am propozycje. Wiele jest mikronacji w naszym internecie http://vkraje.najlepsze.net. Wpadłem na pomysł stworzenia pierwszego wirtualnego państwa w świecie Star Trek. Osobiscie widze to tak:

Glowna lista dyskusyjna takiego v-swiata (bo trudno mowic o v-panstwie kiedy chcemy przelozyc ta idee z swiata ST) byl by galaktyczny senat, kazda frakcja miala by wlasna liste dyskusyjna (frakcje te sa odpowiednikami partii z normalnych v-panstw). Ustroj panstwa ulegal by zmianie, zalezy jaka frakcja dojdzie do wladzy. Warto tez pomyslec nad zmilitaryzowaniem rozgrywki, poszczegolne frakcje mogly by posiadac wlasne armie, daje to mozliwosc zmiany ustroju v-swiata na drodze militarnej, a nie koniecznie demokracyjnych wyborow.

Oczywiscie kazdy mieszkaniec naszego swiata na poczatku moglby wybrac rase, planete, plec, zawod itp. Dopiero pozniej, jezeli bedzie chcial zostanie czlonkiem jakies frakcji. Co o tym pomysle sądzicie?

Pitmistrz
    Participant

Zgłaszam się na ochotnika do wszelkiej pomocy.

Jeśli by to dobrze przygotować mogło by być to całkiem ciekawe można by ożywić uniwersum treka.

Taki pomysł dodał by trekowi wielu fanów znam osobiście osoby które uważały treka za podróbę gwiezdnych wojen ale po nocnym seansie zmienili zdanie uważam to za bardzo dobry pomysł na wypromowanie treka a także dobrą zabawę.

Dlatego popieram pomysł całym sercem i czekam na wypowiedzi innych.

EDIT: Temat można by przenieść do mesy. 🙂

Od Moderatora: bardziej pasuje do Star Trek. 😉

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram