Media

Wyświetlanie 9 wpisów - od 16 do 24 (z 24 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • I. Thorne
    Uczestnik

A ja uwazam, ze artykul jest dobry. RPG w mrocznym klimacie nie jest dla osob o slabych nerwach i podatnych na sugestie. To takie same niebezpieczenstwo jak czarne msze czy strony okultystyczne.Wierzycie w opetania i egzorcyzmy? Jesli tak, to czemu uwazacie ze zly nie wykorzystalby szansy jaka jest RPG? To bardzo nowoczesny facet, lubi internet i nowe technologie, a nie tylko tajne bractwa spotykajace sie w nocy na cmentarzu.

Match
    Uczestnik

Fronda to nie medium, to stan umysłu.

The D
    Uczestnik

Wierzycie w opetania i egzorcyzmy?

Tylko w odniesieniu do Widm Pah i Istot Zamieszkujących Bajorański Korytarz Podprzestrzenny.

Match
    Uczestnik

Wierzycie w opetania i egzorcyzmy? Jesli tak, to czemu uwazacie ze zly nie wykorzystalby szansy jaka jest RPG? To bardzo nowoczesny facet, lubi internet i nowe technologie, a nie tylko tajne bractwa spotykajace sie w nocy na cmentarzu.

Właśnie to nie jest takie oczywiste. Dwa ostatnie numery Tygodnika Powszechnego ciekawie to opisują.

Barusz
    Uczestnik

@ I Thorne - Różnica polega na tym, że jak idziesz nocą na cmentarz, to świadomie i z własnej woli otwierasz się na kontakt z drugą stroną. Niekoniecznie ze Złym, ale ze światem magii. Jak grasz w RPGi, to otwierasz się tylko na zabawę. Zaraz przyjmeiemy że facebook też jest zły (jako taki, nie tylko ezoteryczne grupy zeń). Absurd.@ Match - To znaczy jak? Czy skończysz na deklaracji, że masz bardzo głębokie spojrzenie na sprawę i również bardzo dużo czytasz?

Match
    Uczestnik

Nie wymienię wszystkiego bez zerkania, a nie mam ich pod ręką.

Zapamiętałem trzy rzeczy.

1. Można być katolikiem i nie wierzyć w opętania.

2. Pismo święte nie wspomina o opętaniach chrześcijan, więc możliwe że ich nie ma.

3. Polscy egzorcyści gwiazdorzą.

Do poczytania tutaj

http://tygodnik.onet.pl/14,903,egzorcystow...anem,temat.html

Barusz
    Uczestnik

Jak nie wspomina, jak wspomina, pierwszy przykład z brzegu:

18 Czyniła to przez wiele dni, aż Paweł mając dość tego, odwrócił się i powiedział do ducha: «Rozkazuję ci w imię Jezusa Chrystusa, abyś z niej wyszedł». I w tejże chwili wyszedł.

http://biblia.deon.pl/rozdzial.php?id=393

Chyba, że idzie tylko o opętania chrześcijan, ale, poza wszystkim, dalej trzeba wierzyć, że opętania jako takie się zdarzają.

Match
    Uczestnik

Idzie tylko o opętania chrześcijan.

Pitmistrz
    Uczestnik

Ja w tym temacie zadam tylko trzy pytanie:Who are you?What do you want?Where are you going?Ja osobiście znalazłem odpowiedz tylko na jedno z tych pytań na które po prawdzie nie ma dobrej odpowiedzi.

Wyświetlanie 9 wpisów - od 16 do 24 (z 24 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram